Tetovanie a zdravotne problemy

Príspevok v téme: Tetovanie a zdravotne problemy
ellaa

Dala som si spraviť prvé tetovanie asi v 16-tich (bolo malé),po roku som si dala piercing a v 18-tich veľké tetovanie na chrbát.Teraz mám 20 a zdravotné problémy o ktorých sa mi ani nechce písať.Čo ma ešte dosť trápi je, že mi vypadávajú strašne vlasy a trvá to asi od vtedy čo som si postupne dala tieto výstrelky.Nemáte niekto s týmto skúsenosť? Môže vypadávanie vlasov spôsobiť aj tetovanie alebo piercing? Aké zdravotné problémy môžu nastať? Mám obavy, že sa mi niečo dostalo do krvi.

samozrejme

kedže nechceš písať o svojich údajných zdravotných poblémoch, tak na čo si sem vôbec prispela... ?
..lebo ked nenapíšeš o čo ide, tak ti človek ťažko poradí...

padanie vlasov by som pripisovala niečomu inemu - zmena stravovacich navykov, dieta, schudla si ? , začala si brať HAK, alebo si vysadila, zmena ročneho obdobia, stres...

ellaa

Myslim ze HIV to nebude, vzhladom na to ze som si to dala v normalnom studiu so sterilnym prostredim a aj vsetko bolo dodrzane a nemala som ani ziadne tazkosti po tetovani,,vsetko sa rychlo zahojilo.Pocula som aj ze padanie vlasov moze byt dosledok aj toho ze ma clovek nejaky zapal v tele-roznych pricin,,,idem este na vysetrenie vlasov do martina tak uvidim ci nieco nezistia, snad hej.

maja11111111

no neviem... ja mam niekolko tetovani, malych aj velkych a nebadam ziadne podobne tazkosti... mala som aj piercy, ale tie uz su von. segra si musela vybrat pierc z ucha, pretoze sa jej objavili nejake problemy... usudili sme, ze to zacalo, ked si dala piercing. po vybrati sa vsetko dostalo do normalu... asi by som na tvojom mieste dala dolu piercingy. ved ak sa ukaze, ze to nema nijaky vplyv, das si ich nanovo. tolko bolesti sa prezit da :) a ak sa ti ulavi, bude to fajn. imidz sa da pestovat aj bez vpravenych kovov do tela :)

Weva

Prepac, nechcela som sa do Teba obut. Skor pokial som si tuto tematiku studovala je obdobie s HIV bez AIDS bezpriznakove, ludia ani nevedia, ze ho v sebe nosia... ale suhlasim, ze najlepsie bude ak Ella za sebou nema testy za posledne obdobie i tuto moznost vylucit...

kajaaaaaaaaa

ved tu diskutujeme a kazdy pise to co si mylsi ze to moze byt, alergia tu spominana bola tak mna napadlo hiv kedze sa prejavuje spociatku nespecifickymi priznakmi. nechapem co sa do mna obuvas

Weva

A s HIV ju prosim Teba nestras - jasne, je mozny prenos krvou a podobne takze ak ma clovek opodstatneny strach treba si u lekara dat spravit test, ale pride mi totalne nezodpovedne taketo nieco tu niekomu, kto hlada vaznu pomoc tresnut len preto ze si to myslis.

Weva

Ahoj Ellaa,

no ja sama zopar tetovani a piercingov mam a s podobnymi reakciami som sa nestretla ak to nie je ako tu uz ludia spominali priamo alergia.

Kde si si to davala spravit? Bolo to nejake studio - kde by si mohla pripadne tieto problemy diskutovat? Tiez si myslim, ze v spravnych hygienickych podmienkach a s pouzitim modernych farieb a materialov Ti nic vazne nehrozi.

Mam pocit, ze by si mozno podobne problemy mala i tak len to pripisujes tomu, co Ti pride ako velky zakrok na tele. Urcite sa daj vysetrit, mozno rozbor krvi, hormonalny rozbor a navsteva alergolga by boli ako prve co treba podniknut.

Drzim palce

kajaaaaaaaaa

hiv? nechcem ta strasit, ale mozno si ho dostala.. kde si sa dala tetovat? a ten piercing si si kde dala robit?