vysoká škola- externé štúdium

pevs21

ahojte ludkovia studuje tu niekto na Paneurópskej VS externe? Ak ano aky mate rozvrh chodí sa aj cez týzden?? dakujem

veves

zbytočne sa hádate, aj tak je zamestnavatelovi uplne jedno ci ste studovali tak alebo tak. V prvom rade sa Vas opyta ,,co viete,,? Denny student odpovie: ,,no ak chcete, mozem Vam povedat teoriu daneho problemu alebo 10 roznych rozdeleni daneho odvetvia podla roznych hladisk...,,...kombinak odpovie:,, poviem Vam teoriu aj rozdelenie ale praktickejsie bude ked Vam to hned ukazem,,...

Vseobecne plati jeden fakt - vsade je to ine. U nas panuje nazor, ze denni studenti su flakaci... sedka si na prednaske, potom si ide domkov, sem tam si napise seminarku a cez skuskove sa snad pozrie aj do skript.
Na nasej skole ,,zial,, kombinaci nemaju nic ulahcene... co sa tyka uciva. No v jednom to mame lahsie ze vieme o com hovorime. Z praxe. Denny pred sebou vidi poucku na dve strany, externy to vidi hned v realite ako skutocnost.
Viete, ono to je tazsie v tom, ze od rana do takej siestej v praci (niekedy aj dlhsie), doma sa rychlo najest, dat malu spat, o osmej sa dostat k uceniu s tym ze rano vstavat. a vikendy ovsem skola od 8h do takej 22h.
a nakoniec, 90% co sa v skole prebera je zbytocne (okrem lekarciny).

Slobodna

romana26: toto fórum je predovšetkým o tom, že ľudia si poskytujú rady- takže o mudrovaní :)nie je to detská škôlka, kde sa všetci chytíme za ruky a budeme sa mať radi. Mne je jedno čo si o mne myslíte :)
Za druhé ohováranie=závisť. Ak niekto ohovára činí tak zo závisti, iný podnet na ohováranie neexistuje. Nie je v tom nič osobné.
la femme blahoželám k vydretému titulu a mne je srdečne jedno, či ho niekto získa na dennom alebo externom štúdiu.

romana26

la femme:ja sa bibi musim zastat. Precitaj si vsetky prispevky Slobodnej, ta tu len stale niekoho osocuje, uraza, nadradzuje sa a tiez som jej uz mala velakrat chut napisat, ze je zakomplexovana, lebo v takom duchu sa nesu vsetky jej prispevky. Toto forum by malo byt o vzajomnom si pomahani, radeni a nielen o mudrovani, ako to robi stale Slobodna, lioness a spol.
co sa tyka externych programov, tiez som sa stretla s tym, ze to mali jednoduchsie, ale cert to ber. Najvacsia priepast je aj tak medzi sukromnymi a statnymi VS, kde na sukromnej dostane diplom aj taky, co prepadal v 2. rocniku na zakladnej.

la femme

dievky dievky..takze podla vas mam ja informacie z lavej ruky hej? :-)
bibka, nehnevaj sa,ale tvoje prispevky mi vyzneju nazlostene...nechapem preco osocujes bezdovodne Slobodnu..len zato,ze ma iny nazor? :-) kazdy ma nan predsa narok.ty ho takisto prezentujes a nik ti nenadava do zakomplexovanych a zavistlivych..ale vsak to uz samo o sebe svedci o charaktere cloveka..a netaraj, ze si nepovedala o externom studiu,ze je to flakaren..sama si povedala, ze je to prechadzka ruzovou zahradou..
aaaaale co, mne je to jedno co si myslite, ja som ti zazila oboje, viem o tom svoje a to mi staci k dobremu pocitu zo (duuufam) ziskaneho a vydreteho titulu :-) dobruuuu noc

bibi123

Aja02-nevsimaj si slobodnu, trpi nejakymi komplexami a utkvelymi predstavami, ze vsetci musime zavidiet.. Asi je nespokojna so svojim zivotom. kazdy den niekomu nieco zavidi, tak si mysli, ze je to normalne a tak to robia vsetci..
sestra studovala ten isty odbor, co ja externe(ale nechodila do prace), nezobrali ju na denne, takze mam informacie z pravej ruky. Zdoraznujem, ze studovala externe zadarmo, ako dalsich xx% externych studentov na neplatenych odboroch... BTW:moji rodicia maju velmi slusne prijmy, takze pocas svojich produktivnych rokov zaplatili na daniach aj niekolko celych budov univerzit, nielen moje studium, to iste ja svojimi aktivitami s mojim priatelom, prispievame nepriamo formou podielovej dane z prijmu FO... a priamo do statneho rozpoctu aspon 3tisicky eur mesacne, takze sa tu nerozkrikuj, ako keby stat prerabal na niekom, komu financuje 5 rokov studium v biednej kvalite...

la femme-ja sa nerozculujem, len ma mrzi ten system nerovnosti, ale nielen porovnanie denne-externe, ale rozdielne urovne univerzit v tych istych odboroch... a u externych nehovorim o flakani, ale ze po Vas chcu menej, ako po dennych:O))

Aja02

Slobodna: Ja nesúdim s počutia. Ja som ti jasne napísala, že som sa rozprávala z osobami, ktoré študujú externe. Jeden študuje externe na vysokej škole a tí ostatní sú na škole, kde som ja. Prejsť na externé štúdium? Aj by som prešla, ale mám dva problémy.
1. Môj odbor sa nedá študovať externe.
2. Nie som tehotná, tak že by mi to externé štúdium, tak či tak neschválili.
Ak by som mala tú možnosť prejsť na externé štúdium, tak by som neváhala ani minútu. Na preskúšanie chodia každé 3 mesiace. Položia im tam 5 primitívnych otázok, donesú z každého predmetu 1 referát a majú uzavretú 1 na vysvedčení. Ešte potom majú tú drzosť prísť za nami a chváliť sa tým, že aké to ony majú ľahké.Ak by som aj išla na vysokú školu (neplánujem to), tak by som musela ísť jedine na denné štúdium. Ja im nezávidím, proste ma len vedia naštvať tým, že sa chvália aké to ony majú všetko ľahké, aké sú ony múdre a mi aký sme sprostý.

Slobodna

Aja02 nemôžeš súdiť len z počutia, najprv to musíš zažiť aby si si mohla utvoriť názor, pôsobí tam viac faktorov, niektoré odbory sú možno ľahšie ako iné, niekto je inteligentnejší a ide mu to ľahšie atď. Ak si myslíš, že externisti to majú ľahšie, tak potom ani tebe nič predsa nebráni ísť na externé štúdium a popri ňom aj pracovať. Samozrejme, že sa prihliada na externistov, pretože popri škole pracujú( to máš ako keby si chodila na denné aj na externé štúdium naraz), ak je tehotná a študuje externe, tak samozrejme, že sú k nej zhovievavejší. Jeden kamarát ti povedal, že si myslí, že je to ľahšie a ty si z toho utváraš názor? Možno raz aj ty budeš v situácií, keď budeš potrebovať aby boli k tebe profesori zhovievavejší, takýmto postojom a závisťou však dosiahneš to, že nebudú. Život nám obvykle prináša také situácie, ktoré musíme zažiť na vlastnej koži, aby sme zistili ako sme sa mýlili. Názor si môžeš vytvoriť jedine na základe tebou odžitého. Takže jediný objektívny názor je podľa mňa ten, čo napísala la femme- pretože si zažila obidve formy.