Jedlé oleje ako doplnok stravy

Príspevok v téme: Jedlé oleje ako doplnok stravy
boba77

Rada by som sa dozvedela niečo o jedlých olejoch ako je ľanový olej, pupalkový olej, konopný olej či rybie oleje a iné... Hlavne by ma zaujímalo ako ich užívať či samotné alebo ich pridávať do jedla, ako ich skladovať alebo na čo si dať pozor.
Nedávno som čítala o ľanovom oleji, ktorý jedna Dr. (nespomeniem si na meno) používala tento olej na liečbu rakoviny a iných ťažkých ochorení. Má sním výborné výsledky. Upozorňuje že aby ho telo mohlo čo najlepšie využiť je potrebné ho miešať s tvarohom či jogurtom kvôli proteínom. Taktiež poukazuje na to že je dôležité skladovať tento olej v studenom a tmavom mieste aby sa nepokazil, vtedy je škodlivý. Najlepšie sa však zakonzervuje so spomínaným tvarom/jogurtom. Taktiež je možné olej nahradiť rozomletými ľanovými semiačkami, ktoré by sa tiež mali jesť čerstvé.
Ja som si tiež namlela tieto semiačka do sklenenej dózy dobre uzavretej a tam som ich držala až kým som ich nespotrebovala... A teraz neviem či som urobila dobre. Preto by som bola vďačná za vaše rady, postrehy či odborné poznatky.

.ja.na.

Pekný deň, mňa zasa zaujíma tekvicový olej s jódom FORTUNA VITAE,či ho niekto užíval a či je taký účinný,ako sa uvádza.

IwwwI

Ahojte, ja sa chcem opytat, ci mozem naraz uzivat dva oleje. Rakytnikovy a konopny. Ak ano, v akom casosom odstupe? Dakujem!

hammel

Tie oleje sú naozaj výborné a jednoznačne ti nahradia obyčajné. Ľanový olej je výborným zdrojom omega 3 mastných kyselín. O škodlivosti týchto olejov ti poviem jednú vec a to, že ak ich budeš užívať s mierou nič sa ti nestane ale dokonca ti pomôžu. Ľanový olej si kľudne pridávaj do jedla to ti neuškodí a aj kľudne len tak do úst jednu až dve lyžice denne pomôžu doplniť omega 3. To, že si ich rozomlela a nechala v doze je zle lebo mali by byť čerstvo namleté pred použitím lebo potom z nich unikajú zdraviu prospešné látky. Ja sám mám tieto semienka doma a vždy si ich dám tak 2 lyžice rozomletých denne. Tá doktorta je Dr. Budwig a ona má recept na sirnu patlaninu v googli istotne niečo nájdeš.