Rodicia nam siahaju do zivota

Príspevok v téme: Rodicia nam siahaju do zivota
KARIN04

Ahojte,mam velky problem.Volam sa Karin mam 31rokov manzela dve deti a NENORMALNU MATKU.Asi by som takto o matke pisat nemala ale je nenormalne co robi.Ked som bola mala bola hrozne prisna za kazdu blbost ma zbila.Trepala ma vesiakom,ponizovala pred spoluziackami v satni ked po mna chodila do skoly.Kazdy z rodiny sa jej bal ani otec jej nikdy nic nepovedal len na vsetko prikyvoval.Mala som 18nast ked mi dovolila znamost s ktorou soom sa moohla stretavat raz tyzdenne aj to len u nas doma a do 19tej vecer.Chvalabohu aj to nejakym zazrakom pri mne manzel doteraz vydrzal a znasa aj ju.Viete ona je velmi bohata,a ma teraz nejaku depku z toho ze starne alebo co,kazdy tyzden kadernicka,kozmeticka solarko.....to je ale vedlajsie.Chodi k nam,pred vlastnymi detmi ma buzeruje,minule mi takmer vlepila.A viete preco?Vymalovala som sa.Vraj ze co povedia ludia ze mam dve deti CHODIM AKO K...A.Vraj sa za mna hanbi.Ked sa prechadzam s mladsou dcerkou po ulici a nedajboze sa stretneme zacne na mna pokrikovat same vulgarnosti.Potom ma ohovara po celej dedine.Aka som nevdacna dcera.Nevadi jej ani ked mame navstevu,chodi si tu ako doma,ponizuje ma kde len moze.Vnucata ma rada no nehrsa sa s nimi tolko ze im nakupi darceky,saty a aj oni sa jej dobre že nemuusia klanat.Manzel uz na nu parkrat vybuchol je to o to horsie pretoze pracujem v ich firme,hned sa mi vyhrazala ze ma vyhodí.Kazde rano kontrola,telefon,co si varila,co si piekla,popratala si atd.....priznam sa ide z nej strach mam to v sebe od malicka.Minuly tyzden som to nevydrzala pretoze na mna zacala vrieskat pred manzelovym kolegom a vsetko som jej vykricala.Cele detstvo som zila v strese som uz dost stara na to aby som zila po svojom a v klude.Leze ako ju poznam chvilu bude ticho a potom znova zacne.Som z toho zufala ((((

jajka001_

ty si sem uz pisala, asi pred rokom, s tym istym problemom. mas polku zivota za sebou a nechas si ho nicit. daj matke vypoved v praci, najdi si inu, vykasli sa na matku, nebav sa s nou, vymente zamky na dverach, neber telefony. a navstiv psychologicku lebo to co si doteraz znasala nie je normalne a cudujem sa ze ta aj tvoj manzel v tom podporuje.myslim ze to trpis kvoli peniazom a strachu z toho co bude ked o jej peniaze prides. peniaze nie su vsetko, da sa zit aj skromnejsie, obaja , ty aj manzel ste zdravi, ty mas znicenu sebadoveru, ktoru si musis niekde ziskat. nezijes, len prezivas zo dna na den.

siskala

musis sa od nej odputat,nebyt na nej zavisla,ani pracovat u nej a ked si slaba,ze jej nevies oponovat,musite sa odstahovat alebo sa odputat a vzburit sa,povedat jej svoje.Toto si dovoluje preto ze si od nej zavisla a vie ze sa pred nou trasies.

kafe

Karina, ja si myslím, že je normálne, že svoju mamu nenávidíš. Ubližovala ti, stále ťa zraňuje a ty sa nebrániš. Prečo ju necháš rozhodovať o veciach v TVOJEJ domácnosti, prečo ju necháš komandovať ťa, ponižovať tvoje deti, prečo necháš aby ti kazila náladu? Kvôli práci? Ste s mužom závislí na tvojom príjme? Ak nie, tak sa poobzeraj po hocičom inom, ale určite z práce odíď. To je jediné čím ťa môže vydierať. Vzopri sa jej, si už dospelá a samostatná. Ste dokonca s mužom dvaja na ňu, teda dúfam, že muž ťa podporí, keď mu povieš čo chceš (ak chceš) urobiť. Napíš jej list alebo jej poriadne vykrič EŠTE RAZ, čo ti na nej vadí a že ju viac nechceš vidieť. Vymente zámok na dverách, nevpúšťaj ju dnu ak zvoní pri dverách, prípadne zavolaj políciu aby pochopila, že to myslíš vážne, zmeň telefónne číslo, na ulici ju prehliadaj ako vzduch.. nerozprávaj, nereaguj na ňu, nevšímaj si ju. Ver mi, bude to pre ňu strašnejší trest ako prefackanie. Vymaľujte si byt, poprehadzujte nábytok, obliekaj decká tak ako sa to TEBE a mužovi páči.. a naučte sa VOĽNE dýchať, žite si konečne po svojom.
Je normálne nenávidieť niekoho, kto ti ubližuje. Ale tou nenávisťou ubližuješ i sebe. Takže po čase (po pol roku? roku?) skús ten hnev na matku dostať zo seba von, predstavuj si že sa s ňou rozprávaš, alebo jej píš listy a kľudne ich aj pošli. Vypíš všetku svoju bolesť a zranenie, všetok svoj hnev až kým nebudeš mať pocit že stačilo. A potom niekedy sa snaž na svoju mamu pozerať neutrálne (možno s láskou), chovala sa k tebe ako sa chovala, lebo SAMA NENI ŠŤASTNÁ. Je v začarovanom kruhu, z ktorého sa buď nechce alebo nevie dostať. Ak ju necháš, zničí okrem teba i tvoje deti. Môžeš ju nenávidieť, byť k nej rovnako hnusná, ale je to ako prilievať olej do ohňa. Ak si silná (myslím si že si veľmi silné žieňa), dokážeš ju odstaviť zo svojho života (svoju úlohu matky si už "splnila" a viac tam nemá čo robiť) a dokonca ju dokážeš aj prestať nenávidieť za všetko čo ti urobila. Dievča, veľa síl a trpezlivost ti prajem.

