Kokosovy olej - Mastná pleť

RNG

Pozrite si dovod uhrov=comedony priamo z Roche
www.roche.sk a zistite ze doslova
"Zvýšené rohovatenie buniek kože v oblasti vlasového folikulu zapríčiňuje vznik komedónu, ktorý upcháva vývod folikulu. Komedóny (uhry) sa skladajú zo zrohovatených buniek kože a mazu, obsahujú aj baktérie (Propionibacterium acnes),prípadne kvasinky. Bakteriálne osídlenie v oblasti komedónu podporuje zároveň rozvoj zápalovej reakcie kože."

Kedze kokosovy olej netvrdne, ako niektore vysychave tuky, nemoze tvorit komedony.Naviac je ciastocne antimikrobialny, tj neprispieva k infekciam na kozi, prave naopak.

Niekto rozsiruje propagandu proti kokosovemu oleju z roznych dovodov, od nedostatocnej informovanosti o vlastnostiach tohoto oleja az po zamerne sirenu propagandu kozmetickeho priemyslu, ktora potrebuje zakaznikov na svoje chemicke vyrobky a nie prirodne.

RNG

Na rozsirene pory sa bezne v USA pouziva vytazok z kriku Hamamelis virginiana, predavany pod menom Witch Hazel. Je to astringent(trpcina)
Najdes ho v kazdom kupelnom kabinete tu. Je to aj ciastocne antisepticky prostriedok, dobry na odmaskovanie.

mirka 23

kokosak je velmi fajn, pleť si zoberie tolko hydratacie kolko potrebuje. Je dobrý hlavne na noc, lebo si mastna potom. Určite sa oplati vyskušať. Ak maš aj trocha problematicku pleť, tak koloidne striebro namiesto pleťovej vody je tiež super.
Kokosak je super aj na telo, nechty...