stastnonestastna

Príspevok v téme: stastnonestastna
lasickaa

MAM vztah trva 9 mesiacov,som rozvedena zena,mam dvoch synov,podlomene zdravie.Vratim sa k tomu vztahu prisiel mi do cesty muz o dva roky starsi ako ja...rozumieme si mame sa radi,je to aniel chodiaci ppo zemi,velmi velky dobrak,no na druhej strane velky smoliar,s ktorym sa zivot nehral..zomrela mu mama ked mal 9rokov,otec sa ozenil doniesol domov cudziu zensku a deti este jeho dvaja surodenci boli odstaveny..otec ho vystrelil do zivota s holou ritou,nema domov u neho ani nikde inde.Priatel zije v podnajme,ma male prijmy,nedari sa mu v nicom aj ked sa snazi akokolvek.Je rozvedeny na jedneho syna..exmanzelka velakrat chcela,aby sa vratil,takze vina nebola na jeho strane ze sa rozviedli.MOJ problem je v tom ze som stastna ze ho mam ale zaroven nestastna z jeho existencie a zaroven z toho ze v nom nemam istotu zvyknem mu pozicat peniaze,pomaham mu ako sa da,ale niekedy ma to uz nebavi.POemocionalnej stranke je to chlap na jednotku s hviezdickou,no jeho existencia je takmer nulova.Ja byvam sama s detmi v 3izbovom byte,no to ze by sme byvali spolu je vylucene,musi si riesit buducnost sam on si je to ho nastastie vedomi....len ako dopadne nas vztah????co si o tom myslite????

ta3

Bella naznacuje, co je skutocna laska, skutocna laska je, ked dokazeme obetovat vztah v zaujme partnerovho stastia, ak skutocne niekoho milujeme, nechame ho odist, ak mu to pomoze najst prave stastie, ak tejto obete nie sme schopni, potom nasa laska je nic viac iba ciry egoizmus, co sa iba na lasku hra, ale s nou nema nic spolocne

K rozvodu a detom, rozvod je trauma pre vsetkych zainteresovanych, najviac vsak pre deti, vela manzelstiev je iba formalnych koli detom, ak manzelia dokazu zit koli detom vedla seba ako priatelia, potom je to pre deti dobrym riesenim, ale dovolim si tvrdit, ze len malo manzelov je toho schopnych, zvycajne manzelia sice zostanu spolu koli detom, ale je medzi nimi napatie, ktore deti vycitia, niekde su tiche domacnosti, hadky, robenie si napriek, casto aj bitky, tak v takom pripade je rozvod pre deti urcite mensim zlom, hovorim to z vlastnej skusenosti, deti menej poznaci nekompletna, ale kludna rodina, ako kompletna, kde nasilie v roznych formach je na dennom poriadku

lasickaa

bella12.......CHCEM REAGOVAT NA TVOJ PRISPEVOK....MOJ PRIATEL SA K SVOJEJ BYVALEJ ZENE S KTOROU JE ROZVEDENY 6ROKOV NECHCE V ZIADNOM PRIPADE VRATIT,TAKZE TO BY NEJAK NEOVPLYVNUJE JEHO STASTIE.A ESTE DETI SA ROZVOD URCITE DOTKNE,VIEM TO PODLA SVOJICH,ALE ZAROVEN VIEM,ZE JE LEPSIE KED DETI VIDIA RODICOV STASTNYCH ODELENE AKO SPOLU NESTASTNYCH,KTORI SA LEN HADAJU A ZIJU AKO PES A MACKA......POZNAM TAKE RODINY,KDE SU MANZELIA SPOLU KOLI DETOM A PRITOM SU TO CUDZINCI A TIE DETI TO CITIA.CO JE POTOM LEPPSIE??

milinkak

pochopila som spravne,ze keby s tebou byval,peniaze by isli do jamy levovej?Skratka,ze nevie udrzat korunu a ani ju zarobit?

omyl

Mas partnera, ktoreho obrazne povedane mozes natierat na chlieb ale bez vacsich prachov. Mohol by byt ale aj prachac,ktory je stale na polovackach s veselymi partiami - ano, aj s radodajkami plnymi hi,hi, hi, ha, ha, ha, atd. Co by si brala? Ja urcite toho tvojho, je to o prioritach v zivote.

bella12

Píšeš, že ho máš rada, že si rozumiete a že si šťastná, že ho máš. Ale miluješ ho? Miluješ ho skutočnou láskou tak, že je pre Teba jeho dobro prednejšie ako Tvoje vlastné? Pretože je tu ešte jedna možnosť, o ktorej si asi neuvažovala, a ktorá sa Ti nebude páčiť.

