zúfalstvo

Príspevok v téme: zúfalstvo
mondan

Viem, že takých ako ja je veľmi veľa, ale ja už ten tlak asi dlhšie nevydržím...S manželom sme sa presťahovali a ja som prišla tým pádom o prácu. Už som 7mesiacov nezamestnaná a aj keď som denno denne na internete a snažím sa niečo si nájsť, stále nič..Chodím aj po firmách, ale stále je to o ničom..manžel zarobí cca 500eur, čo nám nestačí ani na čiastočné pokrytie nákladou (hypotéka, inkaso...)čoraz viac sa zadlžujeme a ja ten tlak už nevládzem znášať..keď sa k tomu pridajú ešte otázky od rodičou"už máš konečne prácu?"idem zošalieť. Bože veď ja by som išla aj do zahraničia keby tu bola nejaká normálna agentúra, ktorej nejde len o obratie klienta o peniaze..Mám 35r. a nevyzerám zle, tak kde je problém? Začínam si menej a menej veriť a čo je najhoršie dávam za vinu hlavne sebe, že nemôžem nájsť prácu.Rada by som si spravila aj nejaký kurz, alebo doplnila vzdelanie, ale to všetko stojí peniaze..Som zúfalá a poteší ma každá rada, tak prosím ak už bol niekto v podobnej situácii-poraďte prosíííím.

Michael86

Nevzdavaj to a hladaj nadalej ja som denne odoslal aj 10 zivotopisov trvalo to dva mesiaca a vzdy som nasiel pracu a to bola kriza v plnom prude

vsevedka

Noo, ja teda neviem, ci by som osobne isla pracovat bez zmluvy. Vsak aj do zmluvy sa da zakomponovat skusobna lehota (ty by si chcela mesiac,da sa aj na dlhsie). Pocas tejto doby by si proste ak by si nebola spokojna mohla odist bez udania akehokolvej dovodu.

Ak uz bez zmluvy pisomnej, tak by som dohodu uzavrela ustne, za pritomnosti i inej osoby ako majitel (napr.ak by tam bol s tebou manzel, ci nejaka kamaratka).
Aj ustna dohoda je dohoda, ale pri pracovnych zmluvach byva spravidla pisona.

V zmluve je rozhodne dolezite aby tam bol podrobny popis naplne tvojej prace, vyska platu a sposob odmenovania, pripadne i datum vyplacanej sumy.Rovnako si treba dat pozor co podpises zo strany majitela, ci nebude mat poziadavku na podpisanie hmotnej zodpovednosti a ak ano, aby bolo presne definovane co pod nu spada.

mondan

natalia123,
ešte som zabudla, nie je to hotel, ale rodinný dom, kde prevádzkuje bar a žije tam aj s manželkou.

mondan

zuzkas, vsevedka,natalia123
ste zlaté, dííki vám za podporu.Dúfam, že to bude o.k.Dnes mi volala tá pani a je to vybavené-jupííí. Mala by som odísť na druhý týždeň v sobotu..Len neviem ako a čo si mám vybaviť. Som evidovaná na ÚP a 21.3. by som sa mala ísť hlásiť, vtedy ale budem preč..neviete mi poradiť? A načo si mám dávať pozor pri podpise zmluvy? Prvý mesiac tam chcem ís, len tak bez zmluvy a keď sa mi zapáči tak potom aj na zmluvu..kočky raďte, prosíííím.Díík

zuzkas

...a ešte ti chcem povedať,že mne sa ten ich jazyk veľmi páči!..a rýchlo sa na človeka nalepí!mne to prišlo akoby to bola taká skomolená čeština:-)

zuzkas

ahoj mondan.slovinčina je veľmi podobná slovenčine.ja som chodila pred pár rokmi s bratom do slovinska pre autá a v pohode sme sa dohovorili či s predávajúcimi,tak v obchode a dokonca aj s policajtmi.myslím že slovinci sú zlatí ľudia,teda aspoň my sme mali také skúsenosti.držím ti palce!

vsevedka

Mondan, vsak ak sa tam rozprava na 40% slovensky, potom nie je co riesit, len si overit nejakym sposobom, ci je to seriozne. Tak ti prajem vela stastia, aby si dobre zvladla odlucenie od rodiny, aby sa ti tam pacilo, mala stastie na dobrych ludi a dobre si zarobila. Vsak ak sa ti bude chciet, napis ak sa pre tu pracu rozhodnes, pripadne ak aj budes "vonku" a budes mat cas a pristup k PC mozes tu napisat ako sa mas.

mondan

alusinka,
bodaj by si mala pravdu...ja chcem tiež odísť od dvoch detí a manžela a verím,že začiatky budem stoho úplne mimo, ale potom keď prídem na dva týždne domov a s peniažkami to bude....

alusinka

Verim, ze sa ti to podari ;) Vsetko sa da, ked sa clovek snazi... Ja som bola pol roka mimo rodiny, priatela a kamaratov v Spanielsku... Zo zaciatku to bolo dost tazke, ale nakoniec mi tam bolo aj lepsie ako doma :))
Moji sefovci mi hned na zaciatku povedali- ked nebudes niecomu u hostov rozumiet, iba sa pekne usmievaj, prikyvni a pribehni za nami, my to vyriesime :) A fungovalo to :D

Postupne sa do toho dostanes, spoznas novych ludi a o peniazkoch ani nehovorim.
Hlavne si treba verit a nebat sa ;))