Rozum, alebo srdce?

Príspevok v téme: Rozum, alebo srdce?
mia1

Ahojte,
potrebujem názor cudzích ľudí, aj keď viem, že je to dosť ťažké, riešiť iných situácie a problémy. Mám priateľa 3 mesiace, ja mám 25, on 30. Páči sa mi, aj výzorovo, ale hlavne povahou. Ja som taká tvrdohlavá, on nie, má veľmi dobrú povahu, vie robiť kompromisy, je kľudný a hlavne VELMI DOBRY človek, dobre vychádza so svojou rodinou, sestrou, pomáha každému, proste kričí z neho dobrota, nefajčí, nepije, nie je typ, že by podvádzal, alebo bol žiarlivý. Problém je v tom, že ho nemilujem a ani neviem či niekedy budem. Možno by som sa donho aj zalúbila, ale on je príliš ako to mám povedať, jednoduchý, proste vadí mi, že nevonia, kúpila som mu na narodeniny parfém, ale absolútne necítim, žiadnu vonu, pritom on vraví, že si tolko na seba nastriekal, ani vodu po holení. Páči sa mi, ked je chlap vyholený, všade, on nie je... máme uplne odlišný vkus, na oblečenie, mne sa páči keby mal živšie farby, oranžové, červené, on len také fádne si dáva... Sú to dosť také chúlostivé veci a neviem ako mu to mám povedat a či vlastne povedat, ked sme boli spolu nakupovat povedala som mu nech si vyskúša jedno tričko modré, velmi mu pristalo, ale on,že prenho takéto farby nie, má vyšportovanú postavu, pekne to vyznie, ked má obtiahnuté veci, ani to nechce, proste je to pekný chlap, ale nevie vyzdvihnúť svoj výzor, žiadne striebro, doplnky, vôňa, pekné oblečenie. Možno je to pre vás malicherné, ale mna takto nevie priťahovať, proste ked necítim vônu, a vidím že je neoholený tak ma to odpudzuje, aj zbožnujem ked sa chlap o seba stará a je upravený, vyvonaný, pekne oblečený... A neviem čo robiť, povedat mu tieto veci, aby sa ho to nedotklo, a čakať, že sa snád donho časom zalúbím? Nechcem mu brať čas, predsa už má 30 rokov, ale bojím sa, že urobím chybu keď ho nechám, predsa tie základné veci splna.... povaha, vlastnosti. Čo robiť?

jajka001_

ak pachne, tak mu povedz, ale podla moznosti jemne, lebo ak mu to nepovies ty, tak kto? ste pár, máte sa o seba navzájom starať. povedz mu, že by si bola rada, ak by aj on bol k tebe uprimny a ak budes smrdiet ty, nech mu to povies. predsa sa nebudete za seba navzajom hanbit. nosit prepotene tricka, dost nechutne. a aj pri dodrziavani ustnej hygieny sa stane, ze pachne z ust. moze mat problemy s kazmi, s paradentozou. ludia sa necitia, treba im to povedat, nech sa nestrapnuju.

GiovanniX

ty nechces chlapa,ale osklbane kuriatko :)
metrosov hladaj,najdes ich vela :)
len ci ty im budes dost dobra ? :D

xy:)

a to kde si takeho zohnala? :) ja by som mu rovno povedala, nepaci sa mi to a to, nech pouvazuje sam, ci je schopny s tym nieco spravit, ak nie, tak cau. preonacovat niekoho proti jeho voli je samo o sebe dost tazke. zakladna vec ako hygiena by vsak mala byt, je hrozne, ked chlap smrdi, s tym holenim, no predierať cez prales je tiez silne cafe, teba povedat, ze ti to nevyhovuje a on sa rozhodne sam, co spravi. nechapem vsak, ak ta nepritahuje, naco ho chces menit, ked vyslovene pises, ze ty zboznujes vyfiknutych a vyvonanych. btw obtiahnute veci, striebro, doplnky :D tak chodia muzni chlapi? :) kde? :D pridem sa zasmiat :)

vebe

Vo vztahu plati, but preleti ta iskra a clovek nema pochybnosti, ci nieco citi k tomu druhemu alebo nie, jednoducho sa nazvajom ti ludia pritahuju, su zalubeni a nemaju o tom pochybnosti. Ak to tak nie je, tak po 3 mesiacoch to uz nepride. Mia1, z´toho co pises si myslim, ze iskra nepreletela, je to cele len o tom, ze rozum ti hovori, ze on je dobry clovek. Na vazny vztah a na lasku to nestaci.

