Prečo ľudia závidia materskú dovolenku?

Príspevok v téme: Prečo ľudia závidia materskú dovolenku?
staaar

Často sa stretávam s tým, že ľudia závidia, že som momentálne na MD. Hlavne chlapi to berú tak, že vlastne doma nič nerobím, nudím sa a asi len spím celý deň. Nikto si nič neváži, pritom človek robí dookola skoro stále to isté... Prečo sa tak k tomu väčšina stavia? Chcela by som vidieť hlavne názory mužov.

lia-na

my sa s manzelom striedame.svojho syna nadovsetko milujem,ale byt izolovana len medzi plienkami a hrncami by som nezvladla.mam ale stastie,ze on si svoje prac.dni organizuje sam.ja som s malym doma pondelok,stredu a piatok,manzel utorok a stvrtok:)maly ma 5mesiacov.neviem si to vynachvalit!vypadnem aj medzi ludi,aj si uzijem Danka!a hlavne manzel presne chape vyznam toho nestastneho vyrazu-mater.dovolenka!

etela

tak je uhlie, mne to tiež pripadá, akoby sa tu niektoré ženy obúvali do mužov ako im závidia materskú.Cica3333 a zakladateľka témy, akoby boli na všetkých mužov zanevreté a to len preto, že možno oni majú takých. Je úbohé tvrdiť niečo také, že im materskú závidia.

etela

cica3333,nechápem ako môžeš tak impulzívne reagovať na môj príspevok. Určite som zo seba nechcela spraviť super ženskú, ktorá sa točí len okolo svojho muža.Aj mne sa stalo, že som niečo nestihla, určite boli pre mňa prvoradé deti.Chcela som tým povedať, že nie každá má to šťastie, aby mala pri sebe chápajúceho manžela, ktorý buď vidí alebo sám pocíti, že MD nie je dovolenkou oddychu.Tie ženy , ktoré takých mužov nemajú mi je úprimne ľúto.Poznám aj ženy na MD,Tak sa do mňa nemusíš navážať.

lost

Lebo su retardi :)

Ludia zavidia totalne vsetko...

Dnes ludia radsej zajdu do roboty pre par halierov a hodia deti do utulku... Klasicky "americky sen" alebo co to moze vobec byt.. (retardacia?)

A maximalne verim ze ludia zavidia vsetko, aj to ked je clovek len DOMA, ale vdaka tak mikro az nano mozgu, ktory je tak preretardovany, nedokazu pochopit ze to nie je len tak... a kazda minca ma dve strany.. a idealne takuto skupinu ludi ignorujem (tj. namiesto odpovedi sa len usmejem a zadrem ze neviem, alebo odpovedam uplne inak) ved co... jedno im nechcem brat, a to ich SNY, nech si snivaju.. ked chcu.. mohol by som ich kruto odbit slovami, az tak ze by sa mi nikdy nepozreli do oci... ale nacooo, zbytocne plytvanie energiou...

Idealne je venovat sa tomu co treba, tj na MD dietatu .. a ine.. a nie tomu co si myslia ostatny... verte mi ze ked ich budete ignorovat a nemysliet na to , tak sa vam o 1% zlepsi zivot (nemyslim tym ale ze ti ludia ktori su pod tymto utokom ze by im to vadilo alebo tak, ale len tak som si vsimol ze zopar ludom to vadi) a tak preto.... KASLAT NA NICH :D

NIKDY nezit sposobom:
"Co si o mne pomyslia ak urobim toto?"
VZDY si pomyslia to co nehccem aby si pomysleli.
Ale preco?
neviem, mozno ze ludia su proste blbi a vzdy potrebuju nieco riesit.. alebo proste 100 ludi 100 chuti..

