15 rokov a sex

Príspevok v téme: 15 rokov a sex
kimono

Prosím Vás o rady mám 15 ročnú dcéru a ako som sa dozvedela už mala sex. Máme celkom dobrý vzťah ale nehovorí mi všetko. Keď so to zistila nenakričala som naňu ale som sa s ňou porozpráavala. Neviem ako sa mám ku nej správať proste strašne ma sklamala ale nedávam to najavo.Rozprávať sa o tom nechce. Dúfam že mi niekto poradí kto mal doma pubertiačku. Ďakujem

Perlička

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohladne niečo antikoncepcie... Má sa brať 21 dní a potom 7 dní oddych, len by som chcela vedieť, či počas tých 7 dní môže byť pohlavný styk(bez ochrany) aj keď nebudem užívať tablety? Ďakujem pekne za odpoveď :-)

freddyna

tak napriklad ja by som z toho tragediu nerobila, ja ked som dosiahla 15 rokov mamina sa ma spytala, ci mam priatela, alebo ci som mala sex a sama mi navrhla, ci nechcem berat pre istotu antikoncepciu... onedlho som si nasla mojho terajsieho manzela a mama mi zacala kupovat antikoncepciu a ziadna veda sa z toho enrobila. ved od 15 clovek legalne moze mat pohlavny styk, tak co je na tom? :)

trineo

skutočnosť je taká, že asi málo rodičov dokáže otvorene rozprávať o sexualite so svojimi deťmi. Keď sú deti malé, na ich zvedavé a nevinné otázky súvisiace s touto oblasťou neodpovedajú a umlčia ich, pretože nevedia ako reagovať. Neskôr sa už deti nepýtajú a nájdu si informácie samé - z časopisov, internetu, "skúsenejších" kamarátov, nehovoriac o tom, že takto získané "rady" automaticky prijímajú bez kritického zhodnotenia (vzhľadom na svoj vek a chýbajúce skúsenosti toho nie sú schopné). Chcú sa čo najviac a najskôr podobať dospelým, a práve začiatok sexuálneho života je pre nich potvrdením tejto dospelosti. A tak majú sex, ale ani poňatia o ozajstnej láske. Nemôžeme očakávať, že dieťa samé od seba príde na správny pohľad na lásku a sexualitu, ak mu ho my - rodičia neposkytneme a nebudeme schopní ho dobre odôvodniť? Nemôžeme čakať od detí niečo, čo sme do nich predtým nevložili. Prečo sme však prekvapení, keď to v pokrivenej podobe vložia do našich detí médiá a spoločnosť, ktoré nás automaticky suplujú, keď sme pasívni? Zobuďme sa, naše deti nežijú vo vzduchoprázdne, veď by bolo veľmi naivné myslieť si, že sa k nim tieto informácie v dnešnej presexualizovanej dobe nedostanú. A odtiaľ je už len malý krôčik k vyskúšaniu - veď sex je im prezentovaný ako dobrá, nevinná, zábavná vec.

leila999

co cakate od dnesnej doby?to sa vam zda byt take cudne?ved dnes uz deti maju deti,a predbiehaju sa kto prvy to bude mat za sebou.je to zvratene..

wuaaua

Spravila si podla mna dobre že si na nu nenakričala.Bud rada ak spáva len s jedným chalanom.Bud štastna ked ona je!Raz to ajtak muselo prist...Určite by si podobne reagovala ak by to spravila o rok či o dva..Si matka je to pochopitelne ale nemožeš od nej žiadať aby sa spravala ako 10ročne decko ked už pomali dospieva.

Andrea25

Hlavne to neber tak ako to berieš. Myslim si, ze neurobila niečo prečo by si jej mala prestať veriť. A tym.ze jej hovoris, nech to uz nerobi nic nevyrieiš, pretože ona to aj tak neprestane robit. Ked uz raz zacala tak uz neprestane. Pozri sa nato z tej lepšej stranky. Ak ma staleho partnera, s ktorym je uz dlhsiu dobu, tak po tom urcite tuzili. Hormonom,pudom atd sa predsa neda zabranit ani ked chces. Uvedom si, ze sice aj ked ma 15, myslis si ze je to este dieta, ale nie, nieje. Uz ma vlastny rozum, vlastne myslenie a nepochybujem o tom, zeby nezvazila riziko otehotnenia.Radsej jej povec nech zajde ku gynekologovi aj sama, ak tam nebude chciet ist s tebou. Moznoze tam uz aj bola a berie antikoncepciu. Ved od 15 rokov ti ju gyn. predpise aj bez povolenia rodiča. A netrap sa nadtym, musis to prehltnut, prišlo by to aj tak či tak,či už v 15 alebo 16,17,18... Musime sa zmierit s tym, ze dnes je ina doba a sex medzi 15 rocnymi patri k zivotu. Este by ma zaujimalo, ako si sa o tom dozvedela, ked nie od nej.

