Trapas a primitivizmus

Príspevok v téme: Trapas a primitivizmus
m,mlk

Ja som už otrávená z toho, aký dôraz dnes kladie (skoro) každý na výzor... Ľudia musia byť krásni, oholení, upravení, chlapci si myslia, že ak majú malého ***, sú horší, dievčatá si myslia, že ak majú malé ***, sú horšie... Sú vôbec ľudia ešte normálni? To je rečnícka otázka. Jasné, že nie sú normálni, ak riešia takéto sprostosti a vôbec ich nezaujímajú normálne veci... Nehľadám radu, len som si potrebovala napísať, aké je to trápne a akí sú skoro všetci ľudia trápni a primitívni.

alusinka

Pre toto mi bolo lepsie v Spanielsku... Predtym, ako som tam odisla som mala strasne komplexy z toho, ze som nemala take pekne oblecenie ako moji kamarati, ze som mala male prsia a neviem co este... Stale som si myslela, ze ludia na mna ukazuju prstom, lebo nemam to a nemam hento... Taki su proste ludia na Slovensko (nehovorim, ze vsetci), nemaju nic ine na robote, iba ludi ohovarat, porovnavat a dokazovat si...

V Spanielsku bolo kazdemu jedno, ze mam oblecenie zo sekaca, ze mam vacsiu prdel alebo neviem co este... Vacsina spanielskych dievcat mala vacsi zadok, vacsie brucho, a celkovo neboli o nic krajsie ako nase slovenky a VOBEC im to nevadilo... Netrapili sa blbymi dietami a neviem cim este, len preto, lebo je to teraz moderne, lebo je to inn... uzivaju si zivot a su stastni taki aki su... ;)
Vacsina slovakov to zial nedokaze :/

ivana45

m,mlk, necitala som diskusiu.

Pises: ..Jasné, že nie sú normálni, ak riešia takéto sprostosti a vôbec ich nezaujímajú normálne veci...

Pre mna normalne, ze ludia su upraveni a cisti. Povazujem za normalne, ze sa snazia byt aj krasni.
To, ze to Niektori prehanaju (z tvojho pohladu, niekedy aj z mojho, ale pre nich je to zrejme dolezite - chcu sa pacit)- to neznamena, ze Vsetci ludia su nenormalni, tapni a primitivni.
Ja furt nevidim problem, m,mlk. Ak chces, bud oskliva, neupravena, spinava, netrapna a neprimitivna. Je to Tvoja vec. Hranica nastane tam, kde budes svojou spinou a smradom znecistovat zivotne prostredie ostatnym ludom.
Nudis sa alebo co? Nie si hystericka ? Ak si mlada, dalo by sa s tym nieco urobit.

bibba

nerozumiem, preco by nemali byt normalni? ved urcite nerisia ludia len toto.. ako vyzeraju. kazdy riesi nieco podstatne, ako rast, ako prezit, a potom maju pravo riesit aj nieco nepodstatne, nejake hluposti a detajly, zivot neni len o tej vaznosti. ta tema vyznela ako keby teraz vsetci by sa mali prestat o seba starat, nic v zlom... sice suhlasim, ze vela ludi si robi nejake mindraky kvoli vselicomu, ale tomu dnes nezabranis, lebo ludia sa podvedome medzi sebou priserne porovnavaju, aspon taky mam pocit...

jajka001_

machruje sa už v školke. som rada že ked som vyrastala ja, sice sme mali otrasne handry, ale aspon sme ich mali otrasne vsetci a neselektovali sme sa na zaklade toho kto co nosi. aj ked uz vtedy to bolo ze fuuu aha co mi tato doniesol z Nemecka. ale v podstate sme riesili uuuplne ine veci. podstatnejsie.