MD a ine staranie sa o potomka (fyzicky, psychicky/dusevne a nie len kupovat tu starostlivost) je podla mna extremne dolezite a to najdolezitejsie co mozu rodicia dat dietatu v rannom veku :)

Ved to je ten najkrajsi vek zivota, ked este nie je poznaceny ludskou skazou teda klamstvom, sebecskostou, malichernostou atd atd atd... :)

cica3333

etela-teda ty si to napisala akoby si bola ty jedina top manželka-matka, a my všetky ostatne chudery čo sa lutuju a nič nestihaju:))ale to zakladatelka temy nepisala a nemam pocit že by som niečo take napisala ja takže o čom to tu točiš??
ja si v pohode obstaram domacnosť a matersku si uživam,a moj partner nemal poznamky na to že cely den spim pri malej,alebo čo si to tam ešte opisovala,proste si myslel že je to lahke všetko zvladnuť a popri tom dieta,tak som ho to nechala na parhodin vyskušať, a čo sa mu stalo?ubudlo s neho?nie,,,
lenže moja materska neni o tom aby mal chlap každy den jedlo ako v reštike a upratane ako v hoteli,materska je o tom starat sa o dieta a občas si k nemu lahnut (ked nemože zaspať),utišiť ho ked plače!pohrať sa snima nie cely den lietat okolo domacnosti aby bol manžel spokojny s vysledkom a ja zodrata na smrt a ešte sa aj usmievat aby si bože chran nemyslel že je mi zle a on chudačik chodi zarabať,,,to je tak predpotopny nazor že žasnem,,,,

a možeš sa do mna obuť kludne toto je moj nazor a nikto mi ho nevezme,už sme neni v dobe temna že žena je len na to aby navarila a postarala sa o deti a domacnosť a chlap ulovil nejakeho mamuta takže treba ho pochvalit a polutovat že je predsa narobeny.

jajka001

ak ma niekto podobne poznamky tak len preto, ze to nezazil...apropo chlapi, ak ich nechas samych s dietatom, aj tak nemozes ocakavat ze vsetko bude tak tiptop ako ked si to spravis sama...cest vynimkam

etela

Myslím, že je to zovšeobecnené.Tuším táto téma bude viac vyhovovať ženám na materskej, ktoré budú súdiť všetkých chlapov podľa toho "svojho" (ako im závidia materskú).Nepáči sa mi, keď si tieto ženy myslia, že všetci chlapi závidia ženám materskú. Ja môžem za seba povedať, že som nikdy nepočula od svojho muža ako by sa rád so mnou vymenil, keď som bola na materskej . Sám videl, čo všetko to obnáša.Bolo navarené o deti postarané, poriadené a pod a to som bola s dvomi deťmi.No poznám prípady, keď bola žena na materskej a manžel uťahaný prišiel z roboty, žena spala s malým lebo ("nemohol zaspať"), doma bol neporiadok lebo("nestihla upratať, malý plakal"), nebolo nakúpené lebo("prala plienky") a pod.Niektoré ženy sa nechajú ľutovať ako je to na nich veľa a nezvládajú materské povinnosti.Stojí to veľa námahy ale dá sa to stihnúť, len si to treba vedieť zadeliť a nebyť lenivá (pokiaľ nie je žena chorá).No samozrejme. Môžu byť dni, že žena nestihne všetko ale ak má chápajúceho manžela tak je to ok.

cica3333

asi si sa zle vyjadrila,skor si myslela že ti zavidia že si doma,lebo si myslia že nič nerobiš,,inač to je velmi nešťastne nazvane "dovolenkou"lebo to je ešte viac ako na plny uväzok,pretože prideš z roboty domov a maš fajron,ale takto sa musiš starať non stop,,nieže by som sa sťažovala:))ale je to občas naročne,,no maš pravdu že niektory chlapi(česť vynimkam)si myslia že je to nuda na materskej,nech si skusia,mne to tiež manžel hovoril,až dovtedy kym ma nenaštval s tymi krčmovymi rečami:)a nechala som ho doma s malou sameho ,povedal že nikdy viac,nieže by sa nevedel o nu postarať,ale občas je dobre ked ti to dieta niekto vezme ,,,aj ked teda musim povedat,že si vtedy nesadnem a neodychujem,ale porobim to čo sa mi pri malej neda:))