Kontaktné šošovky - malovanie

Príspevok v téme: Kontaktné šošovky - malovanie
jackee

Na budúci týždeň idem k doktorke na vyšetrenie očí. Chcem začať nosiť občas kontaktné šošovky, pár krát do týždňa. Mám sa maľovať pred nasadením alebo až po, kedy sa mám odlíčiť. Je všetká kozmetika vhodná? Používam zvyčajne značky: rimmel, essence, maybelline - nie veľmi dráhé. Sú niektoré značky vhodnejšie pri nosení KŠ? Je vhodnejšie nosiť s jednodennou výmenou alebo mesačnou? Nemôže sa šošovka zašpiniť od špirály?

vitaminwater

jackee: pri jednodnovych teoreticky roztok ani nepotrebujes... rano vyberies z obalu, nasadis, a vecer zahodis do kosa... mesacne znamena, ze nie po 30 dnoch od otvorenia, ale po 30 dnoch nosenia...
a cocky si urcite vyberaj pred odmalovanim, nie po...

Milus12345

Ahoj,ja nosím kont. šosovky cca 3 roky snemám žiaden problém s tým že sa aj maľujem. Mám jednodňové, vždy večer ich dávam do roztoku aby sa vyčistili. Ráno si ich nasadím a maľujem sa po nasadení a večer sa odličujem až keď ich vysadím. Aby som si ich zbytočne nezababrala od odličovacieho mlieka alebo zvyškov make-upu. Cez tú noc sa pekne vyčistia. Občas sa mi stalo,že keď som si dávala špirálu "pichla" som si do oka,ale to som si šošovku hneď vybrala aby sa mi v roztoku vyčistila. Takže prijemne používanie a zrak ako orol :-)

jackee

Keď budem nosiť šošovky tak 2-krát za týždeň, mesačné musím vyhodiť po mesiaci odkedy som ich otvorila, alebo keď má mesiac 30 dní, tak ich po 30 razoch vyhodím?

jackee

A kedy sa mám odmalovať, pretože som čítala články, kde boli rôzne názorý. Po alebo pred vybratím šošovky?
Pri jednodňových šošovkách sa tam naliva roztok, alebo ich len vyberiem ráno z obalu a večer vyhodím?

vitaminwater

malovat sa mas po nasadeni... ak sa ti naaaaahodou podari zaniest spiralu do oka, tak sa sosovka da velmi lahko vycistit, ved doktorka alebo kontaktolog ti ukazu a vysvetlia ako sa o ne starat a ako ich cistit... na kozmetike si mozes zacat vsimat, niektore maju napisane, ze su vhodne aj pre ludi, ktori nosia kontaktne sosovky, aspon na maybelline spiralach to je napisane... a co sa cistoty a aplikacie tyka, tak vhodnejsie su jednodnove, lebo ich vecer vyberies a jednoducho vyhodis... financne je to vsak narocnejsie... ale aj to zalezi od toho, ako casto ich budes nosit...