Anglický jazyk - štúdium na vysokej škole

Príspevok v téme: Anglický jazyk - štúdium na vysokej škole
Majjjka

Ahojte :) Chcela by som sa Vás opýtať, či nemáte skúsenosti so štúdiom učiteľského odboru: Anglický jazyk-Dejepis na filozofickej fakulte v Nitre( alebo aj v Prešove). Hlavne by ma zaujímalo či pre štúdium angličtiny stačí úroveň B1 a aký je priebeh výučby a pod. A tiež som zvedavá aj na Váš názor ohľadom UKF v Nitre.
Ďakujem za všetky rady. :o)

Majjjka

ďakujem vám za názory, ano B1 úroveň maturity :)

rabii- presne niečo také som potrebovala počuť, aby som mala akú takú predstavu, takže veľmi pekne ďakujem. :) Dosť intenzívne uvažujem aj o prešovskej univerzite, takže ma to zaujíma ako to tam vyzerá. Ty máš angličtinu v kombinácií aj s iným predmetom? či len jednoodborovú?

rabii

studujem v PO, nepovedala by som ze treba vediet nejak perfektne ten jazyk, ale asi tak aby si zvladla precitat aj nejake narocnejsie texty v aj a vyjadrovat sa, takze minimalne uroven intermediate, vsetky predmety co mame tak zvacsa hodiny prebiehaju v AJ a v anglicitne su aj skusky predpokladam ze pocas strednej skoly ked si mala AJ tak to bolo viac o uceni slovicok, citani textov, gramatika, listening, speaking, teraz na vyske ani nie, mame vela odbornych predmetov ako napr. morfologia, lexikologia, fonetika, stylistika, syntax a literatura,sestra zase studovala AJ a dejepis, a hoci dejepis bol tiez velmi tazky, stale to bola pohoda oproti AJ

dobra vila

Uroven B1? To je uroven maturity, nie?
Ani by som nepovedala, ze staci... musis byt lepsia ako priemer. Na prijimackach toho vyzaduju podstatne viac. Poviem ti, ze na ucitelstvo AJ je brutalny naval, budes mat co robit...
Kamaratku mi trebars na ucitelstvo SJ+AJ nezobrali, ale na odbor prekladatelstvo a tlmocnitvo ano :D. o tolko viac ludi sa hrabalo na ucitelstvo, ale ona anglicky vedela ozaj obstojne + sa vie ozaj velmi driet, ked chce nieco dosiahnut. Skus radsej UMB - ta je neporovnatelne lahsia.
UKF? = velky bordel... ale co narobis...