HAK-ktora je najlepšia

akinom007

lioness_01/ a mas totalnu pravdu co sa tyka gyn. a predpisovania. Odber krvi neurci aky druh je pre ktoru najvhodnejsi. Krv beru zial iba na pecenove testy, mali by brat na hormonalny profil.

akinom007

a este som zabudla, chut na sex bola na bode mrazu. ono casom ked som zmenila znacku Hak bolo vsetko nejaky cas ok aj rok aj vyse a az potom sa zacali vzdy prejavovat neziaduce ucinky

akinom007

Je to vysoko individualne! Ta Hak ktora sedi jednej nemusi aj druhej zene sediet.
Ja som brala Minististon, Cilest, Lindynette, Jeanine.
Pri Minisistone 1,5 roka ZIADNE problemy. Po roku a pol akoby prestavala ucinkovat a splnala uz len jedinu ulohu-zabranenie otehotnenia. Zacali mi pocas menstruacie velke bolesti akoby som ani nic nebrala.
Pri Cielste som mala brutal nalady, bez priciny som plakala a v zapati sa smiala, robili sa mi pigmentove skrvny, bola som desne pazrava doslova a dopismena od rana do vecera som stale jedla a napriek tomu som chudla 5kg za 7 mesiacov len prsia mi stale rastli.
Lindynette pryv rok ziadne problemy, casom po vyse 2 rokoch , suchost posvy, stale mykozy.
Jeanine- pri tej som sa citila najlpsie, no vobec som nedostavala menstruaciu a desne zle som sa ten tyzden citila

salamandra

sranda je, že vačšinou prispievaju baby ktore maju s HAK zlee skusenosti, hoci su aj take ktore su s nou spokojne.napr.kamoska brala hak rok a nemala ziadne neziaduce ucinky (yasminelle)alebo ako sa to pise.pytala som sa po gyn.ambulanciach a uz 2 roky sa testy na HAK nerobia, nepreplaca ich poistovna...ale ti lepsi lekari, kt.si fakt robia svoju pracu, testy spravi,a tak..cakam si na vysledky

lioness_01

bella, áno, my to všetci totálne chápeme, ja o tom , predstav si, aj viem, ale napriek tomu neverím tomu, že to tak funguje. žiadne vajíčko sa neoplodní, k ovulácii aj tak nepríde...
ako som už písala, je to moc veľké svinstvo tá antikoncepcia, a moc silné svinstvo, ver tomu, že to dokáže ovulácii zabrániť...

je to tam napísané, len ako určitá forma alibizmu, aby sa firmy mali čím brániť pre prípad...

bella12

Mechanizmy pôsobenia hormonálnej antikoncepcie podľa wikipédie:

Hormonálna antikoncepcia pôsobí na niekoľkých stupňoch, vo veľkej väčšine na štyroch, z toho dva sú potenciálne abortívne:
1. Zabraňuje ovulácii - tento účinok je neabortívny
2. zahusťuje hlien produkovaný krčkom maternice. Tým sa do dutiny nedostanú spermie, ktoré by mohli oplodniť vajíčko - rovnako je neabortívny.
3. zabraňuje dozretiu maternicovej výstelky (endometria), teda prostredia, kde by sa mohol zahniezdiť už počatý ľudský zárodok. Výstelka maternice nie je pripravená vyživovať ho, preto vlastne odumiera. Účinok je už abortívny.
3. pôsobí na vajíčkovod. Ten sa za normálnych okolností správa ako svalová trubica a vykonáva podobný pohyb ako črevné peristaltické pohyby. Antikoncepcia ovplyvňuje jeho pohyblivosť a funkciu slizničných žliaz.

Abortívny účinok je uvádzaný na rôznych nezávislých anglicky písaných stránkach o HAK, napr. i v lekárskej encyklopédii či stránke americkej asociácie pre tehotenstvo. Stačí si zadať do google slová oral contraceptives alebo birth control pill.

Pravdaže nečakajme, že v letáku bude zrozumiteľnou rečou pre bežného človeka napísané, že má potratový účinok. Ale ak je tam uvedené, že HAK vplýva na sliznicu maternice, je to práve preto, aby nebola schopná prijať oplodnené vajíčko.

lenkaa123456

kde je na wikipedii napisane ze ma hak potratovy ucinok??? nikde! keby mala potratovy ucinok, je to napisane v pribalovom letaku, ale hak taktyto ucinok nema! a prositma prestan tu priepievat klamlivymi informaciami a zaujatymi strankami. farmaceuticky priemysel je debata sama o sebe

lioness_01

lpp.sk tiež nie je relevantný zdroj informácii... píšu si tam čo sa im hodí... sú zaujatí voči antikoncepcii takže asi tak... nájdi niečo nezaujaté...