Rednutie vlasov u muža (26) - za kym zajst

Príspevok v téme: Rednutie vlasov u muža (26) - za kym zajst
Manička:)

Zdravim Vas.

Mam problem s rednutim vlasov. Som muz, mam 26rokov. Kebyze nosim krake vlasy je mi to podstate jedno, ale nieco cez 10rokov nosim dlhe vlasy, hram rockovu hudbu a som tak umeleckejsie zalozeny. Jednoducho to patri uz ku, a mne dost ma trapi ked vidim ako mi ubudaju.

Rednu mi hlavne na kutoch tie uz mam docela hole vlasy ustupili dozadu asi tak 4cm v kutoch od povodnej pozicie, a poslednou dobou sa mi zha ze aj na "ofine" skrakta medzi kutami.

Niaku velky starostlivost som niky moc neriesil. Max sampon, ucesat a raz za 1/2 roka podstrihnut. Preto sa v problematike neorientuje.

Teraz som skusil 30dni brat revalit, necakal som zazraky ale vysledok nulovy, tak som si teraz kupil Pantenol tabletky.

Mate este niaku radu ako zachranit moje vlasy? Dufam ze to nieje geneticky dane a do 5r nebudem sudruh lenin :D Tatko nieje plesaty, dedo tiez nie ani stryco.

Hlavne sa chcem opytat ci je niaky doktor ktory toto riesi? Mna napada kozny (zaobera sa aj stratou vlasou?). Da sa navstivit aj bez odporucania od obvodaka (toho by som tym nerad zatazoval)

dakujem

miskodeak112

Ja osobne by som najprv zacal nejakymi samponmi, alebo olejcekmi (napr. ricinovy olej). Pokial by to nepomahalo, tak vo vacsine pripadov sa to da vyriesit transplantaciou vlasov, len je dolezite zistit pricinu vypadavania (ale toto ti vacsinou vedia povedat aj na klinike na transplantaciu)...

tatér

stará téma, ale keby náhodou niekto čítal...
určite už teraz vieš, že trpíš androgénnov alopécia. keby Ti vlasy padali z celej hlavy, je to niečo ine, ak iba z vrchnej "hormonalne závislej" tak ide o už vyššie spomínanú alópeciu. tento jav sa nedá odstrániť, iba spomaliť. niekomu sa začnú robiť kúty, ako tebe, niekomu kolečko vzadu na temene. je to v dosledku premeny testoseronu ktorý sa za pomoci enzymu 5 alfa reduktazy premiena na vysoko potentný hormon DHT (dihydrotestosteron), a ten ma zá následok ničenie vlasových folikul až nám ostanu kráasne hole miesta na hlave. da sa to zpomaliť a v nejakej miere aj navrátiť spať, ale je to beh na dlhu trat a hlavne to nie je o jednej pilulke..teda aj to je moznost, brat finasterid celý život s tým, že sice nejake tie vlasy mať budeš, ale vedlajsich efektov je neurekom..muzi by vlasy neriesili, keby sme nezili v povrchnej dobe. zial

shadycool

Cauko moj muz ma podobny problem a pred nedavnom bol na bezplatnej konzultacii v sukromnej klinike Interklinik kde mu poradili co sa da s tym robit. Skus aj ty, nic nestratis...www.interklinik.sk

Manička:)

mate59 : Dakujem za odpoved. Skusim sa postrihnut a nosit to menej v cope. V zadu dlhe predu kratke - JAgrovka to rozhodne nie :)

Pripadne neda sa zistit hladina toho testosteronu ci ho nemam vela / malo? Mozem s tym zajt k endokrinologovi (ten sa tusim zaobera hormonmi)

mate59

Manička - vplyv na vypadávanie vlasov môže mať aj ten cop, ktorý vlastne ich stále ťahá z lôžka. Vypadávanie - alopécia skús si nájsť na Googli,ale ver mi, že všetky,ale úplne všetky prípravky proti alopécii budú len a len vyhodené peniaze a efekt nulový.Ak by boli účinné, všetci by chodili vlasatí.
Ako ti už radili, jediná záchrana je implantácia vlastných vlasov zo zadnej časti hlavy, kde nie sú vlasy citlivé na výkyvy a stratu testosterónu v tele.Preto tam nevypadávajú.Riešenie,skús ich nosiť voľne a priposob si účes, nejaký atypický, vzadu dlhé a spredu krátke. Asi ich strácaš od kútov a od šišulky hlavy/to koliesko v strede/Implantácia je finančne náročná,ale 100% istá.
Iné zaručené vodičky sú len oblbováky.

Manička:)

Vlasy mam tak pod plecia cca 10cm.
Nosim to vacsinou zopnute v cope (casto tak aj spavam). A existuje teda niaky lekar co by sa tym zaoberal?

goccia

neviem, ake dlhe vlasy mas, ale ci nebude mat na to vplyv aj ta dlzka? alebo ako ich nosis zopnute?

na vypadavanie podmienene genetikou nezaberie nic ine iba transplantacia vlasov. je to sice drahsie riesenie, ale uspech zaruceny :)