Barborka1558

Ako 15nast rocna som medzi kamoskami bola jedina panna.niektore to skusili uz v 13nastich.ani jedna sa velmi nechvalila ze to bolo fajn...prave naopak.este ako 18rocna som si to strazila.kamosky mi zavideli,bo chalani ma brali inak ako ich.,,nasi mi neverili a mysleli ze som to davno skusala.to ze sa ma to mama stale pytala mi total lezlo na nervy.vedela som ze mi neveri a bola som drza a nechcela som jej nic vravet.keby ale prisla s tym ze ju mam brat ako kamosku a nevycita mi ze tak zijem a porozpravala svoje zazitky bolo by to fajn.mala tu byt ako clovek,kt.vie vjac ako sklamane kamosky.nemala sa pytat mala ma pocuvat a chciet odpovedat na kazdu otazku.zacala mi byt kamoskou az ked mi zacala verit.a ja sama som dosla za nou az v 19nastke a velmi hrda som bola nato,ze ona zacala skor...mame super vztah sme kamosky a viem ze kedykolvek je tu pre mna ....

...Prave vcera som zazila sok co sa tyka dievcatka este pod zakonom.ma 14nast.ma super vztah s mamou a aj starsou sestrou ta je mojou naj kamoskou.pytala som sa ci sa neboji o malu sestru ma uz rok frajera on ma 18.vraj sa netreba bat je to taka decka laska.a keby sex mali sa vraj mlada pochvali....omyl !ak sa na nieco pytala tak jej odpovedia jednou vetou.tazko si s nej vyberie to co je spravne .ruku do ohna by som dala za to dievcatko a toho ticheho hambliveho chlapca ze ich ani nenapada myslienka na sex.bola za mnou v robote a s takym pocitom ze jej zase dakto odpovie len vetou ktora ju velmi neinformuje.pytala sa otazky ohladom menstruacie bo ju boli chrba velmi a ma ju 9 dni krce ma ci aj ja to tak mam.ked som si sadla k nej tak ze som ju zacala pocuvat videla som ze sa jej ulavilo.vyhrkla zomna ze preco nejde gyndovi ved mama tam pojde s nou.a ze aj tak sa jej lekar ako panne do vnutra nepozre a ak tak cez konecnik.skoro ma prekotilo ked vyplula,ze co ale ked panna uz neni?asi som aj nedychala.ale porozpravala som jej moj prvy zazitok a vela sa pytala este.asi dve hodiny som jej odpovedala na vsetko.a ona odpovedala mne na vsetko.ani ma nenapadlo povedat jej nerob to je to zle. popisala mi kde boli kolko krat a ake to bolo...na zaver som jej slubila ze to nepoviem .ja od vcera nespim nejem len myslim nato ze som jej nepovedala ze ak pojde na prehliadku tak jeho zavru.na to,ze maju fakt super vztak doma nikoho nenapadlo ze sa to moze stat.sestra jej vravela uz davnejsie len tolko,ze ak by sa pokusil o sex tak ho zbije.toto velmi nezabralo. aspon keby mala uz15nast. Co mam urobit bojim sa ze daco vyparatia obaja to robili prvy krat spolu su neskuseny a ani to co sa ucia v skole neni ziadna slava.dufam ze si aspon daco zoberie stoho co som jej povedala.nebolo to vzdy fajn odradi ju to,ci budu zodpovedny?su to fakt decka.,,
...zblaznim sa ak mi dcera bude dospievat ma 7r.a casto myslim nato ze raz to pride.zvladnem to?

lentak

No ja by som tiez neverila tomu ze nebude uz ked raz zacala tak neprestane hlavne ked ma priatela. Nevidim na tom nic strasne ja som tiez zacala v 15 a mama ked sa to dozvedela tak teda nebola nadsena ale prve co spravila tak ma zobrala na krv a dala mi predpisat tabletky. Nevidim zmysel v tom ze jej budes nadavat ale ani v tom ze budes verit ze nebude sexovat. a myslim si ze prednasky o tom co setko sa moze stat su zbytocne urcite ma vela kamaratok ktore jej povedali co a ako. myslim si ze dnes je uz neobvikle aby baba ktora ma 15 az 17 rokov bola panna.