Čo je to dnes za svet?

Príspevok v téme: Čo je to dnes za svet?
evula0001

Neviem čo tu vlastne robím, asi sa chcem len tak vyrozprávať...Mám niečo cez tridsiatku a zdá sa mi akoby sa ľudia stále niekam ponáhľali, vačšina ľudí nemá čas, niektorí majú dve-tri zamestnania, poznám aj takých, ktorí nemajú ani to jedno.Každý sa stará len o seba / aspoň z môjho okolia/.Kamarátky s ktorými som vyrastala na sídlisku sa rozpŕchli po celom svete a aj tam zostali,samozrejme prišli mi do života noví ľudia, ktorí sa len šarpú a nemajú to zaplatené, majú život o ničom, hádajú sa o peniaze keď sú vo vzťahu, tí ktorých som poznala a sú ,,úspešní\"
tí na mňa akosi zabudli. Zdá sa mi, že
na každom rohu je veĺa lákadiel, veĺa ľudí je rado keď na tebe zarobia, služby sú tu otrasné.Platy sú malé. Vidím to len ja tak pesimisticky?

Ladinka

Magnum, ďakujem za uznanie a vôbec sa nemusíte ospravedlňovať za to pomenovanie tej ,,elity,, čo nám vládne, povedala by som, že ste to povedali ešte v celku jemne... Ak by sa mi raz podarilo, určite by som sa do politiky chcela dostať, a dúfam že by sa mi aspoň trošku podarilo pomôcť občanom, a ak nie lebo mi vyhodili ako to je u nich najnovšie zvykom, aspoň by som každému povedala na rovinu čo si o nich myslím. Je hanbou slovenského národa že dovolí, aby o nás rozhodovali ľudia, ktorí aj všetci dokopy sú stále v mínusových hodnotách IQ. Žiaľ ešte na to nemám vek... :(
No a na vašom mieste by som odišla bez váhania. Už len v susedných Čechách ktoré ste spomínali je úroveň života oveľa vyššia. Všetci sa divia že všetci mladý odchádzajú, ale na Slovensku nikdy nenájdu uplatnenie. Je smutný fakt, že na Slovensku je 400 € mesačne slušný zárobok pritom čo napríklad v takom Írsku dostane 300 - 400 € plat upratovačka podotýkam za 2 týždne práce, takže do mesiaca zarobí náš dvojmesačný plat.A mladý majú trčať na Slovensku ? hahaha... Z vlastných skúseností Vám uvediem jeden príklad. Mala som 18 rokov keď som skončila školu. Na slovenskú vysokú ma nezobrali, od úradu práce som nedostala ani korunu lebo do 25 ma musia živiť rodičia, preto som sa rozhodla odísť zo Slovenska. Našla som si prácu na jednej lodi, kde som začínala ako pomocník v kuchyni. Za dva mesiace som sedela na recepcii. u nás taký postup nehrozí ani za 10 rokov práce. A plat ? nástupný plat v kuchyni som mala 800 €, keď som sa dopracovala na recepciu plat sa mi zdvihol na 1200 € nehovoriac o tom že tringelty sa pohybovali od 200 az do 350 €. A to je len plat, keď si vezmem že som mala stravu zadarmo, koľko som len chcela, videla som nádherný kus sveta, perfektne sa zdokonalila v jazyku a to všetko zadarmo. Jedinou nevýhodou bolo že som bola na mori 4 týždne vkuse ale potom som mala 2 týždne voľna. Úžasnééé. Avšak vrátila som sa na Slovensko, pretože mi veľmi vážne ochorela maminka, a zase peniaze mi nikdy nenahradia chvíle s ňou. Teraz robím za 330 € mesačne a plačem nad tým kde to vlastne žijem :( taže byť vami až ma tu dávno niet ! Tvrdo ste robili celý život, teraz by ste si zaslúžili slušný oddych, no na Slovensku sa ho dočkáte veeľmi ťažko :(

lost

Mimochodom, ja osobne, Zasnem, nad trpezlivostou extremne jvacsiny ludi na celkom svete..
Ved to popiera kazdy fyzikalny zakon, ktory sa popriet len da.
Ked pohar proste pretecie, tak ta voda pretecie a nebude sa ta voda staviat do pyramidy, len tak, z haluze, lebo si chce.
Voda je tekuta a nie pevna, tak ziadna pyramida sa konat nebude, ale voda proste z pohara vytecie.
Extremne pozoruhodny je fakt, ze to sa opakuje donekonecna, stale inak a stale len sluby a sluby, modre z nema, sluby sa slubuju a blazni sa raduju.
Tisice rokov stale to iste, vzdy sa ludia za kusok svojho pohodlia vzdaju kusku svojej slobody a ked je neskoro, tak uz nemozu nic robit, bez toho aby riskovali vsetko co maju.
Este ze je ten zivot tak kratky, ze je ako taka sanca, ze sa ten cyklus stane len 1x a nie 5x alebo 10x

magnum

...veď práve,viem že máš pravdu,ale nás je viac a poznáš tú povesť o *Svätoplukovi a troch prútoch.Mamon ich zadlaví,truhly si zlatom nevyložia,hľadajme spoločné riešenie .Založme chartu 2011...

