stres alebo socialna fobia?

Príspevok v téme: stres alebo socialna fobia?
lacko2113

dobry den vsetkym,najskor opisem svoj problem ,ktory ma uplne nici:
mam problem ktoremu nerozumiem a ktory mi dost nici zivot v praci kde pracujem uz 4 roky.mam problem s telesnym zapachom hoci som velmi hygienicky clovek(kaydy den sprcha-aj 2krat,antiperspirant,deodorant).comu nerozumiem?ked o par minut idem po praci za priatelkou v tom istom tricku nic neciti aj ked sa napr potim(prechadzka v lete,sex).casto sportujem-hram futbal,tenis,beham...a nikto mi nic nepovedal alebo nenaznacil.problemy s nadmernym potenim nemam.mam manualnu pracu. navyse stracam kamaratov.bol som u svojho obvodneho doktora na krv ci je v poridku stitna zlaza,vsetky hodnoty boli v norme .tieto problem mam okolo 8 mesiacov.moze teda tento problem suvisiet so sociaolnou fofiou alebo so stresom.ako som pisal problem mam asi 8 mesiacov,v kolektive som bol velmi oblubeny,mal som vela kamaratov(to uz dnes samozrejme neplati).s tymto problemom som sa zveril kamaratovi,ktory mi povedal,ze nikdy nic necitil(nehovoril pravdu),navyse teraz to dost zneuziva a zacal ma ohovarat.naozaj neviem co mam robit.

lacko2113

v pondelok idem dat vypoved,pracu si dufam najdem cim skor.nastastie nemam ziadne financne problemy,co sa tyka penazi som na tom celkom dobre.ale mrzi ma este jedna vec,ze pred nedavnom mi ponukli pracu v kancelarii,navyse v praci su so mnou velmi spokojny.ked si to teraz tak preberiem dostal som riadnu facku od zivota,pretoze som robil vedla kolegu,ktory mi nikdy nic nespravil,ale nedbal moc o hygienu a tiez som sa mu smial za chrbtom.ako sa hovori na kazdeho raz pride a mne sa to vratilo poriadne.ale ako sa hovori vsetko zle je na nieco dobre.

sabynka

A nemáš možnosť zmeniť prácu?

Ak si v neustálom strese v práci kvôli tomu, tak to môže byť aj psychologického pôvodu....a možno by bolo dobré zmeniť prostredie. Aj keď v dnešnej dobe je s prácou problém,....neviem, ako to tam máš ty....

sabynka

Neviem, prečo mi nechce zobrať ten link, ale je tam napísané toto:

" Trápi ma neznesiteľný zápach. Aj napriek mojej každodennej hygiene, je to veľmi nepríjemné. Ľudia sa za mnou otáčajú, bojím sa že prídem o prácu. Lekári mi nevedia pomôcť. Odpoveď: Zápach tela môže súvisieť s vnútornými orgánmi napr. pečeň, pankreas a ľadviny. Príčina ale môže byť aj inde. Takto na diaľku ťažko povedať. Všeobecne Vám môžem odporúčať LKVB6 v dávke 1 - 1 - 1 tabl. pred jedlom a Betavital v dávke 2 x denne jednu čajovú lyžičku nalačno. Tieto prípravky celkovo podporia Váš organizmus a týmto účinkom môžu odstrániť Vaše ťažkosti. Za mesiac mi prosím napíšte informáciu a o vašom zdravotnom stave. Milan Peterka, zdravotný poradca " ....je to stránka : mojezdravie.sk

Neviem, čo je to za liek a ani ti neradím ho užívať......ale dôležité je to, že podľa toho poradcu, je to problém vnútorných orgánov, čiže.....mal by si zájsť opäť k lekárovi, aby ti urobili nové vyšetrenia.

lacko2113

ved prave tomo nerozumiem,ze neciti nic ani priatelka ani ja.po praci sme sa nedavno isli zabavit,v praci citili zapach(pocul som to z reci) ale na diskoteke bolo vsetko v poriadku.tak naozaj neviem a mimochodom nic si nenahovaram.ked som v praci tak cele telo je v niakom krci(vsetko zo stresu).su to pocity ako pred niakou skuskou na skole.

lacko2113

ano v praci som v strese,ale len z toho dovodu,ze stale myslim na to,ze zapacham,ze ma niekto citi atd.preco je ten link odstraneny?

sabynka

Tak prepáč, že sa hlúpo pýtam, ale z tvojho príspevku nie je, podľa mňa jasné, o čo ide.

Takže kolegovia v práci tvrdia, že zapáchaš?
A nikto iní okrem nich ti to nepovedal, že zapáchaš? A ani priateľka nič necíti, ani ty?

Máš v práci stres? Keď si myslíš, že je to zo stresu.

Pozri si tento link:

-odkaz odstránený-

Jeden človek tak píše o rovnakom probléme ako ty.

Ako som pochopila, čo tam píše ten zdravotný poradca, tak je to zdravotný problém, ktorý sa môže týkať niektorých vnútorných orgánov.

Takže na tvojom mieste by som opäť zašla za lekárom a trvala na ďalšom vyšetrení, aj keď boli predchádzajúce výsledky v poriadku. Prípadne skús iného lekára.

lacko2113

tvoje otazky su dost hlupe,no citia to kolegovia a ake problemy-no ako by si sa ty stavala k cloveku,ktory by ti v praci zapachal?

sabynka

LACKO
Tento tvoj príspevok som tu už videla a aj keď to čítam teraz znova, celkom nechápem, aký problém máš?
Hovoríš, že máš problém s telesným zápachom....
Kto ten zápach cíti?
Ty?
Alebo ostatní?
A aké problémy ti to spôsobuje v práci?