Ako prežiť ked sa partner časom odzalubi ?

Príspevok v téme: Ako prežiť ked sa partner časom odzalubi ?
Nikola1991

Ahoj,
chcela by som sa Vas opýtať na nejaké rady ako prežiť obdobie ked som pocítila/pocitujem toto: S priatelom chodím už skoro rok. Spoznali sme sa u jedného našeho spoločného známeho. On už mal vzťah, ja nie. Na začiatku som bola ja tá ktorú musel dobíjať. Svojim kamarátom nedával najavo že sa snaží \"zbaliť ma\". Páčilo sa mi to ako ma vtedy dobíjal. A teraz mňa trápi to že ja som mu už niekoľko krát povedala že potrebujem dlhý čas aby som sa do niekoho skutočne zaľúbila. A tak sa aj stalo. V súčastnosti čím ďalej tým viacej ho milujem som viacej do neho zamilovaná, nechcem ho nikdy stratiť a chcem s nim stráviť celý môj život. Ale taktiež sa bojím toho že on už so mnou nechce mat nič alebo čo, som zmetená.
Raz som čítala jednu učebnicu zo strednej školy od môjho brata, tam bolo písané že prvý stav zaľúbenosti trvá 18 mesiacov plus mínus. Stane sa toto aj mne, že sa od neho odlaskujem ? Ako mam toto prežiť, ja som ešte v poslednom ročníku na strednej a on už pracuje. Stretávame sa cez víkendy a každé volné dni. Je veľmi ťažké prežiť týždeň bez neho. Bez neho je môj život taký o ničom.
To by bolo asi všetko, prosím Vás poradte mi čo v takejto situácii robiť. Je to bežné ?

M74

uhlie je známy skeptik:-),
ale ten návod je dobrý. Zrejme by sa dal použiť pri väčšine problémov tu preberaných :-)

Nikola1991

Ďakujem za všetky Vaše reakcie.
A chcem sa ešte vyjadriť ku komentáru "uhlie" asi mi chcel povedať to že aby som neplytvala láskou ked o to nemá momentálne záujem. Chcel mi asi povedať že by som sa mala naučiť byť viacej rovnocenná voči partnerovi.

moj_nazor2

Ja som s priatelom 9rokov, prve 4roky boli totalna zalubenost z oboch stran, uplne bez hadok a problemov, potom to trosku zovsednelo, pri hadke padli aj ostrejsie slova a hranica sa bohuzial posunula.. tak to slo casom, ked sme boli spolu 7rokov, tak som tiez stale hovorila - ze to je krizovy vek, no ale teraz sme spolu 9rokov, za cely cas ho lubim, ale uz nie tak slepo a beznadejne, proste ide aj o zvyk.. ze by si ho nevymenila za nikoho ineho, i ked sa Ti obcas moze zdat, ze su lepsie potencialy v kamaratoch..ale to je opticky klam.. kazdy vyzera idealne, pokial s tym clovekom nezacnes chodit a a ked s nim chodis dlhsie a musite riesit aj nejake problemy, tak uz sa strati ten efekt idealneho chlapa.. ale i tak hovorim, i ked sme spolu uz toho vela preskakali, ze to je ten najlepsi chlap, akeho som mohla stretnut..no a postupom casu, asi 3/4roka dozadu nam zacalo opätovne take to obdobie zalaskovania a sme tam, ako na zaciatku a to je krasne. Ze i ked to trochu vyprcha, ale ked si lasku pestujes a tomu druhemu veris a je ti oporou, tak ta laska sa tam opät prebudi a je to krasne ako na zaciatku. Teda, pokial ma ten vztah nejaky zaklad na pravych hodnotach, nie iba na sexe :) Snad nam to este nejaky ten rok vydrzi :)) Prajem ti, aby si pocitila to iste. Hlavne nesmies dat chlapovi uplne najavo, ze si moze byt Tebou na 1000% isty, u niektorych to nerobi dobrotu a prestanu o Teba bojovat. Vela stastia. Ak to nie je ten pravy, este len pride :)

nicool

ahoj ja ja som bola totalne zaľúbená do mojej lásky... vysnívanej niekoľkoročnej... a nakoniec sme sa dali do kopy... a boli sme tak zaľúbený a časom to opadlo... lenže ako to opadlo o to viac sme sa snažili davali sme si pozor aby sme vraveli láska lúbim ťa... aby sme si davali pusu ..napísali peknú sms-- a teraz? sme spolu teda dneska presne 3,5 roka... a lúbime sa ešte viac ako inokedy... Moc ho lúbim a on tiež mňa :) láska neodíde pokiaľ si ju budete pestovať .... a nezabúdať na to čo vám ju pripomína... :)

uhlie

Tu je navod, ako prezit , ked sa partner odzalubi:

1. Rano po prebudeni vstan
2. Umy sa
3. Najedz sa
4. Chod do prace, alebo skoly
5. Cez obed sa nejedz
6. Vrat sa z prace, alebo zo skoly domov
7. Najedz sa
8. Vykonavaj volnocasove aktivity, alebo povinnosti, ak nejake mas
9. Chod spat
10. Na drujy den opakuj tento isty postup

Keby ti cokolvek z tychto bodov nebol jasny, tak sa kludne opytaj. Rad ti odpoviem.

Linguistics

Ahoj. Je to vraj tak, ze zalubenost trva len nejako takto. Ale to, ze pociatocna zalubenost odide este neznamena, ze laska neostane. Zalubenost - to su tie ruzove okuliare ktore ma kazdy na zaciatku vztahu ked je vsetko uplne perfekne. To potom sice opadne, ale vztah nemoze existovat len na zalubenosti. Ked budes stale citit, ze si s nim stastna, ze s nim chces byt aj nadalej, tak mas lasku a zaklad dlhodobejsieho vztahu. Aj ked ja som so svojim priatelom takmer 4roky a stale som zalubena.. :) Tak to teda beriem ja. Len neviem, co ta trapi? Ze sa odlaskujes? Alebo ze si este na skole a on pracuje? Neviem, v kazdom pripade drzim palce.