Psychicky problem?

Príspevok v téme: Psychicky problem?
cojetosomnou

Posledne mesiace mam problem s travenim - nadmerna plynatosť čriev.A tu začina moj problem...som v škole , ticho cez hodinu-pišeme poznamky..treba mi ulaviť , začnem stresovať že to neudržim , že sa stane trapas , pride mi zle.
Ráno sa bojim aby som si neuľavila v škole a zas to iste- pride mi zle.

Ja už neviem čo mam robiť skušala som všetko možne aby som nemala nadmernu plynatosť, stravu mam zdravu žiadne nezdrave jedla ...

Myslite si ze je to psychicky problem ?

cojetosomnou

Bella , dakujem :) po tvojich prispevkoch citim ze si viac verim a ze to zvladnem :) :)

Mne sa ešte nestalo žeby som to vypustila nahlas , len sa toho bojim .

bella12

Už naši predkovia hovorili: čoho sa bojíš, toho sa chyť. Nerob si dopredu starosti, dokonca si povedz: počítam s tým, že to príde, nech to príde. Týmto myslením odstrániš moment prekvapenia.

Strašíš sa minulými skúsenosťami, aké to bolo vtedy a vtedy hrozné, namiesto toho, aby si si uvedomila, že napriek tomu, že to bolo také, vydržala si to a zvládla si danú situáciu. Koľkokrát sa to už stalo? Myslím si, že v drvivej väčšine prípadov, ak nie vo všetkých si to zvládla. Opri sa o tento fakt a začni si trochu veriť. Keď si zvládla x podobných situácií, zvládneš aj ďalšiu.

Zmeň teda myslenie a po čase prídeš k záveru, že svojou psychikou - úzkosťou a obavami si si vyvolala väčšie problémy, ako si v skutočnosti po zdravotnej stránke mala.

cojetosomnou

Bella , presne si to vystihla :
Psychika tam zohráva tiež rolu. Ak máš ráno strach, čo bude v škole, že to nevydržíš, sama seba dostávaš pod tlak. Najhorší je strach z očakávania, že sa niečo stane, človek vtedy vidí katastrofické scenáre. Neveríš si, že by si danú situáciu v prípade jej výskytu dokázala vyriešiť. Tým, že sa na to sústreďuješ, akoby si si tie situácie privolávala.
________________________________________

Jem to čo stale ,ale proste ked to pride začnem mať stres bojim sa začnem sa klepať, začne bušenie srdca .. proste sa bojim aby som to nevypustila...

už mam strach chodiť aj do školy..ja sa tam tešim ale ked pride ten okamih bojim sa..

bella12

Psychika tam zohráva tiež rolu. Ak máš ráno strach, čo bude v škole, že to nevydržíš, sama seba dostávaš pod tlak. Najhorší je strach z očakávania, že sa niečo stane, človek vtedy vidí katastrofické scenáre. Neveríš si, že by si danú situáciu v prípade jej výskytu dokázala vyriešiť. Tým, že sa na to sústreďuješ, akoby si si tie situácie privolávala. Všakže je to tak?

Povedz, stalo sa Ti už niekedy, že si to naozaj cez hodinu nevydržala? Ak nie - a to si bola pod psychickým tlakom vlastného strachu, o čo viac to zvládneš a vydržíš, keď budeš cez hodinu vo väčšej pohode. Chce to zmenu myslenia a trošku odvahy. Hodina má 45 minút. Medzi hodinami sú prestávky. Pred každou hodinou môžeš ísť na WC-ko a myslím si, že potom by si mala tých 45 minúť vydržať. Nestresuj sa a takto si to logicky zdôvodni. V najhoršom prípade, keby sa už nedalo, vypýtaš sa z hodiny - veď sme iba ľudia, myšlíš, že by to učiteľka nepochopila? Veď ak je za tým zdravotný problém, máš dôvod...

Ja si skôr myslím, že keď zaujmeš takýto pohľad na vec a trochu si budeš veriť, zistíš, že tých 45 minút naozaj vydržíš, získaš sebadôveru a nakoniec zistíš, že keď si cez hodinu v kľude, ani necítiš tú plynatosť.

cojetosomnou

ja mam alergiu na laktozu,mozem len acidka a kefir..

Diky,za nazov probiotik , zrobila som si zoznam čo som našla tu na fore, idem popozerať ceny ... :)

leninka

Probiotiká sa nachádzajú aj v jogurtoch. Čo som mala, tak som mala Probio-fix. Tuším, že tak sa volali. Tie boli výborné. S nimi som bola najspokojnejšia...

cojetosomnou

Už dlhšiu dobu jem probiotika - swiss laktobacily..

A ked budem chcieť pustit potichu,ale vyjde to nahlas ? nechcem trapas..

Poradte nejake čaje , overene , alebo tabletky voľne dostupne ...
Ja už neviem čo mam robiť.