rony26

tiez nechapem naco si s nim ked ho nemilujes...to, ze je dobry chalan a taki sa teraz hladaju tazko ako dovod neberiem a predpokladam, ze ani jemu by to nestacilo...a mysliet si, ze lepsou ustnou hygienou a pouzivanim antiperspirantu u teba vzplanie laska je predsa smiesne...vztah by mal byt o tom, ze niekoho akceptujem takeho aky je...ak mi nieco nevyhovuje tak do vztahu nevstupujem a pripadne to riesim este predtym...ale snazit sa potom niekoho pretvarat a menit, to vacsinou nedopadne dobre...v tom co si pisala napr. o tom obleceni, jednoducho je to jeho slobodna vola, teba sa to bytostne nedotyka, neobmedzuje ta to...je ine keby ti chalan povedal "pomoz mi prosim ta vybrat", "porad mi co sa mi hodi", ale ked o to nestoji, tak bohuzial...s tou hygienou je to uz o inom, to sa ta uz tyka viac, ale fakt je to dost haklive, neviem ako niekomu taktne povedat, ze mu pachne z ust...naznacit sa to da rozne, aj ako pise "voniam sa", no naznaky nemusi pochopit a potom pomoze uz len priamost...ale aj tak by som hlavny problem videl v tom preco s nim vlastne si...to, ze sice "splna zakladne veci", ale nelubis ho, to hranici s vypocitavostou

voniam sa

Nuz, ja som osoba priama. Co na srdci to na jazyku, ale viem aj co je taktnost. Asi by som mu povedala, ze je asi lepsie ked si da na seba alebo ma na seve vonavku. Znie to otvorene a ked sa pochopi a spyta sa co tym myslis, tak ja by som povedala asi priamo ze ten parfem sa mi paci a on vonia tak slusne povedane prirodne. Ked tym bude mysliet svoju individualnu vonu, tak poviem, ze tym myslim, ze vonia potom- ak je to cez den. Ak sa s nim stretnes vecer, tak by som sa spytala, ci mal velmi narocny den, ze uz to trosku citit, asi sa spotil. A ked povie ze hej, tak by som dodala, ze aj minule to tak bolo, nech si da na to pozor. Alebo by som zacala strasne niekoho neznameho napr. akoze z prace ohovarat, ako my lezie na nervy, ze hrozne smrdi a ako to ja neznasam. Ja mam vyhodu, my s priatelom neznaseme smradlavych ludi co nosia pod pazuchov pri horucavach 35 stupnov bobra a smrdia na minimalne meter stvorcovy. Holenie dole je u nas tiez samozrejmost, lebo vie, ze keby nebol, tak usta neotvorim ;-) A co sa tyka pachu z ust...ja by som mu stale ponukala zuvacku aj pred pusou, kym by mu to nedoslo. S priatelom sme tiez zohrati. Ak jednemu z nas nahodou pachne v spolocnosti a nemame si to ako povedat, tak ten co to citi si zuvacku da a ponukne toho druheho. Doma si bude povieme aby si ten druhy dal zuvinu alebo priamo- citit ti z pusy...Ale my sme spolu dlhsie. Ja nemam rada tieto pachy, clovek za mnohe nemoze, ale moze s tym nieco robit...

beskyd

no, dufam ze nebudem mat niekedy zensku ktora bude dufat ze ma mozno niekedy zacne aj milovat v buducnosti:) ale ja viem, je to dneska standard, do toho nikoho nist, to len takym idealistom a fantazmagorom jak som ja sa to zda zvlastne:)
.
zapach z ust samozrejme treba riesit, ide o to ci je dostatocne vyspely aby to dokazal pochopit ze si to ma dat do poriadku, ja neviem, su tu take temy tusim tak treba ist tam, hadam zuby si umyva, ak nie tak je humusak. ale o ostatnych veciach si predsa vedela vopred, preto mi je to divne ze takto ludia funguju, ked mi na niekom nieco vadi a je to vidno tak s nim nejdem do vztahu proste.
.
okrem toho antiperspiranty su plne skodlivej chemie, mne by vobec nevadilo keby si baba nedavala na seba tieto sr*cky, naopak, bol by som rad ze prirodzene vonia. navyse antiperspiranty zabranuju poteniu a teda vylucovaniu skodlivin z organizmu a tie sa ukladaju v lymfatickych uzlinach, dalej hadam ani pokracovat netreba co sa tyka rizik pre zdravie. ked ti vadi jeho prirodzeny pach tak to asi nema vyznam podla mna.

mia1

Proste riešim dilemu- našla som človeka, ktorý mi sedí vlastnostami, povahou, správaním. Uvedomujem si že v dnešnej dobe je ťažké nájst dobrého chlapca, ktorý nepije, nefajčí, má dobré srdce, tieto veci sú pre mna dôležité, preto som ho nenechala, ale zas vo vztahu musí byt aj láska a príťažlivosť aby boli ľudia šťastní a neviem či mám na to čakať, alebo nie. Nechcem spravit nesprávne rozhodnutie, ktoré budem časom lutovat... Sme spolu 3 mesiace, nie sme spolu každý den - 2 x do týždna, takže o láske tu velmi nemôžem hovorit, nie som typ, čo sa rýcho zamiluje, u mna to trošku trvá,... hovorím vlastnosti, povaha správanie mi sedia, len tieto veci nie a neviem čo robit, či mu to povedat a čakat, že sa zamilujem, alebo to nechat tak, a nebrat zbytočne jemu aj mne čas.