časté premýšľanie

Príspevok v téme: časté premýšľanie
alissson

mam 23 rokov a uz davno som si ja aj ludia okolo mna vsimli, ze vela a casto premýšlam akoby som zila vo svojom svete. Telom som pritomna a duchom nie. mozno je to normalne ale zijem akoby vo svojom svete a 80% celeho dna som akoby duchom nepritomna a vzita ulne niekde inde. Stale pozeram do blba a nereagujem na ostatných lebo som takmer permanentne zamyslena. Uz v detstve to tak bolo, vela krat som sa len tak prechadzala po izbe a predstavovala si nieco a akoby som sa do danej situacie vzila. Myslite, ze je to normalne? da sa to odnaucit. Robi mi to dost problemov hlavne v tom, ze ked sa sem tam preberiem do reality vela veci nestiham ked som pol dna ponorena v myslienkach a zrazu uz je vecer.

manzel678

Ja toto pouzivam, ked robim nieco mechanicke, co ma nebavi alebo som v prostredi, ktore na mna dobre neposobi, alebo mi je nepohodlne - napr. zima. Neverili by ste ake je to ucinne, ked sa s tym naucite robit. Jednoducho odvediem myslienky uplne inde a zacnem nad niecim rozmyslat az to na mna posobi realisticky. Mna by mohli kludne zavriet aj do vazenia a netrpel by som :)

jedulka

slnovrat ...přečetla jsem si.Ano dělala jsem to jako dítě.Stále jsem snila o tom, že jsem se narodila jiným rodičům a snila jsem o "těch mých pravých".Už vím,o čem je řeč.Mě to přešlo jen co jsem donutila odejít mamku od otce....
Jakmile jsme byli sami, byla jsem jsem svobodná a šťastná i když to byli pro nás velmi těžké časy, hlavně finančně.Tak se omlouvám, byla jsem mimo:-) ale děkuji že jsi mi to slnovrat vysvětlil:-)

slnovrat

Jedulka, nie je rozmyslanie ako rozmyslanie, ak ti predstavy a snivanie zaberú celý deň , tak je to problém. Len čítaj..

jedulka

slnovrat ...opravdu?já to dělám taky, mám velkou potřebu všechno promyslet a analyzovat, tak jsem taky pořád někde v luftě. Podívám se na tvůj odkaz.

rena23

Je to psychicky unikovy mechanizmus - z nejakeho dovodu si sa naucila takymto sposobom unikat od reality (nezazila si v detstve nejaku traumu?) a mozog sa uz naucil s tym fungovat. Skus navstivt psychologa, snad by Ti vedel pomoct.