Výborný príspevok na www.tajomno.sk Klady a zápory veštíc a veštenia

cloe

Ja som sa velmi trapila, nic sa mi nedarilo, vsetko do coho som sa pustila sa kazilo a krachovalo.
Krachoval mi vztah, praca, zdravie aj financie. Mne pomohol jeden velmi mily pan zbavit sa porobenia.
S priatelom sme si mnoho veci vysvetlily, nasli si k sebe znova cestu, mam novu pracu a chut znova zit a napredovat. Ak nahodou budete hladat pomoc, urcite si pozrite stranku www.odrabanie.sk je to fakt celozivotna pomoc

vyborna

bella12, takze medicina je teraz OK (iked napr. za taku pitvu cirkev pred storociami upalovala ludi), ale liecenie pomocou čakier uz nie. Pritom aura sa da uz aj specialnymi pristrojmi odfotografovat(cize je to dostatocne vedecky podlozene). Boh by nas nestvoril s aurou, cakrami keby sme ich nemohli liecit/starat sa o ne. Zato ze ty tomu este nerozmuies, nemusis to odsudzovat.
Inak v informocvanosti o Jezisovom zivote je dost velka medzera, az nejakych 20 rokov. Vedci sa domievaju ze vycestoval do Indie a blizkych krajin, kde tiez cerpal z ich filozofie a nabozenstva. A taktiez aj obrazy svatych su zobrazovane si "svatoziarou", ty to mozes nazyvat svatoziara a niekto iny 7. cakra:)

bella12

sio,
Ježiš nebol iba človekom, ktorý robil zázraky, bol a je prisľúbeným Božím Synom, ktorý si vzal ľudskú prirodzenosť a v istom okamihu vstúpil do našich ľudských dejín. To je podstata kresťanstva, Ježiš je Bohom a aj napriek tomu, že vedel, že ho odmietneme a odsúdime na smrť, prišiel na zem a nechal sa ukrižovať. Vedel, že jeho obeta života nám prinesie slobodu od otroctva hriechu, do ktorého sme sa dostali odvrátením sa od Boha v raji. Ukrižovanie a smrť neboli vôbec Ježišovou porážkou, pretože po nich vstal z mŕtvych, čím získal víťazstvo, večné víťazstvo nad zlobou, diablom, hriechom. To, čo sa z nášho ľudského pohľadu zdá ponížením a trestom, sa pre nás vďaka Božiemu plánu stalo veľkou milosťou. Ježiš chcel a túžil umrieť za nás celou svojou vôľou, tak nás miloval.
Keď chceš zistiť, či je biblia originálna, stačí Ti len vyhľadať text židovského Starého zákona, ten má kresťanstvo totožný so židovským náboženstvom. Práve tam, v knihe Deuteronomium sa píše: "Keď prídeš do krajiny, ktorú Ti dá Pán, tvoj Boh, varuj sa napodobňovať ohavnosti tamojších národov! Nech niet medzi vami nikoho, kto by kázal svojmu synovi alebo dcére prejsť ohňom, aby sa očistili alebo kto by sa vypytoval hádačov, dával pozor na sny a na znamenia; nech niet čarodejníkov, zaklínačov, nikoho, kto by sa radil duchov alebo veštcov, alebo by sa pýtal mŕtvych na pravdu. Všetky tieto veci sa ošklivia Pánovi a pre tieto nešľachetnosti ich vyhubí. Buď dokonalý a bezúhonný pred Pánom, svojím Bohom! Tie národy, ktorých krajinu zaujmeš, počúvajú čarodejníkov a hádačov, ale tebe to Pán, tvoj Boh, nedovolil."

Napriek Božím prikázaniam nám Boh ponechal slobodu. Preto je toľko zla vo svete, ten, čo chce vraždiť, má slobodnú vôľu rovnako ako ten, kto chce druhým pomáhať. Áno, kvôli zlu iných trpia nevinní, ale netrpel kvôli nášmu zlu Boží Syn? Nie Boh je ten zlý, jedine človek. Prečo je v našich životoch bolesť a choroba? V božom pláne s človekom nebola ani choroba ani smrť - tú sme si privolali neposlušnosťou, keď sme v raji zatúžili byť ako Boh a nechali sa oklamať diablom. A ten nás klame doteraz ...

