zapal mocoveho mechura..? ATB nezaberaju :((

Príspevok v téme: zapal mocoveho mechura..? ATB nezaberaju :((
kikuska3

ahojky, uz som zufala a neviem si rady... mam bolesti v krizoch a za lonovou kostou, caste mocenie cca kazdych 45min. Klasicke priznaky zapalu mocveho mechura ale palenie pri moceni chyba. Obvodna predpisala ATB, uz ich berem 4. den, vzdy mi zabrali predtym a teraz nic, priznaky sa nezmienuju, bolest v krizoch narasta vzdy vecer.. Takyto zapal uz mam 3x za posledneho pol roka... a predtym vzdy min 1-2x do roka. ATB vzdy zabrali... nemate niekto podobnu skusenost? cim to moze byt?

kikuska 3

Ccko som nemohla brat s ATB, teraz zacnem. ale priebezne ho berem celu zimu ako prevenciu. Kazdopadne ma zaujalo co napisal RNG ze mocove ustrojenstvo mozu napadnut aj virusy... vzdy som sa vsade docitala len o bakterialnych povodoch infekcii... je mozner ze clovek chyti virus vdychnutim a ten s v tele potom "presuva"? pretoze dlho pred mocakom som mala dyhacie problemy, ktore tiez po ATB nepresli, a hned ako odozneli sa ozval mocak...

mirka 23

A Cčko berieš? RNG radi každemu brať zinok selen, probiotika. A Cčko je v zime nevyhnutnosť si myslim. Denne aspoň 3-5g (1čajova lyžička), naj je praškove z DMka, neobsahuje chemiu, stači to zmiešať so sodou bikarbonou, aby sa kyselina askorbova zneutralizovala. Budeš sa cítiť aj silnejšia.

kikuska3

mirka 23 ten vytazok som kupila ten citricidal, ako vzdy RNG odporuca. moc mi uz brali niekolkokrat a bakterie nikdy nezistili pri kultivacii... myslim ze tentokrat to ani bakterie nie su ked ATB nezaberaju. dnes ich uz mam 5. den a v krizoch ma boli stale aj mocenie je caste. inak krvny obraz zakladny mam tiez v poriadku. Aj na alergologii/ imunologii bolo vsetko OK. Je to vtipne lebo na vsetko co ma vysetruju je vzdy v poriadku ale neustale mi nieco je, trpim opakovane infekty dychacich ciest. Uz ma to neba byt kazdy mesiac chora, je to vycerpavajuce...vzdy ked som ale bola u nejakeho alternativneho liecitela, povedal mi ze mam velmi slabe ladviny, minule mi jeden dokonca povedal ze mam pravdepodobne piesok v ladvinach. Uvidime co povedia na tej urologii, idem tam asi za 2 tyzdne... neviem ci tam robia vsetky vysetrenia aj na tu candidu a mycoplazmu, kvoli tomu musim asi zajst na gyndu, kde mi doterazl na preventivnych prehliadkach nic nediagnostikovali.

llek

Bazalka, ucinnou latkou v lieku Gyrablock je norfloxacin, co je antibiotikum. Takze lekarka ti predpisala antibiotika, co sa pouzivaju pri uroinfekciach, rychlo posobia a preto si na druhy den uz tazkosti necitila

bazalka

Ahoj, ja som mala zápal močového mechúra po prvýkrát v živote asi pred mesiacom. Večer som bola na pohotovosti, doktorka mi predpísala nie antibiotiká ale antibakteriká. Volali sa Gyrablock a hneď na druhý deň som nemala skoro žiadne bolesti.

mirka 23

kikuska, ten výťažok z jadierok si mala z lekarne? Lebo ten je o ničom. Citricidal je ina pecka. Koloidne striebro sa ti až do mechura nedostane. Ak sa nemýlim, dochadza len po žaludok. Ale ak si ho brala, nie je to na škodu.

llek

Chod zajtra k lekarovi aby ti zobral vzorku mocu na kultivaciu. Ak su bakterie citlive, tak antibiotika pri uroinfektoch zaberaju velmi rychlo. Ak mas po 4 dnoch stale tazkosti a ak je to uz opakovana infekcia, bakterie asi nie su citlive na tie ATB co uzivas. Bude potrebna cielena ATB liecba podla vysledkov kultivacie. Chcelo by to aj patrat po pricine opakovanych infekcii. Jednak, ci nie je problem v mocovych cestach, potom napr hladiny protilatok,elektroforezu, krvny obraz, ci nie je za tym ine ochorenie, ktore je pricinou poruchy imunity.

jfpt

kikuska3, treba ist znova k lekarovi a dat urobit kultivaciu z moca vratane citlivosti na ATB. A kedze sa ti zapaly stale opakuju, ziadaj si imunoterapiu liekom Uro-vaxom.

RNG

Nakaz v mocov0om mechure a ladvinach je hromada druhov, od roznych bakterii cez kvasne infekcia, virusy, mykoplazmy a dokonca mozne su aj parazity.
Samozrejme kazde treba adresovat prostriedkami na ne klinicky ucinne. Na streptokoky(najcastejsie) a ine bakterie su ucinne najma citricidal a daju sa doslova vyplachnut niektorymi specialnymi cukrami, co ich odhaknu zo sliznic, ako napr D-manoza, pol lyzicky kazde 3 hodiny.
Na candidu treba najma protikandidovu dietu, lebo vacsina candidy je v crevach kde ju treba najskor vynicit a nahradit probiotikami, ktore vyrobia obvykle dost protilatok, aby sa candida a ine podobne nakazy v tele na inych miestach zlikvidovali.
Na mykoplazmicke infekcie je ucinny najma dlhodobo brany extrakt z olivovych listov, Samento a NAC.
Na virusy treba zvysit viralnu imunitu, co dnes vlastne radim kazdemu, lebo zijeme v casoch viralnych epidemii, ktore lekari pokial sa nepreejavia vysokymi horuckami si ani nevsimaju, spoliehajuc sa na to, ze to telo samo vybojuje, v com maju na 95% sice pravdu, ale bez pomoci spravnych doplnkov je telo ovela viac poskodene.
Rozne doplnky na zvysenie viralnej imunity som tu uz uviedol mnohokrat a daju sa najst aj priamo na nete, Google.sk kde uvediete klucove slova ako herpes alebo hpv a ked chcete dostat moje rady pozbierane od roznych lekarov dajte tam rng.

kikuska3

inak skusala som aj koloidne striebro a vytazok z grep jadierok ako vzdy odporuca RNG.. zatial nepocitujem ucinky na sebe...brala som to aj tesne pred vypuknutim infekcie... teraz to kombinujem s tymi ATB...