lost

Ale ak by sa clovek s mierou pochvalil ze "pozri sa, ja mam novu kolekciu od xyz, nie je pekna?"
tak sa pozriem a ked sa mi paci, tak pochvalim ze ano je to pekne. (i ked neviem co by som povedal ak by sa mi to nepacilo :) )
ale ak by sa niekto povysoval az sa snazil vsugerovat ze je to pekne, tak to by som sa uz vnutorne usmial ze kapanek trapne :)

napriklad moj brat (12) je taky, ze so vsetkym machruje jak najvacsi bos. to na nom doslova nenavidim. a vzdy sa ho pytam preco machruje a vzdy mi odpoveda ze "ved kazdy machruje aj v skole a to je dobre machrovat, aby vedeli co mam, nemoze msa pochvalit?"
alebo nieco na ten princip...

tak on ma este LEN 12 rokov, takze ho neodsudzujem, avsak vidim kde to vsetko zacina.. a ako sa to s nim bude vliect, no to uvidim za 10 rokov napr :)

ale poznam aj ludi, co maju nieco nove, a proste nemachruju s tym, a nie je ich malo, cize ti machry su skor ojedinely pripad myslim :)

lost

susska
nevysmievam sa ludom za to ze nemaju peniaze na nakupy v NY, ale za to ze "veria" mode ktora je tu aktualna ze je ta najlepsia, az svetova.
mozno saty nie su tie najlepsie na porovnanie.
ale v elekrtonike to vidim extremne casto, ze na zapade je vec co je dnes tam "in" tak je "in" u nas za 3-5 rokov a ludia to zeru ako neviem co.
napr iPhone, iPad, alebo mobily, TV, skutre, atd..
ale kvalita osatenia zo zapadu a na slovnesku je naozaj ina :)
pred rokom som si objednal tricko z usa a to iste som kupil u nas..
po potom necelom roku je vidiet rozdiel na kvalite.
no mozno to bola len nahoda, ale tento napad mi vnukol internet, kde som cital, ze k nam chodia "odpady"
a samozrejme ze cenovo je u nas takmer uplne vsetko drahsie o 100%
co v uk/usa mam za 50 doalrov, u nas stoji 100 dolarov. ako to je mozne? :)
podla mna uzerou dovocu, tak to funguje na celom svete. ale to je uz ais iny problem.

aby som to lepsie definoval, ten moj predchadzajuci prispevok, tak by som to napisal asi takto, " pride mi zabavne ak niekto machruje s niecim co je uplne priemerne a bezne sa pouziva "

vid mladych chalanov, co maju 10rovne BMW, ale tu hrdost, ktora z neho vychadza ked povie ze "ja mam BéeMWéčko" je nemeratelna :)

proste, jedine co mi na tom pride smiestne su ten kvzimacher, co si mysli ze je stredom vesmiru, len preto, ze nosi xyz znacku alebo ma xyz auto :)

lost

M74, no to ano, tie energie su take srandovne :D
ako keby elektrarne nutili ze "minaj viac a viac" ale ktovie preco, asi elektrarne nemozu len tak "vypnut generator" a by kolisalo napatie a tak.

ale trafil si klinec po hlavicke..

extremne casto vidim ako ludia a obce mrhaju zdrojmi a nikoho to netankuje.

a pritom existuje tak vela mladych ludi, ktori maju brutalne dobre napady, ako usetrit jak zivotne prostredie, tak zdravie, ale samozrejme "peniaze hybu svetom"

(napr k tym energiam - ropa, kapitola sama o sebe :) )

susska

lost nie vsetci zijeme na svk a ked raz za cas ako teraz pridem domov nemam pocit,ze ludia by tu boli "za opicami"...a vyhadzovanie penazi za kvazy handry..ludia mozu kupit len to,co je v obchode,a ked ide o znacky typu mango,zara atd...tak tie maju kolekcie,ktore su naraz ako u nas,tak v spanielsku,nemecku atd..to,ze nie sme v mode odviazani ako napr prave spamieli,taliani ci anglicania neznamena,ze v nasich obchodoch su 5rokov stare kolekcie!a nie kazdy ma peniaze na to aby chodil na nakupy do new yorku!takze s tym vysmechom opatrne.