Po Ježišovej smrti a zmŕtvychvstaní je však diabol definitívne porazený, nemáme sa už čoho obávať. Boh nám dáva prostriedky, ktoré nás môžu ochrániť pred jeho vplyvom, a to hlavne pravidelné pristupovanie k sviatostiam - sv. spoveď a sv. prijímanie, v ktorom ostáva Boh pri človeku viditeľným spôsobom až do skončenia sveta. Boh nechce, aby sme si pomohli sami, lebo vie, že si aj tak nedokážeme pomôcť, chce, aby sme hľadali u Neho záchranu. Zlo môže poraziť len dobro, prekliatie môže zlomiť len Boh a jeho láska. Kto má pocit, že ho niekto preklial, nech hľadá pomoc u kňaza - exorcistu. Tu nepomôže žiadne tzv. odrobenie pomocou tých istých síl, ktoré porobenie privolávajú...

sio

Precital som si to vsetko je to obsiahle a vydiet ze si v tom doma.Beriem to mam nazor ze pokial je Boh vsemohuci a mi sme jeho deti...ak mas vlastne dieta chcela by si pre neho nieco zle? Chranila by si ho?(neverim v celku v Boha ale viem ze nieco existuje).Ja ano nu nehovorim ze nemas pravdu len pisem zo svojho ponimania cely tento hluk.Aj Jezis bol len clovek ,kym ho neukrizovali...ako menil vodu na vino ,z jednej ryby nasytil mnoho ludi a dokazal rozpravat o tom co len bude.Uzdravoval ludi atd...!Narodil sa clovek nie polo Boh.Vydis aj vtedy ludia odsudzovali jeho ciny a urcite bol odsudeny za diablovho pomocnika...len to biblia a starocia mniskeho prepisovania zmenilo na dnesnu podobu.Inak Biblia je sice najstarsi kus našej historie ale chcel by som vydiet orginal a dat si ho prelozit.Je to tak ze obsahuje vsetky pre a proti jedno tvrdi ale hned aj obrati ze jedine Boh...Ak ti raz dal slobodu a poslal ta do zivota ,pise ze si jeho dieta je to cudna obmedzujuca laska.Prepac ale je to moj nazor.Ak sa dieta narodi ako postihnute ...slepe..nechodi atd...cim si to zasluzilo.?Ak v 4 rokoch najdu lekari u dietata nador ako a cim si zasluzi ozarovanie a tvrde terapie ...?AK zabije clovek 6 ludi ako niekto moze napisat alebo povedat miluj Boha a pros bude ti odpustene...Je to hlupost.Ale co sa tyka vestenia je to dar presne ako malovanie ci vytvaranie sosiek svetych.Inak co sa tyka viery v sily temna nesulasim.Lebo ak sedis doma klasika kava a cigaretka...zhrbena pod tarchou zla ludi okolo teba a nepriazdne osudu mozno napad aby sa ti pomohol takyto clovek je prave od toho najvyssieho.Ale ak by kazdy negativne myslel toto nesmiem toto je zle vsetko by zavrhol a kde by sa dostal....!Ak ma nieco pomoct myslim si ze to je dobre a tym sa zlepsi zivot ktory by bol zniceny.Ja som maly cloviecik na to aby som rozhodol o bozom pisme a neznaly na to aby som o nom polemizoval.Mozem len napisat ze zivot mame len jeden a zijeme ho nie s prikazanim toto smies a toto nesmies mame slobodnu volu ktora nesie nasledky za nas vyber alebo pozitiva do nasho zivota.To nam dal ako velky dar ale dal nam aj ludi ktory jeho slovami kazu viac nez on sam a stavaju do cesty mnozstvo fiktivnych prekazok ktore ta dostanu ak na ne myslis.Z vestenia sa stal biznis uboziakou a podvodnikou ako volakedy s Boha v podobe odpustkou a skapuliarou.Je to o dobe a mysleni...ale mi mame myslie s nim ale hlavne sami pre seba aby vydel ze si dokazeme pomoct aj sami.Tato tema je velmi stara a dlha ja ju nevyriesim.Ale viem ze ak mam problem s ktorym si neviem dat rady opytam sa znamej ktora sa zaobera a vyklada karty..vsetko co mi doteraz povedala som zmenil.Zle na dobre ako hovorim nie som stastny ale kazdy den rano vsanem pokojny a vyrovnany to je zaklad.

