pomoc - čo naskôr sa portrebujem zbaviť vyrážok a červených jazvičiek po nich

Príspevok v téme: pomoc - čo naskôr sa portrebujem zbaviť vyrážok a červených jazvičiek po nich
kamulienka

dobry den / resp. ahojte :)
mam taky problem... vek (20), stres, nervozita, malo cisteho vzduch a tekutin sa opat raz prejavili... ide o to, ze si zabrdam a rozskrabavam vyrazky na tvari a teda ich roznasam po celom cele a licach. potom mam cervene fliacky a jazvy, ktore sa mi dlho hoja. existuje nejaky sposob, ako sa jazviciek a flakov mozem co najrychceljsie a efektivnee zbavit? ano, viem ze najskor by som si ich mala prestat rozskrabavat, ale to robim nechcene... hlavne aby som si ranky co najskor vyliecila, lebo ked idem medzi ludi, casto sa mausim navrstvit make-upom a to im velmi nepomaha, len sa viac zapalia. taktiez po kalciovej masticke, infadolane, alebo Hojivom zazraku od Oriflame sa tiez viac zapalia a scervenaju a vtedy ani zeleny korektor nepomaha. nie je to akne, len zanedbanie tela koli mnozstvu povinnostiam a malemu mnozstvu volneho casu.
veeeelmi pekne dakujem za rady a pomoc :)

Karina

Nn, len na obleceni. Kozu ti to nezafarbi :). A asi by som skor isla do masticky ako do tekuteho roztoku, najma sa potom o nic neotri :D.

Karina

Kamulienka mozno by pomohlo potieranie Betadinom. Dezinfikuje a zlepsuje epitelizaciu, ja si to patlam na tvar vzdy ked si nejaku vyrazku rozskrabem.

nathália09

rada by som ti pomohla.
Vieš,ale nie je dobré dávať niečo na tvár,ked to máš rozškriabané.
Nesmieš to ani prikrývať,malo by ti to schúť voľne,
žiadny make-up.

nathália09

chápem,ťa-ale to sa ti nikdy nezahojí,a potom budeš mať nepekné jazvy.
Musíš sa kontrolovať,si mladé dievča,a chceš byť pekná,páčiť sa chlapcom,nie?

kamulienka

ono je to take nechcene... ucim sa, citam, pozeram tv a pristihnem sa, ze si skrabem lice/celo... aj nechty som si koli tomu skratila, no stale to robim. je to ako ked si niekto obhryza nechty, alebo nieco podobne. vies ze by si nemal a aj tak to robis a nevies s tym prestat :/