Nejedzte v cinskych restauraciach!

Príspevok v téme: Nejedzte v cinskych restauraciach!
inngridka

cestovanie.aktuality.sk

v cechach vcera odvysielali v spravach reportaz o brutalnom zabijani psikov a maciek, ktorych maso sa podava v restauracii. vietnamci tam kradnu psov z dvorov, utulkov, z ulice...
kozusiny psov a maciek sa bezne pouzivaju na vyrobu malych kozusinkovych ozdob a aj celych kozuchov.
a napriek tomu, ze na Slovensku je to uz vec pomerne znama, najde sa clovek co si povie: "no a co, hlavne ze mi chuti..."
to kde sme uz, ze zereme psov? nie je nahodou pes odpradavna priatel cloveka?

RNG

Nuz staci sa pozriet na Izrael, kde dosli pracoviti a vytrvali ludia(nemali ine vychodisko) a narobili z puste, kde nebolo nic urodne polia a sady. Zacali s plastikovymi vreckami z humusom s nasadenymi citrusovymi plodinami, najma dnes zname Jaffa pomarance, do ktorych do kazdeho individulalne hadicami dodavali vodu(pust=ziadny dazd). listy zo stromov miesali s pieskom a za pomoci vody vytvorili z toho humusovitu urodnu podu.
A ked z povodnej [puste s malicko oazami vytvorili sady polia a prioemyselne objekty, tak si samozrejme na to dnes robia naroky palestinci.
Podobne situacia je napr v USA, kde povodne indianski nacelnici "predali " podu bielym za par predmetov, nazdavajuc sa , ze ich poriadne osvindlovali, lebpo ppodla ich viery zem patri bohom, tj ju nemozno vlastnit ani predavat, ale ked zistili, ze usadnici to nerespektovali za zaviedli zakony ochranujuce vlastnictvo, taz z toho vZnikli bojke, vojny a samozrejme slabsi indiani ich nakoniec prehrali. Ale dosial prichadzaju na sud ziadajuc spat posledne napr cely Manhatan,obrovsky zastavany ostrov, cast New Yorku, alebo aspon obrovske vykupne, odvodene od sucasnej hodnoty Manhatanu. Samozrejme to im zo sudu vyhodili, a pravom, kedze zmluvy, co podpisali ich legalni zastupcovia/nacelnici su podla US zakonnika legalne a robit si naroky na nieco, co druhy vystaval je samozrejme absurdne.
Nuz oni ale neuznavaju US zakony, vraj su na nich natlacene, ale neviem co by robili, keby ich federalna vlada a jednotlive staty prestali podporovat.

Leela333

kasandra, jasné, že lost je pomerne inteligentný, ale niekedy sa príliš zamotá do svojho filozofovania a vyjde mu z toho úplný blábol. Bez urážky, samozrejme.

kasandra

lost je ešte z tých normálnejších chlapov, s ktorými sa dá inteligentne diskutovať na tomto fóre. Všimla som si, že on nepotrebuje používať neslušné slová ako niektorí. Vidno, že v hlave má viac aj keď jeho spôsob vyjadrovania je niekedy zložitejší, ale každý sme nejaký :)

lost

previazat ranu je ine ako najst spravnu burinu :P ci nie? :D

no mne islo len o poznamenanie, ze vela ludi co pise ze "to su len zvierata" nema ANI PARU o tom, kolko sa da od "len zvierat" naucit..

a stavaju zvierata na dno, kdezto oni sami su spodina.. (podla mna su no :D)

lost

Napr bez vciel by sme neprezili :)
sice to je len hmyz, no je to zviera, nie? :D

Ak toto neprejde, tak co netopiere?

ryby a cervy..

kto neveri, tu mam zdroj:

www.findingdulcinea.com

co ma len utvrdzuje v tom, ze bez zvirat mame ako ludia hold smolu (alebo by sme krivali na hrane prezitia)

a na to nepotrebujem vedecke vedy a pavedy, staci mi sedliacky rozum, ved to je absolutne nelogicke, aby na planete zil len a jedine jeden druh zivota (clovek).

teda jedine taka teoria by bola ferova, ked clovek nesmie maso, an zviera nesmie (drahe plytvanie, nie?), a nebudeme vykrmovat zvierata len tak pre dobry pocit a socialny system ? taky luxus? a uz ucite nebude mozne donutit leva/tigra aby jedol vegansky.. cize podla mna utopicka myslienka.. alebo mam obmedzene IQ :D (popriapde mozne, ak by nas neoblo 7mld, ale aj tak - keby nas bolo menej, staci mala katastrofa a sme ako ludska rasa nahrani.. cize.. tazko povedat)

lost

praveze mne sa zda ze som cital ze zelenina by tam rast nemohla, lebo je to neurodna poda (jedine burina ci co), ale to som niekde cital/videl cize je to vlastne len JPP... neviem ako ovocie..

lost

hmm, no u nas predavaju 1kg kuracieho masa za nad 4e/1kg za prsia a nad 2,5e/1kg stehna..

uz len zistit, co stoji 2,89kg krmiva pre ne a mozem ist obchodovat s masom :D