bella12

Sio, mýliš sa, ak si myslíš, že pre človeka ne nemožné spoznať božie úmysly. Veď On sám si to praje z celého srdca! Volá: Hľadajte ma a dám sa vám nájsť! Veď sme dielo jeho rúk, myslíš si, že by nás stvoril, umiestnil na zem a povedal: a teraz si poraďte, ako viete? Vôbec nie. Stvoril nás z lásky a pre seba, túži po našej spoločnosti, túži byť nami milovaný. A svoje túžby vložil aj do našich sŕdc - veď každý z nás túži milovať a byť milovaný, mať niekoho blízkeho svojmu srdcu. My v týchto túžbach ani v tej najväčšej láske, ktorej sme schopní, nemôžeme predstihnúť Boha, veď On nám dal zo svojho, On je prameňom všetkej lásky. Boh chce, aby sme ho hľadali, a keď ho nájdeme, aby sme sa z Neho tešili tak, ako sa On teší z nás. Praje si, aby sme sa na Neho obracali v našich problémoch, aby sme mu dôverovali.
V písme Boh často prirovnáva svoj vzťah k človeku ku vzťahu snúbencov, ktorí nachádzajú plnosť života v láske k tomu druhému, k ženíchovi (Boh) a neveste (ľud). Boh túži po jedinečnom osobnom vzťahu s každým jedným z nás a vie, že vzťah môže vzniknúť len tam, kde je poznanie toho druhého. Keďže je Boh a chce byť človekom milovaný, nezariadil by, aby človek mal možnosť ho spoznať, spoznať jeho úmysly, a to spôsobom, ktorý bude každému dostupný? Akú inú knihu by sme mali považovať za zjavené božie slovo, ak nie Sv. písmo? Zachovala sa 4 tisícročia (Starý zákon, Nový zákon - 2 tisícročia), nie je to zázrak?

Boh je absolútna pravda. Pred jeho pohľadom všetko je také, aké naozaj je. Je to ako s tónom v hudbe, odborník vie posúdiť, či bol dobrý alebo falošný, nič medzitým nie je. Nechcel by Boh vo svojej láske podeliť sa s človekom s touto pravdou, ktorou je On sám? My máme vďaka jeho slovu, sviatostiam, ktoré nám zanechal Ježiš ako Boží syn a vďaka Sv. Duchu možnosť spoznávať božie pravdy, božiu lásku, nie sme odkázaní na vlastné dohady a pochybnosti. Boh vie, že sami od seba by sme na správne riešenie nikdy neprišli, lebo náš rozum je zatemnený, a preto nám chce pomôcť. My si však často vo vlastnej pýche myslíme, že vieme, ako to s Bohom skutočne je a odmietame Jeho slová, držíme sa svojej ľudskej predstavy o Bohu.

V príspevku v inej téme si hovoril, že každý má svoj cieľ v živote - áno, a tým cieľom je práve On! Keby si bol Boh a stvoril by si inteligentnú bytosť, nechcel by si byť pre ňu tým najvyšším zmyslom života? Netúži manželka byť jedinou ženou v živote jej muža? Nežiarlila by na inú, ktorej by venoval neprimeranú pozornosť? Božia vôľa pre nás je naša svätosť. Všetko ostatné v živote by malo byť tomu podriadené, veď pozemským životom kráčame v ústrety Bohu, s ktorým po smrti budeme večne žiť - toto je boží plán s nami. A život s Bohom má začať už tu na zemi. Nedal by nám potom Boh nejaké usmernenia, pravidlá, ako dospieť k tomuto cieľu? Nájdeme ich vo Sv. písme v 10 prikázaniach. Všetky tieto prikázania sú myslené s láskou a sú pre nás dobré, aj keď ich často vnímame, že nás obmedzujú. Je správne, ak matka zakáže svojmu dieťaťu hrať sa s ohňom? Obmedzuje ho? Dieťa to tak vníma, ale mama to robí, aby ho ochránilo od bolesti a popálenín. Nebola by bezcitná, keby len mávla rukou nad svojím synom škrtajúcim zápalky? Skutočná matka by ho aj nasilu odtiahla od ohňa. Boh to nerobí, vystríha nás, ale ponecháva nám slobodnú vôľu počúvať alebo nepočúvať jeho rady. Nič to nemení na tom, že ho to bolí, keď si nerešpektovaním jeho prikázaní ublížime.