efe

ja sa vám s manželom čudujem, že to toľké roky znášate. Ja byť vami, nájdem si novú prácu nezávislú od matky, keď bude telefonovať, povedať, teraz pracujem, nemám čas a zložiť, v obvyklom čase v akom chodí k vám nebyť doma no a najlepšie by bolo povedať jej na rovinu čo si o nej myslíte.

KARIN04

Tiež si myslim ze prerusit vztah uplne by bolo najlepsie.Chvalabohu mam stastne manzelstvo peknu rodinku ale vstavat kazdy den so zaludocnymi nervami co este vymyslela....a bat sa vyjst na ulicu len aby sme sa nestretli....ved aj ja mam len jeden zivot.Tak si ho chcem zit po svojom.Viem ze povedat svoj nazor moze ale ona ho nehovori ona rovno rozkazuje.Tu budete mat fotel,tu telku,cely byt mame zariadeny podla nej.Deti musia chodit len v satach ktore kupila ona,maleho nesmiem ostrihat,dnes nemam varit gulas ale halusky atd....niči celu rodinu.A mojim vlastnym detom hovori aka som hlupa a ze dufa ze nebudu ako ja ze ju nebudu pocuvat.A keca aj do rodinneho rozpoctu.Kde mame minut peniaze a tak.Nieze si nahodou kupime novu telku alebo mikrovlnku a tak.Vsetko je dobre tak ako je.Okrem toho mi otvara postu ktoru jej tu samozrejme daju aj ked je to doporuceny list pretoze vedia že ho da dcere(samozrejme otvoreny a precitany)lebo potarka je jej znama.Manzel sa smeje ze nakoniec nam este aj do spalne bude chodit a navigovat.

ksl

Ahoj, ja sa volám tak ako ty, tiež mám dve deti a manžela a nenormálnu matku, akurát mám 35. Tiež ma odmalička ničila. Viem ťa pochopiť a viem čo je to, keď si na niekom takom ešte aj finančne závislá. Tiež som cítila voči nej nenávisť, aj keď je to moja matka. Ja som sa odsťahovala 300 km, ale aj tak mi dokáže pokaziť deň, hoci aj cez telefón. Jediné čo vo svojej situácii môžeš robiť, je to čo ja - naučiť sa byť tvrdá vo všetkom čo sa jej týka ale hlavne mi pomohlo, že som šla na odblokovanie ku jednej pani, čo sa zaoberá one brain metódou. Ide o jednoduchý spôsob ako sa zbaviť stresu z minulosti a naučiť sa zvládať prítomnosť. Ja som zatiaľ absolvovala jedno sedenie, ale veľmi mi to pomohlo a pomaly sa začínam dávať dokopy a dokonca dokážem matke povedať aj veci, ktoré som predtým pregĺgala a v tichosti trpela. Bola som u pani ktorá pôsobí v Dubnici nad Váhom a platila som za sedenie 28eur, ale poviem ti, že to boli najlepšie minuté prachy v mojom živote!

Slobodna

To je jedno, že spolu nebývate, bývate v jednom meste-dedine. Pre obeť je však ťažké opustiť svojho tyrana, pretože je istým spôsobom na jeho týraní závislý. Ak skutočne chceš aby ti prestala zasahovať do života, musíš ju opustiť a odpútať sa od nej. Nie, nie je to normálne. Je to tvoja matka, nech je akákoľvek, zlí ľudia obyčajne sú veľmi nešťastní, keby si ju prestala nenávidieť ale začala by si ju milovať a správať sa k nej- napriek jej útokom- s láskou, prestala sa zameriavať na to zlé na nej, ale zamerala sa čo i len na jednu jej dobrú vlastnosť, to dobré by vyšlo na povrch a to zlé by sa potlačilo. No to je pre teba myslím veľmi ťažko uskutočniteľné aj keď nie nemožné.