Je rozvedený a to je zavŕšením jeho celoživotného nešťastia. Každý človek vstupuje do manželstva s tým, že chce s vyvoleným partnerom zostať po celý život. Že tento partner bude jedinou osobou, ktorá ho bude poznať tak, ako nikto iný, že s ním bude zdieľať i tie najintímnejšie myšlienky a pocity. Do svojho manžela/-ky vkladá všetky svoje nádeje, a preto je rozvod pre neho veľkým sklamaním. Sama si rozvedená a určite si to prežívala podobne.

Podľa všetkého nevieš, čo bolo dôvodom ich rozvodu. Manželka ho však chce späť a ak bola hlavná vina na nej, uvedomuje si to a je pripravená urobiť všetko pre nápravu. Navyše je tu dieťa, pre ktoré je rozvod rodičov veľkou ranou. Deti rozvod poznačí asi najviac, bez ohľadu na ich vek, aj dospelé deti majú čo robiť, aby sa s tým vyrovnali, o čo viac tie malé. Rozvodom strácajú istotu detstva a bezpečie domova, istotu, že sú dostatočne milované oboma rodičmi. Dieťa potrebuje vyrastať s otcom a mamou, potrebuje ich vidieť, keď večer ide spať a rovnako ich doma nachádzať, keď sa ráno prebudí. Pre priateľove dieťa ešte nemusí byť neskoro...

Aký je priateľov vzťah k bývalej manželke? Neuvažoval by o návrate k nej, keby ste sa nepoznali? Ak na ňu celkom nezanevrel, pre jeho dobro i dobro jeho rodiny by bolo najlepšie, keby sa vrátil späť domov, inde nebude úplne šťastný. Aj keby si bola tou najpozornejšou a najcitlivejšou partnerkou, nedokázala by si zabrániť, aby aspoň z času na čas necítil smútok a sklamanie, že zlyhal v úlohe manžela a otca. Rozvod je vždy zlyhaním oboch, nie je to vina výlučne jedného partnera. Manželka je tá, ktorú prvú miloval a ktorej prvej daroval svoje srdce. Na to sa nedá zabudnúť, ani na spoločné dieťa. Nepoznám podrobne vašu situáciu, ale ak by priateľ aspoň trochu chcel, mohol by opäť nájsť stratené rodinné šťastie - po boku svojej manželky a svojho syna. Ak ho naozaj miluješ, aj napriek bolesti, ktorú by si cítila pri jeho strate, bola by si šťastná, že ho vidíš opäť šťastného.

mate59

on platí nájom, platí aj na syna.Samozrejme sa mu príjem o dosť scvrkne.Ak by ste bývali spolu,peňazí by ostalo viac,prispel by na bývanie, domácnosť.Ale ty sa ale bojíš spol. bývania,neviem,ako by ho brali tvoje deti.Hovorí sa, že peniaze nie sú všetko,ale bez nich je akosi smutnejšie.

lasickaa

MY SME SPOLU ALE PPRITOM ODDELENE,KEBY SME MALI BYVAT SPOLU V TEJTO POZICII V AKEJ je TO BY ASI ZNICILO NAS VZTAH.VIEM ZE IDEAL NEEXISTUJE,ANI NECHCEM TAKEHO,LEN V TEJTO TAZKEJ DOBE JE TO NAPRD KED CHLAP NEMA PENIAZE A TAKZER ZIADNE MOZNOSTI.

mate59

ak si on má riešit budúcnost sám a ty chceš byť sama,alebo ako?Ak chceš mať perspektívu,musíš ho asi tlačiť,prinúť ho nájsť si lepšie platené zamestnanie,alebo nejaký privýrobok,buďte spolu,ťahajte za jeden koniec a ty buď ten iniciátor na koni.Ak ti on dobre vyhovuje.Ideálneho chlapa nenájdeš.