Tazke rozhodnutie?

Príspevok v téme: Tazke rozhodnutie?
AchJaj!

Tazke rozhodnutie. S priatelom sme spolu asi 2 roky, ale ako priatelia sa pozname uz dlhsie. Nas vztah je v stadiu uvah o spolocnom zivote. Obaja mame tesne pred 30. Teraz je ale pred nami vazne rozhodnutie, ktore zmeni asi dost cely nas spolocny zivot. Konci nam spolocne vybanie v prenajme so spolubyvajucimi a musime riesit vlastne. Je neprakticke aby sme sli spolu do 1 izboveho bytu a davali za najom tazke peniaze, ked planujeme spolocnu buducnost. Je teda jasne, ze by sme mali riesit nieco vlastne. Aj sa o tom bavime, ze si kupime spolocny byt, lenze...s tym prichadza i oficialny spolocny zivot a ja mam strach. Lubim ho. Spolu byvame aj pracujeme aj teraz. Keby sme uz teraz boli vo vlastnom byte a mali aj deti, tak by mi to pripadalo normalne. Lenze ja som si to predstavovala tak, ze ked skoncime nadstavbove studium v buducom roku, ze tieto veci budeme riesit az potom. Ibaze treba teraz. A ja mam taky zvlastny pocit, ze zasnuby (na ktore sa on tesi) a kvoli bytu mozno aj sobas budeme musiet riesit teraz, lebo je to potrebne, nie preto, lebo to chceme, i ked to vlastne chceme. Nerozumiem si ani sama. Neviem ci sa niecoho bojim, alebo sa nechcem vydavat ( co je do istej miery mozno aj pravda, lebo stale som neprehryzla rozvod mojich rodicov) alebo mam strach, ze to nevyjde alebo co, neviem. Ale aj napriek tomu, ze vzdy som to vsetko s nim chcela (byt cely zivot s nim a mat s nim rodinu), teraz ked to vyzera ze to tak bude, tak sa bojim, ale vlastne ani neviem coho.

Nelina27

ja by som dala na intuiciu, ak sa necitis na zasnuby a svadbu, nerob to... kvoli byvaniu urcite nie, to sa da vyriesit vselijako inac zmluvou, aj ked nie ste manzelia, nenechaj sa do svadby dotlacit nicim a nikym ak to ty sama na 100% nechces. viem o com hovorim, sama som tym presla, a bohuzial "nemdopadlo to dobre" :-)

sabynka

ACHJAJ
Tvoje pocity sú úplne normálne! Riešiš príliš vecí naraz ( koniec podnájmu, vybaviť nové bývanie, prípadne aj svadbu) a z toho vyplýva tá neistota. Je to príliš veľa zmien v tvojom živote naraz a navyše si to plánovala trochu ináč.
Na jednej prednáške z psychológie nám hovorili o krízovom období človeka, ktoré u neho nastáva ak je vystavený vo svojom živote viacerým veľkým zmenám naraz. Takže je normálne, čo teraz prežívaš.
Neporadím ti konkrétne, čo máš robiť, to sa musíš rozhodnúť sama - či chceš žiť s priateľom, či chceš s ním vlastný byt, či chceš svadbu...Môžem ti len poradiť, aby si nepanikárila a rozmýšľala z chladnou hlavou, zhlboka dýchala :-) a všetko dopadne dobre.
Viem, že sa to ľahko hovorí, pre teba je to asi ťažká situácia...držím palce!