Latentná tetánia

Príspevok v téme: Latentná tetánia
lulinka989

Ahojte v júli 2010 mi diagnostikovali latentnú tetániu užívala som len magnésium ale to mi nepomohlo. Teraz dva tyzdne uzivam Citalec 1/2 tablety rano.Ale stále mám bolesti na hrudi som z toho nervozna lebo sa bojim že to je srdce.A potom mám stále strach že zomriem.Občas ma aj páli na hrudi. Robili mi EKG v oktobri no nic mi nezistili.Bolo mi povedane ze tie bolesti su psychikou. Ale ja mám strach ze nie. Mam aj lahku skoliozu tak ma obcas bolia lopatky a ramena.Neviem cim to moze byt. Nechcem stale chodit k lekarovi lebo aj tak mi povie ze to je psychika. Má niekto taký problém?

catty

ahoj lulinka989, tie bolesti ti naozaj sposobuje psychika, podobne veci som prezivala aj ja, trpnutie ust, ruk, bolesti hlavy, bolest na hrudi, pri srdci, tocenie hlavy, strach z velkeho davu, z cesty autobusom, ist do obchodu...chodila som k obvodnej nech ma posle na nejake vysetrenia, ze mi urcite nieco je, potom mi kamaratka povedala ci nemam stavy uzkosti, rozhodla som sa ist psychologicke a tak aj bolo, stavy uzkosti a socialna fobia, na chvilu mi pomohli terapie u psychologicky, ale vratilo sa to horsie, tak som sa rozhodla pre lieky, uz 2roky beriem cipralex a sulpirid, vdaka bohu mi zabrali. Drzim ti palceky nech sa z toho dostanes, viem co to je a ani najhorsiemu nepriatelovi by som to nepriala, veeelmi zle to ovplivnuje kvalitu zivota..

bleee

lulinka
povedali ti to sprave, tetania je sposobena najmä stresom. Precitaj si nejake clanky o panickej poruche. Panicka porucha = tetania.

zdravie14

Dievčatá včelí peľ je veľmi dobrý na doplnenie všetkých chýbajúcich látok do organizmu.Obsahuje : bielkoviny (20-49%), amidy (dusíkaté deriváty org. kyselín tvoriace napr. základ bielkovín), aminokyseliny, jednoduché a zložité cukry (25-48%), tuky (2,7-14%), ktoré pozostávajú v 43% z 3 najhodnotnejších esenciálnych mastných kyselín, hormóny, enzýmy, koenzýmy, vitamíny (provitamín A,B1,B2,B3,B6,B9,B12,kyselinu pantoténovú, biotín, cholín, inostol, C,D,E,K,rutín), minerálne látky (Vápnik, fosfor, draslík, síra, sodík, chlór, horčík, železo, mangán, meď, jód, zinok, kremík, molybdén, bór, titán, selén)
Použitie: - pri zvýšenej fyzickej a psychickej námahe, zvyšuje energiu a vitalitu
-ako prevencia, pretože zlepšuje efektívnosť imunitného a nervového systému
-pomáha pri trávení a metabolizme tukov
-je silný zneškodňovateľ jedov
-spomaľuje procesy starnutia
-pomáha pri pooperačných stavoch, rekonvalescencii
-nechutenstve a úbytku hmotnosti, poruchách telesného i psychického vývoja,
-zlepšuje efektívnosť imunitného systému, pomáha pri trávení a metabolizme tukov
-pri srdcovo-cievnych ochoreniach, pri cukrovke, málokrvnosti
-zápche, žalúdočných problémoch, ochoreniach čriev, pečene, žlčníka,
-ochorení prostaty, poruchách mužskej potencie,
-ochoreniach kože, kĺbov, očí,
-pri poruchách spánku, depresiách vďaka bohatému obsahu zinku a B6,
-pri chronickom alkoholizme,
-pri onkologických ochoreniach (zmierňuje účinky ionizujúceho žiarenia),
-pri alergiách ( dobre zneškodňuje jedy a obsahuje látku – guercetín- ktorá brzdí uvoľňovanie histamínu z tzv. žírnych buniek- to spôsobuje opuchy, rozšírenie ciev, pokles krvného tlaku a iné), Zlepšuje dýchanie pri sennej nádche, astme apod.(desenzibiluje organizmus)
-zlepšuje funkciu nedostatočne pracujúcej obličky,
-môže ovplyvniť činnosť štítnej žľazy,
-môže pomôcť (nie vždy došlo k výraznému zníženiu) pri znížení hodnoty triglyceridov (neutrálne tuky) v krvi a vysokej hodnoty cholesterolu
Je potrebné rozlišovať včelí peľ od rastlinného, ktorý spôsobuje pollinózu (sennú nádchu). Toto neplatí pre včelí peľ, pretože zrnka sú veľké na to, aby ich človek vdýchol a rastlinný peľ je v nich pozliepaný a obalený, takže sa nedostane do styku zo sliznicou. Ale aj v.p. môže vyvolať alergickú reakciu, ale nie mechanizmom, aký vzniká pri pollinóze.
TEST NA ALERGICKÚ REAKCIU: zje sa malé množstvo v.p. a sleduje sa, či približne do pol hodiny nedôjde k nejakým kožným prejavom, bolestiam hlavy, alebo k výraznému zvýšeniu frekvencie tepu. Niekedy môže spôsobovať nafukovanie, preháňanie- vtedy znížiť dávku (neužívať nalačno, ale po jedle.)

Dávkovanie: 3 krát 1 tbl.
Pri sennej nádche, alergiách na pele začať kúru koncom septembra, októbra (keď trávy, stromy nekvitnú), tabletku si rozdrviť na zrniečka – a užívať po zrnkách, postupne zvyšovať dávku až sa prejde na plnú dávku (pol ročná kúra) Zvyšovať dávky v 5 dňových cykloch.

RNG

Tetania je zablokovany prenos signalov cez nervy z nedostatku vodicov. To su najma kovove iony a CO2 v tele. Teda tetania sa prejavi pri nedostatku draslika(kalium), vapnik(calcium) horcika(magnesium) ba dokonca mozno aj pri nedostatku sodika a zinku.Samozrejme pri hyperverntilovani je nedostatok CO2 a tam sa treba najma ukludnit.
Takze treba doplnit kazdy nedostatok, ktory vedie k tetanii, nielen magnezium.

Alebo napravit travenie, absorbciu a skladbu stravy.