lost

Vid Mumbaraka. Taky dedko so 70 milardami na uctoch :o)
Teraz si tuto sumu znasobte poctom vlad, premierov, sikovnych politikov a dostaneme sa na taku sumu, zeby mohli kupit 100% celeho sveta.
Lenze to je len spicka ladovca.
Nadnarodne spolocnosti ktore lobuju a presadzuju si svoje a vykoristuju kazdeho, aj nas, relativne bohatu spolocnost.
Ti podla mna diktuju politikom co a ako maj urobit.
Jenoducha matematika:
Mam 1000 dukatov. Zajdem do dediny ktora ma 5000 obyvatelov. Bolo by tazke premoct ich kapital, kedze kazdy z nich ma povedzme 10 dukatov. Tak darujem vladvoci tejto dedinky povedzme 200 dukatov. Ten mi vydlazky chodnik k mojmu snu, postavit nejaky super biznis, na ktorom bude kazdy jeden obcan zavysli. A cenu si nastavim na lubovolnu hodnotu.
A viola, takto jednoducho sa da casom ovladnut cely svet.
Dpc ze som sa nenarodil o 100 rokov skor.. Asi by som urobil to iste.
Preco?
Nikomu by to nevadilo :D

lost

Len ci uz nie je neskoro.
Ti pubisi v parlamente su podla mna len figurky, slecinky ktore predstavuju telo mozgu, ktory to vskutocnost cele ovlada/ju.
A to zhodit podla mna uz ani nejde, alebo to bude extremne narocne.
Zhodime system, hoci aj kapitalizmus, ale mozog sa zabezpecil pre to zhodenie, isto to uz urobil. A zacne sa nove kolo, ina uroven, ale koniec bude absolutne rovnaky.
To by sme museli rad radom lovit kazdeho clena "mozgu".
A ti sa na skovacku vedia hrat priserne dobre :)

magnum

ladinka, ak máš naozaj dvadsať tak klobúk dolu,mala by si sedieť namiesto tých skurvysynov v parlamente.Prepáč ten výraz ale iný si nezaslúžia.Ja mám 65
a mám sto chuti emigrovať z tohto štátu.Drží má tu len manželstvo trvájúce síce len 41 rokov,bodaj by trvalo ´dalších 100.Ale buď urobime defenestráciu.Vieš čo to bola defenestrácia,to v Prahe pred stáročiami naši predkovia vyhádzali tzv.konšelov z parlamentu oknami a či zgegli to neviem,prial by som im to.
Hovorí sa tu aj o revolúcii,nuž,to je reálne,je to vzácne konštruktívna metóda ako skurvysynom vziať to čo nakradli.Vieš ja som vlastne väčšinu života prežil za minúleho réžimu,20 rtokov som fáral ako baník a bol som spokojný,ten režím sa mi páčil oveľa viac.Bola práca,školy,lieky zadarmo a kto pracoval mal sa dobre.Gagotali hajzlíci ktorým robota zdaleka smrdela.
Vedela by si si predstaviť&"elitu" nášej hlúposti sediacu v parlamente a oblízujúcu sa od prebytkov,úplatkov a pod ako poctivo harujú celý deň v ťažkej práci.Pretože len prácou sa tvoria hodnoty a nie kvákaním.
Urobme novú stranu,takú čo zoškrtá kapitoly ministerstiev na polovicu a ak sa im bude zdať malo tak tam je potrebné poslať ministrov na úrad práce ako nezamestnaných,Hneď akoby mávol čarovným prútikom-by stačilo!&Keby som mal takú právomoc to by si videla to šou!!!
Fenoménov prečo je tomu tak je veľa a ja sa asi dobrého Slovenska alebo nebodaj chachacha mečiarového Švajčiarska určite nedožijem.Mečiar si urobil Švajčiarsko pre seba a pre pár pätolízačov.A beztrestne,na ktorého Boha máme orgány činné v trestnom konaní.Oni sú skôr trestné v činnom konaní-
Asi škoda pary,že.Preto, ak sa mi podarí rád by som sa vyparil aspoň do Čiech.Fáral som tam 20 rokov, takže tam mám právo aj žiť a dožiť.
Nedokázali urobiť olympiádu,ale švajčiarske kontá majú tak naladované,že to je neuveriteľné.
Ke´d sledujem tie sopky,čo vrú v ľuďoch,tak to nechce,m vidieť až to prepukne..

Deria

Zacat od seba neznamena nechat sa udupat ale skor motivovat inych.
Samozrejme, ze to je jedina moznost,ak chce clovek nieco zmenit. Lebo keby sa kazdy spoliehal na toho druheho, nic by sa nepohlo z miesta a nikdy by sa nic nezmenilo.
Teraz taky priklad, aj ked od veci: ja cistim extrementy po svojom psovi, aj ked vidim, ze mnohi to nerobia. Po dlhsej dobe som zistila, ze dvaja majitelia psov to zacali robit tiez, zrejme preto, ze vidavali mna. Su to len dvaja ale je to predsa uspech! A tak je to zo vsetkym. Netreba pozerat, kto ake chyby robi ale snazit sa robit tak, ako si to ja predstavujem a dufat, ze sa pridaju viaceri.