Sucho v ústach - strašný pocit

ada555

Ja to mávam tiež ale iba vtedy keď som chorá. Bývam chorá dosť často a vtedy sa mi ucpe riadne nos a preto mám otvorenú pusu. Ono to je práve tým zapchatým nosom lebo si otvoríš pusu a celú noc sa ti vysušuje. Keď chorá nie som tak sa mi to nestáva. Bude to teda buď tou pusou alebo keď tak liekmi . Skús si večer vyčistiť nos vysmrkať sa daj si do nosa niaky ten spréj alebo si daj niaku extremne štiplavú žuvačku, mne to pomôže s upchatým nosom vždy. :)

Dragon636

Po zapale mandli mi zostalo pri rozpravani opakovane sa sucho v ustach - dokonca ma az v hrdle bolelo ked som dlhsie rozpraval.
Naozaj neprijemny pocit, ktory pretrvaval niekolko dni - pouzil som tantum verde, ktore mi vzdy zabera ale problem pretrvaval - bol som bezradny, ale navstevu u lekara som oddaloval, lebo som vedel, ze to skonci antibiotikami.
Docital som sa o ustnom spreji Anginal s cajovnikom australskym (ktory je najsilnejsie prirodne antiseptikum) a po tyzdni pouzivania som sa broblemov uplne zbavil - takmer na prirodnej baze a dokonca aj cena tohto pomocnika je velmi prijatelna.
Tak som sa chcel len podelit o skusenost.
Pekny den
Miso

RNG

Znizena tvorba slin a slz je casto dosledok premnozenych virusov pri nizkych viralnych imunitach.Viralnu imunitu si treba zvysovat v dnesnej tichej viralnej epidemii, ktoru si lekari povacsine nevsimaju, pokial clovek neochorie vazne.
Pozri cez Google.sk zadanim slov rng, herpes tam najdes viacero prostriedkov na zvysenie viralnej imunity.

joni_

moze byt ze mas pocas spanku otvorene usta, ja si musim vzdy pred spanim vycistit nos, aby som mohla volne dychat nosom, lebo pri dychani ustami mam tiez totalne sucho, ani sa nadychnut ani prehltnut, zhorsuje to aj suchy vzduch teraz cez vykurovaciu sezonu, treba ho zvlhcovat. Mas s tym problem len cez zimu alebo celorocne?
moze byt aj znizena tvorba slin, nemas nahodou caste kazy alebo zapaly dasien, afty, alebo pocit pri suchsom jedle ze nejde dole krkom, ze musis zapijat? v tom pripade mas asi menej slin ako treba, s tym by som zasla k lekarovi nech zisti pricinu
neuzivas nejake lieky? pozri si vedlajsie ucinky ci nesposobuju sucho v ustach, napriklad lieky od alergie...

Kari 40

No presne, keď sa nad tým zamyslím, tak je to skôr počas dňa, keď si zdriemnem pri TV.V noci ani tak nie.V noci ma skôr smedí.Ale počas dňa, keď zdriemnem tak sa zobudím na to, že nemôžem nič prehltnúť alebo, že sa dusím.Takže to môže byť slinnými žľazami?Ako ste na to prišli?