Vyhodenie

Príspevok v téme: Vyhodenie
KIKA555

Dobry den. chcela by som sa spytat ci je normalne co mi urobila prednedavnom sestricka v jednej ambulancii.
mala som urcite problemy tak som isla mojej obvodnej lekarke dna 7.1.2011. poslala ma na vysetrenie na krcne. pytala som sa ci tam musim ist hned v ten den a ze ci mozem kdekolvek kde chcem,ci uz do nemocnice alebo na polikliniku. povedala ze ano mozem ist hocikedy a hocikde.a na vymenny listok mi napisala datum 7.1.2011 kedze som vtedy u nej bola. asi tyzden na to som sa vyrbala do nemocnice. sestricka po 20 min otvorila dvere a povedala aby som jej dala vymenny listok..ako som jej ho dala pozrela na mna ze co tu robim. hovorim mam problemy s nosom. a ona na to nie pytam sa co robite tu perco ste prisli sem. nechapavo som na nu pozerala a ona na mna vybehla ze co tu robim ked som so sidliska neh idem na polikliniku. ja hovorim ze som prisla sem ale ekd ju to tak velmi obtazuje tak idem inde. na to ze nie ju to neobtazuje ale mala som ist inde a nie k nim.tak zavrela dvere a zrazu znova vybehla ze preco tam mam datum 7.1.2011 ked je dnes 13.1.2011. hovorim vtedy som bola u obvodnej tak mi tam napisala ten datum. a ona na mna za ten datum vas nezoberiem ! dovidenia! a zabuchla dvere . povie mi niekto ci ma na to pravo ?

jajkafr

kika555
rajonizácia pacientov sa už zrušila... napriek tomu sú určený jednotlivý lekári pre daný rajón, aby ti nemohol povedať lekár že ťa nevezme... ale v dnešnej dobe je slobodná voľba lekára čiže napr. keď si z Košíc, ale rozhodneš sa, že lekár v Bratislave je lepší a ideš k nemu on ťa zoberie, lebo si si ho vybrala... a čo sa týka výmenného lístka platí tuším do konca roka, v ktorom bol vystavený... ja som bola v januári minulého roku na očnom na kontrolu zraku, na čo netreba výmenný lístok, ale ja som to nevedela a lístok som mala a sestrička mi ho vrátila s tým, že ak budem mať problém s očami do konca roka môžem prísť s tým výmenným lístkom. Takže to bolo od danej sestry veľmi neprofesionálne a mala si sa obhájiť ty si bola v práve.

qqq

kika555, to bolo absolutne neprofesionalne.
1.ona nema pravo rozhodovat o tom, kto bude vysetreny u lekara, na to je tam on.
2.vymenny listok 7 dni stary je uplne v poriadku.
3.ak aj nema v umysle ta zobrat z dovodu, ze nepatris do ich rajona (ma pravo odmietnut neprislusneho pacienta), tak to ma vysvetlit slusnym sposobom.