Už nechcem viac užívať lieky

Príspevok v téme: Už nechcem viac užívať lieky
Digsby

Ahojte!
Máte niekto skúsenosti s odmietnutím užívania liekov od psychiatra? Užíval som jedny lieky asi 2 roky a jedného dňa mi ich psychiater len tak vysadil a nič zlé sa mi nestalo a ani sa mi stav nezhoršil (ani žiadny absták). Vysadené boli preto, lebo ma moc tlmili a bol som veľmi ospalí.
Po asi mesiaci mi predpísal ďalšie lieky (iný druh) aj keď mi nebolo vôbec zle a ani to podľa mňa nebolo potrebné. Užívam ich asi 4 mesiace a chcel by som ich vysadiť (aj keď mi viac menej nič negatívne nerobia). Mám z nich predpísané dve tabletky na deň a už som užíval len jednu denne a teraz cca jednu na každý druhý deň.
Myslíte si, že keď ho požiadam aby mi už lieky nepredpisoval, tak to bude rešpektovať? Skôr by som sa chcel zamerať na návštevy psychológa (nechodím) a počul som o nejakých spoločných posedeniach s inými pacientmi.

Má niekto skúsenosti ako psychiater berie takéto návrhy? Nemám totiž predstavu čo mi na to povie. Ja sa cítim dobre a od poslednej (jedinej) hospitalizácie v máji ubehnú 3 roky.

Ďakujem za každé rady!

jajatko

Meretsenger...to ti bolo po tom haloperidole ozaj až tak strašne zle, že si si ho vysadila? ja by som si netrúfla sama si vysadiť antipsychotikum...

Prezyvka55

hanka9 a potom pridem ja co liek potrebujem a lekarnik mi povie ze uz nemaju a tak idem tomu co ich vyhodil do kanala dve tri pridrbat.

Prezyvka55

hanka9

Nadčasový citát:

"Čas od času navštívím lékaře,
nechám se vyšetřit,

protože i lékař musí
(z něčeho) žít.

Potom dojdu do lékárny pro léky,
protože i lékárník chce žít.

Následně ty léky vyliji do kanálu

protože i já chci
žít."

Mark Twain

Meretseger

F38 mi pripadá ako neurčitá diagnóza (viem, čo je pod to zaradené, ale je to hmlisté, či nie?), takže neviem, či lieky brať alebo nie. Ja mám F30 a F60.3, hoci tým prvým si snáď ani lekárka nie je istá - známky choroby tu však sú. Beriem tri druhy liekov, z toho jeden, Haloperidol, je totálne svinstvo, ktoré som svojvoľne vysadila, a, ehm, lekárke som o tom nepovedala :-[ Takže v skutočnosti s týmto skúsenosti nemám, ale ty si v lepšej situácii: nechceš ich brať a prezentuješ to. Pohovor si s lekárom, ak je dobrý, nepovie ti na to nič, čoho by si sa mal obávať a myslím si, že teoreticky by tvoju požiadavku schválil.

marcelina78

a naco si zacal brat dalsie, ked si sa citil dobre ozaj nechapem, ved mas svoju hlavu, si rozumies, lekar by z teba urobil najradsej dozivotne psych. pacienta, asi preto, ze si uz bol hospitalizovany, alebo skor preto, aby mal za teba slusne peniaze ako vsetci...

Digsby

No práve diagnóza sa mi viac krát menila. Teraz mi do záznamu napísal poslednú ako F38. Aj keď sme raz boli na konzultácií u jednej dobrej vzdialenejšej psychologičke, tak mi nevedela vysvetliť prečo mi tak často mení diagnózy bez testov - len na základe toho, že sa ma opýta ako sa mám.
Vysadený liek bol Velaxin a teraz mám predpísaný Wellbutrin SR.
Žiadne problémy z toho lieku nemám, ale keď užívam lieky, tak mám krv v stolici čo si nevedela vysvetliť ani obvodná lekárka. Dokonca mi išla krv aj pri užívaní lieku na pečeň, pretože som nemal moc dobré výsledky. Ale po jednej krabičke to bolo v pohode a krv zmizla. Teraz keď mi predpísal lekár ten Wellbutrin, tak je späť ale v malom množstve. Z toho Velaxinu išla dosť, ale užívanie vlákniny pomohlo do stavu ako teraz s Wellbutrinom (bez vlákniny).