Závisť - chcem sa jej zbaviť!

Príspevok v téme: Závisť - chcem sa jej zbaviť!
lulu22

Dobrý večer,

ako sa hovorí, nikdy nikomu nezáviď, lebo nevieš, či ho niečo netrápi viac ako teba...
Ale k veci. Najviac ma trápi, že závidim vlastnej sesternici, s ktorou si veľmi dobre rozumiem, chodievame von spolu a mám ju rada. ALE stala sa taká vec, že v najbližšej dobe zdedí cca 33.000€.
A to je to, ja jej to závidím, bo ja nikdy také nič mať nebudem. nikdy mi nič "nespadlo z neba"..
budem sa pri nej cítiť ako chudera, čo nemá peniaze..
strašne ma to trápi, bo je to rodina.
Ako sa toho mám zbaviť? myslím na to dosť času, ako ona si bude chodiť na dovolenky, kupovať drahé oblečenie, kúpi si vlastný byt.. zakým čo ja žijem s rodičmi, bo si v živote na nič také nenašetrím.. :/

elsa5.5

tak jej to nezávid,ved sama si to nezarobila,zvlášť ked ju máš rada,do tých obchodov s nou nemusíš,ked sa bude nad tebou vyvyšovať tak by som jej povedala,zdediť je najlahšie,ked si to sama nezarobí to sa niekomu machruje,tu sa ukáže charakter človeka,jednoducho peniaze vládnu svetom vždy to tak bolo aj bude.

soffa

a preco by si nezarobila???hajde za hranice a bude z teba iny clovek.sama som bola 2 roky v Uk a da sa.zo zaciatku nic moc ,hlavne ak nevies jazyk.ale po case sa okukas a budes aj sebavedomejsia aj ludom doprajes.lebo byt niekde sam a zarobit si na seba je dost tazke.tak zabudni na zavist a zacni nieco robit aby si sa mala lepsie.nikdy nie je neskoro.a tie prachy sa daju zarobit aj za takych 5 mesiacov.

lulu22

dakujem Vam za príspevky.

Ja som si začala aj hovoriť-že ved to je fajn, že keby sa to stalo mne, určite by som nechcela, aby niekto cítil voči mne závisť.. a že jej to prajem!

goccia, no tak to ma mrzí, že sa ti to prihodilo! ale my sme také super malé mesto, že tu by sa to hned prevalilo..a oni sú spolu každý boží deň!

ivana, pekne si to porovnala. niečo na tom bude.. preto nepozerám tv každý den, bo by som sa z tých poslancov a tých, čo si tie prachy fatk pokradli, zbláznila.. resp. ma to rozčuluje, ale nezávidim.

lost, ona nestratila rodiča, ale tetu a tá nemá nikoho-ani muža, ani deti, ani rodičov, len sestru a vlastne sesternica je jej neter-tak podla zakona i ona dedí.a tú tetu videla možno tak 1x za nejaké roky.

ivana, samu seba nespoznávam, bo nikomu nezávidím napr.také veci, čo tu píšeš-že sa ten a ten dostal na takú školu, abo má auto a ja nie.. skôr také že lásku a že sa mu vo všetkom darí :)
ale máš pravdu, je to hnusná vlastnosť!

ivana45

lost, suhlasim.
lulu, okrem toho, ten porucitel musel pre ten milion nieco urobit.
Uznavam, poznam pripad, ze si stara bezdetna pani vybrala jedneho dedica spomedzi mnohych neteri a synovcov. Ten dedic moze povedat, ze mu dedicstvo spadlo z neba. Nuz, aj take veci sa deju.

Zavist je bezna vec. Kazdy ju pozna. Je to negativa emocia pri prospechu niekoho ineho. Ked ta rozladi, ze byvala spoluziacka ziskala super flek, ked sa susedovie mlady dostane na skolu, ...
Je super, ak ta to pohne dopredu. Ak si povies: to dokazem aj ja.

lost

Ver mi ze tych 33000 eur minie ako nic :D
A mozno nie.. - tj. je silny charakter a zostane taka aka je teraz.. relativne navzdy..

Ale ved jej dopraj, seriozne a zo srdca.. Nabuduce ona dopraje inemu, a ten iny inemi a ten iny iny tebe...

Ono mozno kazdy trochu zavidime, ze "ach, to by bola parada ak by som si to mohol aspon na chvilku skusit"
(napr jazdu vo ferrari alebo velmi luxusnu dovolenku, atd atd)

ziskala milion, prakticky za nic, dobre nie?
ale mozno nieco pre teb milion musela urobit, a ani o tom nevies..
dedicstvo.. hmm..
dedi sa zvacsa po smrti rodica, ci nie?
aj keby nie "po" ale "pred", je to "nieco za nieco" .. rodic za milion?

Kazda minca ma dve strany ;)

ivana45

lulu, goccia ti to napisala uplne perfektne: "Ako ublizi alebo pomoze tebe to, ci nejaky iny clovek bude mat o milion viac alebo menej? Ved v tvojom zivote tato skutocnost nehra ziadnu rolu. Tato skutocnost ti nic nedava ani neberie."
Lulu, budu aj udalosti, ze z tvojho majetku odbudne. Budes sa borit s problemami, ktore od penazi nezavisia. Ako kazdy.

Chvilku to mozno potrva, ale spracujes to. Poloz si otazku: chcem, aby mi tato mnou neovplyvnitelna okolnost kazila zivot ?

ivana45

Predstav si, ako by ti zavist nicila zivot, keby si v nej bola dosledna.

Je mnoho ovela bohatsich ludi, nez bude tvoja sesternica. Dnes je milionarom (v Sk) kazdy kto vlasni byt, dom. Ich deti budu dedit. Aj ty raz budes dedit.

Tvoja sesternica zasa nezdedila tak vela. Auto, dovolenka a moze byt po dedicstve.

Hnevat ta moze nespravodlivost alebo uplna zlodejina. Clenovia manažmentu trebars aj monopolnych podnikov s prevaznou ucastou statu si nadeluju prijmy niekolko milionov Sk rocne. Ak su vo funkcii zopar rokov.. To, co zostane za nechtami politikom a ludom pri korytach pri nezmyselnych alebo predrazenych projektoch, to su niekolkonasobne vyssie sumy.

Mnoho ludi ma vyssie prijmy nez ty. zasluzene aj nezasluzene. Peniaze daju cloveku istu slobodu. To je vsetko. Ak ich zacne hromadit a nebude ich premienat na radost svojich ludi, bude to velmi ubohy clovek.

Prosim, neublizuj si.

goccia

A este k stabilnemu 7 rocnemu vztahu, ktory ostatni mozu len zavidiet... aj mne taky vztah vsetci zavideli, kym som nezistila, ze sa stretava s inou :)) takze nevid vsetko tak ciernobielo. Je kopa veci, ktore su u teba dobre a ty ich nevidis. A tiez kopa veci, ktore su u nej zle, a takisto ich nevidis.

goccia

Zavist nevznikne bez toho, aby si sa porovnavala s druhymi. Tak to nerob. Kazdy nech je, aky chce byt, nech ma, co ma. Ako ublizi alebo pomoze tebe to, ci nejaky iny clovek bude mat o milion viac alebo menej? Ved v tvojom zivote tato skutocnost nehra ziadnu rolu. Tato skutocnost ti nic nedava ani neberie.