Každý sa narodil preto, aby raz prišiel k Bohu. Aj veštec. Vedie ho však jeho spôsob života k Bohu? Boh používa ľudí, ktorí s tým súhlasia, ako svoj nástroj na sprostredkovanie svojej lásky tu na zemi. Je veštec takým nástrojom v rukách Boha? Ak máme vieru v Boha a v Božie slovo, nemôžeme odpovedať kladne. Bohu sa veštenie protiví, pretože človek začína hľadať svoju záchranu inde ako u Boha - a to u jeho protivníka, dôveruje viac silám a schopnostiam veštca ako sile a moci Boha. Veštec tú schopnosť nemá sám od seba, a nie je to Boh, kto mu ju dal. Nemali by sme sa preto radšej takých ľudí strániť, ako vyhľadávať ich pomoc?

Ježiš v evanjeliu píše, aby sme rozoznávali dobrého ducha od zlého, pretože ten zlý chodí v ovčom rúchu. Diabol je zákerný a nikdy nikomu neprial dobre. Ak aj prostredníctvom veštenia (Boh nemôže veštenie na jednej strane odsudzovať a na druhej strane urobiť v nejakých prípadoch výnimky, pretože nikdy nerobí kompromisy so zlým) získame nejaké "dobro", neuvedomujeme si, že sa tým len zamotávame do siete zlého a sme mu zaviazaní, a že za všetko, čo od neho dostaneme, budeme musieť raz veľmi draho zaplatiť. Náš pohľad je zastrený a obmedzený, preto to nevidíme. Radšej spadnúť do jamy, ako sa jej vyhnúť vďaka zlému a byť mu za to zaviazaný. Strata duše je pre nás neporovnateľne väčším zlom, ako strata fyzického zdravia. Tu na zemi nie sme sami, máme Boha, ktorý túžobne čaká, kedy ho zavoláme a poprosíme o pomoc. Boh je víťaz, je silnejší ako diabol a ten to vie.

Čo sa týka uzdravovania - Boh to robí prostredníctvom medicíny ako vednej disciplíny. Dal nám rozum a prikázal nám podmaniť si zem. Vďaka jeho pomoci spoznávame, ako liečiť rôzne choroby na vedeckom základe . Okrem toho Boh môže vykonať zázračné uzdravenia - ale tie nikdy neposkytne cez utiekanie sa k negatívnym nadprirodzeným silám. Takto získané uzdravenie nie je úplné - zlý duch môže naoko vyliečiť jeden zdravotný problém, avšak netušíme, že ten problém iba presunul do inej časti tela. Človek sa teší, že bol uzdravený, a pri novom probléme sa s dôverou obracia opäť na okultné sily a netuší, že bol oklamaný - jeden problém zmizol, druhý sa objavil - a ani ho nenapadne spájať tieto dve veci dokopy. Len Božie uzdravenie je úplné, nezištné a úplne zadarmo.

sio

Bella12 nuz pekne si to napisala ale v mysli cloveka aj lekarstvo za svojho zaciatku celilo podobnemu ved len Boh moze uzdravovat!!! A vydis ako sa to dalo dohromady a myslenie ide do predu..Ako clovek moze zhodnotit plany samotneho Boha odkial vies ze vestec sa nenarodil prave preto aby pomohol .? Vybornym clankom je aj ten o anjeloch maju ho v rubrike ezoterika stranka www.tajomno.sk.je dlhy ale paci sa mi !!!.Precitaj si to! Nuz a co sa tyka vykladania kariet poznanie a vnuknutie nemusi byt stale len o pokusani diabla.Zijes v predsudkoch.Ak budem vediet ze na ceste je jama tak sa jej vyhnem a nedolamem si pri pade nohy!!!Boh dava lasku a nie obmedzenia ...obmedzenia su ludia a ich primitivnost niekam sa radit niecim byt a znamenat pre niekoho nieco...!

