Overeaters Anonymous

Príspevok v téme: Overeaters Anonymous
ammanda

ta skupina bola spomenuta v jednej z tem ale pozerala som si stranku a vobec sa v nej nevyznam, resp. nic uzitocne tam nepisu...rada by som keby napisal niekto kto bol na tom ich stretku nejake dojmy a co mam spravit, aby som sa tam dostala a kedy sa to vobec kona...nechapem ze to nemaju na stranke ved to sa neda nikde zistit

ema violet

Ahojte som clenka skupiny Overeaters Anonymous, vsetky ste srdence vitane, stretka byvaju kazdy pondelok o 19:30 na Cukrovej 14, zvoncek kancelaria. Strach a hanba nie su prekazkou :-D, som ochotna sa s hocikym predom dohodnut a ist s nim na meeting. Vitane su vsetky poruchy prijmu potravy, anorexia bulimia atd...email na mna je:
ema.violet@gmail.com

cayenne

ahoj snežienka,
rozumný jedálniček ;)
tak najprv k tomu váženiu - ja sa už dosť dlhú dobu absolútne nevážim, napríklad toto je podľa mňa vec, ktorá je absolútne skresľujúca (rovnako ako bmi) - uvedomujem si, že svaly sú ťažšie ako tuk, ani v období najhlbšej any som sa nevážila až tak extrémne často - podľa mňa sú oveľa dôležitejšie miery, sú omnoho viac objektívne..
no a čo sa týka môjho momentálneho stavu - vieš, občas ma ešte prepadajú myšlienky na anu, spomienky, predsa len, nedá sa tak ľahko zabudnúť na niečo, čo mi diktovalo životný štýl dosť dlhú dobu.. napríklad práve preto chcem skúsiť aj tú svojpomocnú skupinu, dúfam, že ma opäť nasmeruje tým správnym smerom, že tam spoznám ďalšie dievčatá čo s ppp bojujú/bojovali ;)
ale na ďalšej strane si verím, viem čo mám za sebou, mám obrovskú podporu a viem, že to zvládam a ak by nie, mám sa o koho oprieť ;)
osobne poznám jedno dievča, ktoré kedysi bojovalo s dosť ťažkou formou anorexie, dnes je z nej krásna mladá žena, usmiata, pozitívna, plná energie, elánu, na ppp si spomenie už len veľmi málo, je mojou obrovskou inšpiráciou ;)

snezienka333

ahoj cayenne,

vďaka za ten novy receptik na lososa, len zatial riešim, že kde mam toho lososa zohnat?
Pytala si sa na môj jedalniček: no ... tak na ranajky jem väčšinou chlieb so šunkou alebo s nejakou natierkou, niekedy si uvarim kašu. Na obed mam väčšinou nejake mäso s ryžou al. zemiaky a na večeru buď pizzu alebo chlieb s niečim, alebo sardinky, alebo špagety - no rôzne. Na Vianoce sme kupili velmi veľkeho kapra, takže ho poslušne jem každy deň - myslim, že mi čoskoro z toho narastu plutvy ... hi, hi :-)
Vieš čo ... ja si myslim, že z anorexie sa da uplne vyliečiť, ale človek sa musi v prvom rade vzdať tej chorobnej tužby po vychudnutosti a všetkeho, čo s tym suvisi a je dôležite prijat seba sameho a uvedomit si svoju hodnotu a nedovoliť vahe, aby ju určovala ona ...
Mne pri uzdravovani z anorexie veľmi pomohlo to, keď som si uvedomila, že vaha je jeden maly hlupy pristroj, ktory vymyseli ľudia, je to obyčajna vec, tak prečo by som jej mala dovoliť, aby kontrolovala môj život a určovala, či budem štastna alebo nie... Vahu som odniesla preč z izby, prestala som sa važiť a prinieslo mi to užasny pokoj a vnutornu slobodu :-) Mnohe baby robia obrovsku chybu v tom, že na jednej strane tvrdia, že sa chcu z ppp vyliečiť a na druhej strane sa neustale važia... (napr. hillary a ine) - tak s takym pristupom sa človek nikam nedostane, akurat tak do hrobu...
No neviem, cayenne, aky ty maš na to nazor? Som zvedava, co si o tom mysliš...? A co myslis, co to znamena "byť uplne vyliečeny z anorexie"? Teda čo si predstavuješ pod pojmom byť vyliečeny? Som zvedava na tvoj nazor :-)
Pišeš, že : "maš pocit, že je to ešte stale v tebe". Možem sa spytat, ako sa to u teba prejavuje?

izabela neu

Ahoj Cayenne :)
Dobre, mozme to teda skusit :)Dam ti moj mail a mozme sa dohodnut cez neho :) izabela.neu@gmail.com

Dnes to vynimocne uslo pocas dna, ale teraz mi je dost zle :/
A ty si sa ako dnes mala? :) A sa ako mas? Mozes mi napisat mail :)

izabela neu

Cayenne, mohli by sme ist spolu :) Sama by som asi, teda urite nesla.
Budes mat vtedy cas? Ja ano, ja mam skuskove vtedy este :)

A Snezienka, dakujem velmi pekne za podporu :)

cayenne

snežienka
jasné, mám tých receptov asi milión, postupne ich tam budem vpisovať ;)
vyliečená anorektička.. hoci podľa mňa sa z anorexie celkom vyliečiť nedá, aspoň v mojom prípade, stále to je vo mne.. :/
inak mňa by zaujímalo aký je tvoj bežný jedálniček? :)
izabelka
to presne potrebujem aj ja, rozprávať sa s niekým, kto to prežil/prežíva.. je fajn rozprávať sa o tom s blízkymi (hoci nie v mojom prípade) a tak, ale nikto z nich nás nechápe ako niekto kto si tým prešiel.. na stránke bolo, že najbližšie stretnutie bude 11.1., rozmýšľala si, žeby sme tam šli? :)

snezienka333

Ešte chcem pozdraviť všetky dievčata, ktore sa rozhodli riešit svoju ppp, aj amandu aj izabelu aj ladyinred. Velmi vam fandim a drzim vam palce! Hlavne sa nevzdavajte :-)

snezienka333

ahoj cayenne,

dakujem ti velmi pekne za ten recept na lososa. Ak budes mat čas, mozes mi kludne do jedalnickovej rubriky napisat, nejake dalšie recepty na lososa, ak by sa ti chcelo. Ja som vyliečena anorektička a počas anorexie som nejedla takmer nič, a mala som strašny odpor k jedlu. Už som sice vyliečena z anorexie dlhšiu dobu, ale snažim sa ešte stale objavovat nejake nove jedla a nove recepty :-)
Cayenne, môžem sa spytat, ty bojuješ s anorexiou alebo si už vyliečena? Teda ked pises, ze bulimiu nemaš...