Zaseknutý nerv - domácia medicína

Súvisiaci obsah

ahjajjaj

môže to byť hrudná alebo krčná chrbtica. Odporúčam masírovať s konskou masťou, ísť na masáž, jemnú, a pravidelné cvičenie podľa youtube: cvičením proti bolesti: hrudní páteř, prípadne cvičiť aj podľa ostatných dielov. Pri cvičení je dôležitá pomalosť cvikov a cvičenie nesmie byť príliš bolestivé. Menšie bolesti môžu viesť k uvoľneniu stuhnutého svalstva. Tiež je vhodná akupunktúra.

lenka73

Ahojte, chcem sa spýtať, či vy aj toto mohli byť bolesti nervového pôvodu. Začalo to pálením pod pazuchou a nad prsníkom. Potom sa to zmenilo na pálenie a rezanie. Teraz sa k tomu pridala aj pichavá bolesť. Ako keby ma na koži špendlíkom pichal. Toto všetko sa mi deje pod pazuchou, pod prsníkom, nad prsníkom a niekedy aj z vnútornej strany ruky od ramena k lakťu. Už to trvá 2 mesiace.

ahjajjaj

ahoj,
Moje rady:
1. môžeš zavolať telefonicky aj svojmu obvodnému lekárovi a on Ti predpíše online recept na uvoľnenie svalstva.
2. Domáci spôsob liečby je natrieť konskou masťou, jemne pomasírovať (naozaj jemne, inak môže byť masáž škodlivá!!!),
3. zabaľ do nejakej handry alebo uteráka sáčok ryže a daj do mikrovlnky. Zohriate prikladaj na boľavé miesto.
Nesnaž sa to rozcvičiť, často sa to tým ešte zhorší.
4. Potom, keď Ti bolesti prejdú, začni cvičiť na hrudnú chrbticu. To je potrebné preto, aby sa Ti to nestalo znova. Cviky nájdeš na youtube: Cvičením proti bolesti. Hrudná chrbtica

zusi22

Zdravím.. Asi 2 týždne dozadu som sa ráno zobudila s tupou bolesťou a trpnutim okolo lopatky.. Už sa mi to stalo pár krát ale vždy prešlo po 2 dňoch..prvy krát to trvá tak dlho a aj sa to zhoršuje teda hlavne trpnutie cítim na vnútornej strame hornej časti ruky a prechádza až ku laktu na tej istej strane ako ta postihnutá lopatka.. Také nepríjemné ťahanie trpnutie nejedná sa o veľkú bolesť ale je to veľmi nepríjemné a vytrvalé. Co s tým.. Ci rovno za neurológom?

ahjaj

"Chrbtica má krčnú, hrudnú, driekovú, krížovú a kostrčovú časť. Do oblasti medzi lopatky môže vyžarovať bolesť z krčnej, hrudnej, ale aj driekovej oblasti."
zdravoteka.sk

Omen

Achjaj, dýchanie je naozaj viazané na hrudnú chrbticu, ale prejavuje sa zároveň aj BOLESŤAMI v hrudnej oblasti. Ona píše: "boli ma chrbat HORE pri lopatkach", "vzdy ked sa nadychnem ma to TAM zaboli..." - preto krčná chrbtica.
"Zaseknutý nerv" je ľudový výraz. Nerv môže byť dráždený. Dráždenie "nervového koreňa" je bolestivé a bolesť sa prejavuje v jeho priebehu - viď Lukáš.
Blokáda je stiahnutie svalov a zablokovanie stavcov vo fixnej polohe.
Bolesť medzi lopatkami je najčastejšie prejavom krčných blokád:
C4 - bolesť vyžaruje medzi lopatky a nad lopatkami smerom k ramennému kĺbu.