Poplatok u doktora za očkovanie

Príspevok v téme: Poplatok u doktora za očkovanie
suzy15

Včera som mala dosť nepríjemnú skúsenosť s chodom a fungovaním nášho zdravotníctva- bola som u detskej doktorky dať zaočkovať svoje dve deti proti žltačke typu A. Môj starší syn to mal zadarmo nakoľko bol na hygiene nahlásený ako kontakt s nakazenou osobou mali totiž jeden prípad v triede a tak podľa zákona mali nárok na bezplatnú vakcínu, ale nakoľko mám ešte jedno menšie dieťatko dala som pri jednej príležitosti zaočkovať aj to - vakcínu pre druhé dieťa som si musela uhradiť sama to by som ešte prežila bolo to 20,00 €, ale ke´d som ich prišla dať zaočkovať k lekárke musela som ešte zaplatiť 5.00 € poplatok za očkovanie pre to druhé dieťa nakoľko ono nemalo nárok na bezplatnú vakcínu ale tú som si kúpila poctivo v lekárni , takže len za samostatné očkovanie ktoré trvalo cca 30 sekúnd som navalila 5 euráčov- to sa mi zdá nekutočné ako je to možné že naša legislatíva dáva oprávnenie doktorom si dať takéto ceny za služby to sa nám zachvíľu môže stať , že za taký úkon budeme platiť aj 20 -30 eur podľa uváženie doktorov veď nemajú žiadne obmedzenia.

tpch

Veru tak, preco to dieta neockovala sama? Ale na Slovensku sa vsetci rozumeju okrem futbalu, hokeju a politiky aj medicine...

ivana45

pridavam sa k delphii: nechapem.

Ta cena je vyslovene nizka.
V 5 Eurach vystavenie receptu, material + praca 2 ludi, sestricky a lekarky (aspon orientacne vysetrenie dietata - ci je zdrave a mozno ho zaockovat) + vykon (pichnutie injekcie do svalu).

Ja som za ockovanie psa platila vakcinu + 20 eur. Vybavila to osoba, cele.

Pre porovnanie: U notara som platila za overenie podpisu 5 Eur za kazdu peciatku, bolo 6 exemplarov, tj. 30 Eur. Notarku som ani nevidela, vsetko urobila jej asistentka. Par minut.
Za otvorenie zabuchnutych (nezamknutych) dveri 30 Eur, bolo to par sekund.

Ja ludi fakt nechapem. Poplatky za vykony, ktore nehradi poistovna su vyslovene nizke a vyznamne pomahaju drzat ambulanciu nad vodu. Ak by neboli, mozno by si isla za pediatrom o 20-30km dalej (precestovala by si - mozno -viac)

Pozri, suzy, nabuduce si to dieta zaockuj sama. Nebudes predsa platit za nic.

delphia

nevidim dovod na tvoje rozhorcenie. ide o vykon, ktory nie je hradeny zo zakonneho poistenia a vykonali ti ho na vlastnu zadost. a ten vykon treba samozrejme zaplatit.
ak prides za notarom overit si napr. podpis, tiez si vykon musis zaplatit. alebo aj v takom pripade si rozhorcena? vyuzila si uz niekedy sluzby pravnika, ci ekonoma? ani tie nie su gratis, takze nechapem preco nadstandardne sluzby v zdravotnictve maju byt za Pan Boh zaplat!?

Ivka 1

Suzy skus sa na to spytat na samospravnom kraji podla toho pod aky kraj patrite - kontroluju aj lekarov a zdravotnicke zariadenia.