Preplacanie nakladov za byvanie

jajka001_

2700 korun by teoreticky za podnajom mohli stacit, ked ma male dieta a nema kam ist, bude jej stacit jedna izba...dalsia vec je ci jej ho priznaju.

AdamKrt

Lenze tie davky su PRISPEVOK, nie preplacanie celej ciastky. Aj podla toho linku je tam napisane, ze musi vlastnit nehnutelnost, pripadne byt najomca 6 mesiacov... A i tak ten prispevok je hodne slaby. To sama neutiahne.

jajka001_

adam - ked nema tak nema :) ved nech si zisti na co ma narok. ludi v hmotnej nudzi na slovensku je dost, na to su urcene tie davky

AdamKrt

Vacsinou to dopadne tak, ze podmienky i na slaby prispevok su dane prisne. Napr. mozu zistovat stav Tvojho majetku, ci vlastnis nieco atd. Staci, ze mas nieco nasetrene, ci si napisana na niecom ako spoluvlastnik a je velmi otazne, ci prispevok dostanes.

AdamKrt

Pochybujem o tom. S najvacsou pravdepodobnostou dostatnes nejaky slabsi socialny prispevok, alebo sa zaradis do zoznamu uchadzacov o socialny byt. Pravepodobnejsie je vsak, ze bude z Teba bezdomovkyna.

jajka001_

myslim ze bol a mozno este je prispevok na byvanie - neviem sumu - treba si zistit na socialnom urade, ak ste v hmotnej nudzi