Bolí to psa ak ho chytia za kožu nad hlavou?

Klarika454

Viete čo? založm si novu temu kde budem rada ak mi niekto napíše skusenosti so svojimi psikami pri eutanazii.

Klarika454

Ja som bola pri tom som ju držala okolo pasa a on ju držal za šiju a druhou rukou labku - vieš ako to asi vyzeralo. J asom ju sama neudržala velmi sa trepala tak preto ju on chytil silnejšie. A ta druha veterinarka sa ho najprv pýtala že či najprv oblbovak... on že nie že hneď cez kanylu tuto usmrcujucu. A labku jej oholila ahneď pichla najpr kanylu apotom do toho injekciu a bolo. takže žiadne potretie na znecitlivenie... Ja som tam bola hneď na druhy deň kvôli potvrdeniu pre urad lebo vtedy som nemala so sebou psikov preukaz. A bola tam iba ta lekarka a som jej povedala že ma mrzí že ju tak silno chytil... a ona že musel aby sa netrepala lebo potom by to celé bolo veľmi bolestive... ale aj tak mali jej dať radšej najskôr nejaky oblbovak, len ja som o tom nevedela že sa to zvieratko väčšinou najskôr oblbne, inak by som to žiadala. No čo už. Raz sa tam ešte stavim ak budeme mať noveho psika a možno si dam upresniť detaily len ja som na nej videla že trpí a že ju to boli...

rozumiem ti

Klarika: dakujem za odpoved s tou stravou.:) je to tema, ktora ma dost zaujima, s cisto osobno-vedeckych dovodov :)

a vies co si myslim? ze by si mala skocit za tym veterinarom a opytat sa ho, co presne robil, vidim, ze ta to velmi trapi a neprestane kym nedostanes svoje odpovede. ak je normalny, bude s tebou hovorit. nemusela si totiz postrehnut vsetko, hlavne ak tam bolo viac ludi (nebola som pri tom, takze neviem, ako sa to odohravalo). tiez mam krizenceka (spic), je uplne biely, jak psik dedka vecernicka.:) a ta fenka zo smutneho pribehu bola krizencek stredneho bradaca.
urob to, chod za nim a spytaj sa. naozaj tym nechcem povedat, ze ti neverim, ale nie vzdy postrehneme vsetko a potom dostavame dost skresleny obraz o danej veci. ak chces, a si z hlavneho mesta, tak mi skus napisat meno, mozno ho poznam.

Klarika454

Oni jej to ani ničim nepotreli pred vpichom do packy, nedali jej ani oblbovak, nič iba hneď išli nato. Je to hrozne ak si prestavim, že sa aj pred smrťou trapila v bolestach. ak by som vedela že sa to robi inak napr tým oblbovakom, tak by som ho žiadala. :-(
Krmili sme ju aj našim jedlom čo bolo navarene alebo granulami a tie konzervy pre psom moc nechcela ale ak už nemala na vyber tak to jedla. Inak jedla to čo my napr nejaku polievku a do to chlieb, alebo rizoto...

rozumiem ti

klarika: ano, do packy to velmi boli, medzi prstikmi je koza psika tenka a citliva. ale: prave preto sa pouzivaju rozne sposoby umrtvenia, ci uz formou lokalnej anestezie, sedativ, alebo celkovej anestezie. veterinar nemusel davat oblbovak, postup si moze zvolit sam podla vlastneho uvazenia. staci, ak jej miesto invazivneho zakroku lokalne umrtvi, hlavne ak oblast nie je velka. uz dlho sa vyrabaju lidokainove, ci mezokainove masti, ci vodicky, ktorymi postihnutu oblast staci potriet. a sama predsa vies, ako sa psik chova, ked mu robia nieco, co sa mu nepaci... chce "zdrhnut". preto ju museli pridrzat, nechceli, ale museli. maju skusenosti a vedia ako sa v takychto pripadoch psik sprava.
videla som dost sposobov takehoto ulahcenia trapenia. ver mi, tvoj veterinar zvolil jeden z najrychlejsich a najmenej bolestivych postupov, nepredlzoval zbytocne agoniu a bolest. a podla tvojho opisu verim tomu, ze chcel pre psika to "najlepsie" - v tomto ponimani najrychlejsie a najmenej bolestive.

p.s.: mala by som na teba vsak jednu otazku, netyka sa tejto veci. cim ste fenku prevazne krmili? granulami, alebo ste jej varili?

Klarika454

Rozumiem ti
oni jej to davali do packy asi tak v strede. Najskor jej to oholili a potom ju jeden držal za šiju a pevno aj za tu packu a veterinarka jej tam pichla neviem presne či kanylu alebo ako sa to vola. Take niečo ako keď beru človeku viacej ampuliek krvi a pichnu iba raz a do toho čo je vlastne v žile potom priklada skumavky. takže takto jej to napichla a potom do toho tu injekciu. Ževraj do packy to veľmi boli a najskor sa dava oblbovacia injekcia. jej ju nedali iba hneď išli nato. Ja neviem ale snaď ju to velmi nebolelo pri tom pichani do packy a ako to tam už mala. A potom to držanie, ach jaj je mi je tak ľuto, viem že už ma pokoj neciti nič len to čo si asi vytrpela tak to mam stale pred očami.

lost

bibi123, hej hej uz mam :)
na schody zatial nechodi :)

najhorsie je ked takto zaspi na sedacke a potom mam strach odist, ci neskoci dole, lebo to je relativne velka vyska pre neho este :)

rozumiem ti

bibi: bud tak dobra a viac sa nevyjadruj k veciam a osobam, o ktorych vies hovno. zhadzujes a zosmiesnujes len seba.

klarika: mrzi ma, ze to bolo za takychto okolnosti, ale ver mi, ze veterinar urcite nemal umysel tvojmu psikovi ublizit. a urcite nemyslel svoje vyjadrenie nemyslel tak, ze uz je to jedno. a veterinar mal scasti pravdu. psik uciti injekciu, to je fakt. ibaze tato injekcia sposobuje, ze mu najprv spomali zivotne funkcie az ich uplne zastavi. uz som pri takom niecom bola niekolkokrat a psiky boli vzdy vystrasenejsie skor z ordinacie a prostredia, a hlavne z toho, ze citili, ze sa s nimi nieco udeje, nez zo samotneho ukonu. ak ti to pomoze, mala som jednu kolegynu, ktora tiez velmi smutnym sposobom prisla o psika, 6rocnu fenku. Mala diabetes, a okrem toho jej rastol obrovsky nador v brusku, maligny, inoperabilny. Tiez sa nevedela dlho odhodlat k finalnemu kroku, ale kazdym dnom sa stav psika zhorsoval, fenka mala hrozne bolesti a ona sa na to uz nemohla pozerat, ako trpi. a na take nieco sa nikto nevie bezcitne prizerat. nemyslim, ze si urobila chybu. 15 rokov je na psika krasny vek, a ak ho prezila v dobrom prostredi a s tym, ze ju mal mat kto rad, nebol to zly zivot.