cukrová pasta

lucia89

potrebovala by som poradit,kupila som si cukrovu pastu a zaujimalo by ma ze ked si "odtrhnem" len trocha ci sa to potom da este pouzit alebo nie, vo videu je ze cely sacok co mam aj ja ponoria do vody ale pracuju len s polkou, a ta druha polka co sa zohriala sa nepouzije a to nevadi ze sa roztopila? naspat stvrdne a moze sa pouzit neskor, som z toho magor :DD

biba534

Ja si varievam cukrovú pastu:
cukor:citronova šťava:voda = 4:1:1
Variť do hneda na velmi jemnom plameni, keď sa spáli už sa s tým nedá nič robiť. Občas premiešavať a skúšať či už je to ono.

Ja kvapnem par kvapiek na tanierik, po ochladnutí skúšam medzi prstami či je dosť hustá. Aj keď neskôr používaním zistím že konzistencia nevyhovuje, zohrejem vo vodnom kúpeli, vlejem do panvičky a buť povarím alebo pridám trošku vody.

Raz som si Orientálnu pastu kúpila aj za supermarketu za 15 €, výhodou boli pásiky ktoré boli v balení, pastu som si musela troška povariť, bola príliš riedka. Odvtedy si ju vyrábam iba doma, na citlivé miesta používam pásiky, inde to ide priamo len pastou (nenahriatou).

Problém je však zarastanie chĺpkov potom. Vyriešila som to masírovaním pokožky pod sprchou alebo na sucho rukavicou z juty (nehodí sa na vyrážky alebo poranenú pokožku) a natieraním pokožky obyčajným olivovým olejom. Mám citlivú pokožku, po krémoch a telových mliekach ma svrbí a páli, "kozmetika" z chladničky to vyriešila.

no-

nemusis liat do vane/ak sa nechces kupat/-urobis si vyvar ako ked robievas caj/bylinku si mozes aj nazberat ak mas kde-rastie vsade/
...urobit si ju mozes do nejakej nadoby a nanasat po holeni vatou-alebo tamponom-cim uznas ty za vhodne..je to ako keby si nanasala pletovu vodu/ja sa radsej kupem v odvare...je velmi dobre na cele telo...
len tam potrebujes viac bylinky do vany...

BBella

no- kupim si tu bylinku - ci co to je...urobim z toho vyvar???cize necham prevriet a potom scedim, nalejem do vane...a umyjem sa???aspon ja som to tak pochopila, potom by som nemala mat tak vyzadzane nohy po cerstvom oholeni???teraz skusam epilator, ale tiez si myslim, ze hned na slnko nemozem ist lebo mam trosku cervensie nohy, no vecsinou sa epilujem vecer, cize do rana to prejde aj ked....pochopila som to spravne???s tym kupelom???

no-

BBELLA skus si po holeni nohy umyt vyvarom z PRASLICKY ROLNEJ...
je to velmi dobre na pokozku...
umy si NOHY vyvarom a nechaj vysusit-najlepsie by bolo keby si sa cela vo vyvare vykupala aspon 15-20min. ked mas take problemi po holeni ake opisujes...

tekvicka_

to BBella: tak hlavne som chcela sa chcela podelit aj s inymi, ze to ide, pokial ich to zaujalo, ze to treba skusit uvarit a nebat sa toho.
trocha surovin uz nikoho nezabije, v procese varenia najlepsie odskusavat na tanierik trochu dat do chladnicky a ked sa schladí skusit ci lepi alebo je to dobre. ak to bude riedke, dajte zase na pec a trochu este povarte atd. pokial vam to total zatvrdne, no prinajhorsom vyhodite tu krabicku od kremu, co ste to do nej naliali. hrniec odmocite vo vode, je to iba cukor.
a este tip - na zaciatok pouzit radsej metody strhavania s pasikmi napr. z latky ako pri vosku, zda sa mi to lepsie.