Alergia z nicoho

Príspevok v téme: Alergia z nicoho
dada223

od 23. som u rodicov, stale jem to iste -salat, maso, paprika, sunka a az od dnesneho rana mam z nicoho nic alergiu-svrbi ma cele telo, navieraju mu take cervene kopceky na tele, najhorsie je to na dlani-rodicia ziju v novostavbe, vsetko je u nich nove a ciste, ja som sa kvalitne cela umyla, vratane vlasov, dala som si na seba ciste oprate veci, takze neviem, ake alergeny este na mna posobia:( co mam robit? Prejde to same? idem vyletiet z koze;(((

RNG

Ja som dostal raz taky alergicky zachvat z jahod, ktorych som raz zjedol zrejme privela, pol kila na ranajky, pol kila na veceru a pol kila v dalsi den. Bol som vysypany po celom tele a musel som sa striekat novokainom v studenej vode, inac by som si cele telo rozoskrabal do krvi. Na stastie to po dvoch dnoch uplne preslo.
Zena mojho syna napr dostala odrazu alergiu na akekolvek papriky, od sladkych po stiplava , co dovtedy roky bez problemov jedla. Teraz jej staci len stipka do jedla a opuchne cela, hlavne v tvari a citi intenzivne stipanie v ustach.Je to znacny problem, lebo papriku pridavaju do hromady jedal a korenin(zmesy) a casto to ani neuvedu na vyrobkoch.

kamoska

Inak potravinové alergie ti alergológ väčšinou nezistí,ale už sa dá kúpiť test na 50 potravinových alergénov - skús www.food-detective.sk

kamoska

Môžeš mať alergiu na pracie prášky alebo čistiace prostiedky. Taktiež na kozmetické prípravky, napríkald tie, ktoré obsahujú parabeny. Mne zistili alergiu na umelé sladidlá...t.j. sacharin, ktorý som si dávala do čaju a nemôžem piť žiadne nápoje LIGHT.

sjnc

Urcite je to z nejakej potraviny, alebo kombinacie potravin. Tych Zodacov si mozes dat aj viac za den (pokojne aj tri)

radana

Dada,ja som jedla vsetky mozne aj nemozne potraviny 40 rokov v pohode a minule vianoce sa mi spustila alergia na vela druhov potravin...Prejavuje sa najprv svrbenim,trpnutim nosa,ust, jazyka a postupne neviem dychat.Takze na to,ze si to doteraz jedla bez problemov by som sa velmi nespoliehala..

dad223

radana-ovocie som nejedla ziadne, lebo ho nemam rada, ale sipim, ze by to mohlo byt z tej papriky, ta obsahuje latky, vyvolavajuce alergiu. Ale nechce sa mi tomu verit, ze 24rokov ju jem v pohode a teraz toto...

radana

Mohla si dostat alergiu na urcitu potravinu.To,ze si ju doteraz jedla bez problemov neznamena,ze na nu tvoj organizmus nezareagoval teraz takto.Spustacom byvaju casto citrusove plody..

dada223

uhlie dakujem za radu:))) ide o to, ze som teraz sama doma a dost mi to graduje, takze sa bojim, aby mi nezacal puchnut jazyk, lebo mi uz trochu trpne a bude po mne... dala som si zodac, snad pomoze..

uhlie

Mozno si alergicka na cistotu. Ak maju rodicia pred domom nejaku vacsiu kaluz vody, skus tam skocit a trocha sa vyvalat.