Mejsi

Ved prave preto ze som tomu neveril som urobil vsetko preto aby to tak nebolo.Nechcel som aby to bolo tak ako mi to povedal.Chcel som svoju cestu zivotom.Svadbu,deti,rodinu.Ja som tomu aj tak neveril.Nebral som to vazne.Az po case som si uvedomil ze sa mi to plni.

bella12

Človek bol stvorený ako bytosť, ktorá nepozná svoju budúcnosť. Ak by ju poznal, prestal by byť slobodný vo svojom rozhodovaní, ktoré robí dennodenne. Čo by sa stalo, keby vedel, že o mesiac zomrie? Niekto by podľahol depresii, iný by si chcel ešte užiť zostávajúci čas a začal by kradnúť, podvádzať, robiť zlo, lebo by mu bolo všetko jedno.

Áno, Boh môže niekedy zjaviť človeku budúcnosť, stáva sa to však zriedkavo, a to len prostredníctvom Svätého Ducha. Jedná sa o dar proroctva, ako sa píše aj vo svätom písme. Boh si váži slobodnú vôľu a voľbu človeka a nechce ju nijakými predpoveďami ovplyvniť. Ak dá poznať budúcnosť, tak je to len vtedy, ak je to nevyhnutné pre spásu človeka. Ten, ktorý má dar proroctva je napojený na Boha - t.j. uznáva Ho za svojho Pána, vie, že všetko čo má, pochádza od Neho a Boh mu môže kedykoľvek tento dar odobrať, takže si ho neprivlastňuje, hľadá božiu slávu a nie svoju vlastnú. Je v milosti posväcujúcej, t.j. bez ťažkého hriechu, lebo Boh a ťažký hriech nejdú dokopy. Taký človek šíri okolo seba pokoj a lásku a v pokore a poslušnosti prestane so svojimi aktivitami, ak vzbudzujú pochybnosť, či sú od Boha, ak ho o to cirkevná autorita požiada. O tom, že počúva Ježišove slová: zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte, ani nehovoriac. Nedovolí si z božieho daru urobiť zárobkovú činnosť.

Pri veštení však človek sám vyhľadáva odpovede na otázky o svojej budúcnosti (ktorú mu Boh chce nechať utajenú) a obracia sa na nadprirodzené sily. Kto sa však za týmito nadprirodzenými silami skrýva? Boh to určite nie je, On si nikdy neodporuje, celá biblia je prakticky o napomínaní Boha pred mágiou a okultnými praktikami. Boh varoval ľudí pred veštením, pretože vedel, že na ich vypytovanie ohľadom budúcnosti automaticky zareaguje zlý duch. Nemalo by nás namiesto obdivu desiť, že sa predpovede veštcov plnia? Komu vlastne zverujeme kontrolu nad naším životom, budúcnosťou? Nemalo by nás hnevať, že niekto, kto nás vôbec nepozná, nám len tak povie, čo sa v našom živote prihodí a posúva nás do roly pozorovateľov?

Mejsi, nepomohla Tvojmu rozchodu s priateľkou práve predpoveď veštca? Nepovedal si si, hoci len v podvedomí, že keďže to bolo predpovedané, ten vzťah nemal aj tak budúcnosť? Predpovede sa plnia dovtedy, dokedy im veríme. Naša budúcnosť je v našich a božích rukách, ktorý nám chce iba dobre. Ak chceme zmariť veštby, je potrebné zrieknuť sa ich, rovnako ako všetkých negatívnych vplyvov a zlého ducha, vplyvu ktorého sme sa veštením a okultizmom vystavili. A opäť budeme slobodní...

mejsi

Ja som si dal vyveštiť len kvôli mojej ex.Vtedy somsi s toho robil srandu.Ale teraz tomu verím.Stalo sa ako povedal mal pravdu o chorobe aj o vzťahu.Rozišli sme sa.Zatial sa splnilo všetko čo povedal.Teraz tomu už verím a čakam na to posledné.Dedicstvo!Vtedy som sa potešil ze budem pracháč,ale teraz by som ich vymenil za mamino zdravie všetky do posledneho centu.Ten co mi to vestil je na tejto stranke.Vtedy si mal fakt pravdu!