Ako menej jest?

lalaal

Ahojte,
mohla by ste mi prosím pomôcť ako schudnut za cca 2 mesiace 6 kil ? Mám dosť veľký problém schunut :(

veronika1211

slobodnaa, ako som uz pisala. jedalnicek nieje problem. mam dietny program z donaskovej sluzby ktori varia zdravo a dobre jedla, takze to nie je o jedle. len sa chcem naucit ako nebyt nervozna a hladna ked malo zjem.

Slobodna

nie 2dcl.vody na hod. nie je málo, ale každú hod. musíš vypiť 2dcl.vody. Keď si malé porcie doplníš zeleninou, stále si rozťahuješ žalúdok. Dôležité je aj to čo ješ- preto si hladná. Toto sú správne jedlá:
celozrnné výrobky-pečivo,chlieb, cestoviny
ryža natural
ryba
cotage syr, tvaroh, acidko, biely jogurt
ovocie
zelenina
zemiaky
kuracie mäso
olivový olej
strukoviny
orechy

skús kombinácie- sacharidy+zelenina
bielkoviny+zelenina
ráno na lačno ovocie a pol hod. potom sa najesť. Večer skôr kombináciu bielkoviny+zelenina

Ja som napr. človek, ktorý potrebuje sacharidy- kvôli energii a po bielkovinách som hladná, preto v aktívnej fáze dňa preferujem sacharidy so zeleninou a večer bielkoviny so zeleninou. Medzi sacharidy patrí- celozrnný chlieb, cestoviny, ryža natural, zemiaky
Medzi bielkoviny zas- cotage syr, acidko, tvaroh, strukoviny, jogurt, ryba, kuracie mäso. Musíš pravidelne jesť každé 2hod. pretože inak budeš hladná.

veronika1211

vdaka baby :) hadam to nejak prekonam a stiahne sa mi zaludok a nebude to dlho trvat. ked som malastatnice tri dni som absolutne nic nejedla a malo pila a potom som nemala problem zjest ani pizzu na posedenie :D ale teraz si davam pozor :)

michaella

Aha, v poriadku. Tak potom súhlasím, deň hladovky na stiahnutie žalúdku - funguje to. Zvykla som to robievať, keď som jedla viac než by sa patrilo. Ale ak by ti náhodou prišlo zle, čo sa mne raz stalo, tak si daj nejaké ovocie alebo niečo malé.

veronika1211

michaella, ja mam jedalnicek urceny, nechavam si takou spolocnostou nosit jedlo ranajky az vecera, takze nejem nic ine, nemam ziadne zasoby, akurat ze su to dost male porcie a potrebujem si zvyknut jest malo a nebyt nervozna a stale hladna.

michaella

Môžeš si skúsiť zapisovať, že čo si zjedla. Budeš to tak vidieť a skôr si to množstvo uvedomíš. Aspoň u mňa to tak funguje.

veronika1211

2dcl vody je dost malo na hodinu, nie?
ale vyskusam menej pit. teraz som dala v praci behom 8 hod tak liter vody, liter zeleneho caju. No uvidime, ale hadam sa podari. Skor skusim doplnat tie male porcie zeleninou ak budem este hladna. Ale urcite nejaky ocistny den bez jedla padne vhod.

Slobodna

no v prvom rade si musíš dať jeden deň hladovku aby sa ti žalúdok stiahol a v druhom rade treba myslieť aj na to, že pitím veľkého množstva vody naraz si rozťahuješ žalúdok rovnako ako jedením veľkých porcií.
Rada znie, 1 deň hladovka, na druhý deň jesť každé 2-3hod. porciu takú veľkú aká je tvoja dlaň, takú veľkosť má totiž aj náš žalúdok a každú hod. vypiť max. 2dcl vody, naraz nie viac. To isté čo platí pri jedle platí aj pri pití- častejšie ale v malom množstve.