Učitelka na 1. stupni ZŠ

ninoč

Jééj,ďakujem veľmi pekne za informácie :) .

Ak som to správne pochopila, tak keby študujem na 2. stupni na vš(Mgr.) učiteľstvo pre primárne vzdelávanie, tak by som mohla učiť na 1. stupni zš?Nie?

Takže písomné skúšky boli z všeobecno
vedomostného rozhľadu ( ako som sa dočítala na stránke univerzity)s presnými tézami resp. okruhmi?Bola tam dosť potrebná aj matematika príp. niektoré jej konkrétne časti?

Tiež som čítala na stránke univerzity, že na predškolskú a elementárnu pedagogiku sa talentové skúšky nerobia..Takže tie ústne (praktické) sa už nerobia?

Tu je môj mail: alenasimova76@gmail.com

Bola by som určite rada, keby sa nejako dohodneme o tých materiáloch.

A ešte raz ďakujem za informácie :)

Nerinka

Ja to študujem, v BB - Predškolskú a elementárnu pedagogiku, po skončení Bc. môžeš robiť učiteľku v MŠ alebo pokračovať štúdiom - buď v Mgr. Predškolskej pedagogike kde by si potom mohla robiť aj vyššie postavenú osobu alebo ísť na Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie (tam chcem ísť ja). Dá sa potom spraviť aj doktorát.

Zlé informácie.. 0 stupeň je pre MŠ - predprimárne vzdelávanie (nie prvý sko som tu niekde čítala) a 1. stupeň je ZŠ (primárne vzdelávanie, nie druhý).. Ak to chcete ísť študovať tak toto Vám musí byť 100 percent jasné.

Uplatnenie myslím je. Ale musíš byť osoba: kreatívna, s veľkou fantáziou, nebáť sa komunikovať, trpezlivá. Štúdium nie je až také jednoduché ako sa môže zdať. Je tam ťažká matematika, pri ktorej treba vedieť logicky uvažovať - pri učiteľstve pre primárne vzdelávanie máš napr. didaktiku matematiky, inak je mat. gramotnosť v 1. ročníku Bc. PEP. Mne osobne najväčší problém robí TV, tá je v 3. ročníku, v 1. pol roku - ale možeš si ju vybrať aj ako výberový predmet ak budeš chcieť ale neviem kto by chcel TV :-).

Zaujímavá je HV a VV. Celkovo semináre prinášajú úsmevné situácie a zaujímavé veci - ako sa zachovať v takom a takom prípade, vymýšlať čo s deťmi robiť, ako im niečo vysvetliť, ako sa zachovať ak sa správajú zle. Učiteľka je osoba ktorá hovorí a veľa hovorí a nahlas a zreteľne a to budete aj pestovať.

Čo sa týka skúšok tak neviem - mne osobne prišli jednoduché, každú tému som si totiž spracovala, praktické (ústne) boli tiež super a kludne by som si ich zopakovala. Prednes básne a rozprávanie o beletrii ktorú si prečítala. Zas na druhej strane na skúškach boli dievčatá aj z pedagogických stredných škôl a tie sa niektoré nedostali ani cez test.

Ak chceš napíš mi mail a ja ti napíšem - prípadne by som ti predala rozpracované materiály na skúšky

ninoč

Dobrý deň, ja sa chcem opýtať, či by mi niekto vedel poradiť aké je štúdium na univerzite Komenského, na pedagogickej fakulte konkrétne 1. stupeň-učiteľstvo pre predprimárne vzdelávanie a 2. stupeň-učiteľstvo pre primárne vzdelávanie...aké sú tam prijímačky,štúdium..alebo aké je štúdium v Banskej Bystrici,Nitre,Trnave..
Ďakujem :)

la femme

ahoj..na inych skolach si mozes tento odbor najst aj ako Predskolska a elementarna pedagogika a po ukonceni Bc si vyberas dalej ci chces ist ucit na 1. stupen ZS. Platy v skolstve su celkovo strasne..nedocenena praca..

lioness_01

www.fedu.uniba.sk

nájdi si tam "učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo pre školské kluby". Totiž, ak chceš byť učiteľka prvého stupňa ZŠ, tak po Bc. musíš študovať učiteľstvo pre MŠ a až na Mgr. stupni si zvolíš či chceš v MŠ pokračovať, alebo chceš pokračovať v primárnom vzdelávaní.

učiteľka-ten tvoj plat je príšerný :((((( je mi z toho smutno :((((

učiteľka

Ahoj, ja učím na 1. stupni asi 14 rok. Plat mám 540 € mesačne čistého. Väčšie zvýšenie neprichádza do úvahy. Keď som robila príjímačky , čo bolo už dávno , bolo to najmä z výchov Tv, Vv, Hv, ale aj matika a slovenčina.Práca je to zaujímavá i keď náročná, keďže deti sú čím ďalej ťažšie zvládnuteľné. Zaujímavé sú aspoň prázdniny.Takže kto má menšie deti, nemusí riešiť, čo s nimi cez prázdniny,