zúfalstvo

Príspevok v téme: zúfalstvo
mondan

Viem, že takých ako ja je veľmi veľa, ale ja už ten tlak asi dlhšie nevydržím...S manželom sme sa presťahovali a ja som prišla tým pádom o prácu. Už som 7mesiacov nezamestnaná a aj keď som denno denne na internete a snažím sa niečo si nájsť, stále nič..Chodím aj po firmách, ale stále je to o ničom..manžel zarobí cca 500eur, čo nám nestačí ani na čiastočné pokrytie nákladou (hypotéka, inkaso...)čoraz viac sa zadlžujeme a ja ten tlak už nevládzem znášať..keď sa k tomu pridajú ešte otázky od rodičou"už máš konečne prácu?"idem zošalieť. Bože veď ja by som išla aj do zahraničia keby tu bola nejaká normálna agentúra, ktorej nejde len o obratie klienta o peniaze..Mám 35r. a nevyzerám zle, tak kde je problém? Začínam si menej a menej veriť a čo je najhoršie dávam za vinu hlavne sebe, že nemôžem nájsť prácu.Rada by som si spravila aj nejaký kurz, alebo doplnila vzdelanie, ale to všetko stojí peniaze..Som zúfalá a poteší ma každá rada, tak prosím ak už bol niekto v podobnej situácii-poraďte prosíííím.

Scotch

ak potrebujes prácu, velmi vela ludi potrebuje opatrovanie pre svoje male deticky, aj na cely den, niektori dokonca potrebuju az na tolko, ze ponukaju v ich dome aj ubytovanie opatrovatelky.. toto su velmi dobre prace, dlhodobe, lebo dieta si na tu osobu zvykne a dobre platene.. ja som tuto pracu robila asi 3 mesiace, aj to len tri dni v tyzdni a zarobila som si velmi pekne.. ak chces, napis mi mail na 1kabi1@azet.sk a poslem ti stranku, na ktoru som sa ja zaregistrovala a vzdy mi chodia nove ponuky na pracu, ktore vsak teraz odmietam, lebo studujem.. ak by si potrebovala pomoct, kludne sa v maily opytaj na cokolvek, co sa tyka spravnej registracie a podobne... :) drzim palce

mondan

zuzkas,
si zlatá ďakujem..všetky tie možnosti čo si spomínala som vyskúšala,napr. keď prídem do tesca, tak som pre nich mestsky typ čo nedokáže robiť.Mám pocit, že jedine komu vyhovujem úplne maximálne sú poisťováci, ale ja som dávnejšie robila aj ako promotérka a viem o čom takáto práca obnáša..myslím si, že ja už ani vek na takéto dačo nemám:-(( Vieš naprd je že nemám maturitu. Prax mám vo všetkom možnom, naposledy som pracovala pre účtovnícku firmu ako administratívna pracovníčka 5rokov, robila som aj ako krupierka a dokonca som aj podnikala, ale čo s toho keď nemám maturitu a v tejto dobe si bez maturity ani neškrtneš..Keby som aspoň poznala niekoho kto je v zahraničí a dokázal by tam niečo v skladoch alebo ako chyžná vybaviť, išla by som do toho aj zajtra, ale takto? Dnes je to všetko len o známostiach..

mondan

siwonka,
je to zložitejšie, pretože bývame na samote a do najbližšej dediny to máme 3km a do nabližšieho mesta 9km. Takže keď si zoberiem do úvahy brigádu, tak to čo zarobím aj preveziem. Keby aspoň za min. mzdu niečo bolo, tak by som určite zobrala.

zuzkas

mondan to mi je ľúto,že sa nachádzaš momentálne v takej zlej situácii,ale 7 mesiacov nieje až taká dlhá doba i keď chápem,že s niečoho žiť musíte a len manželov príjem nestačí!neviem aké boli tvoje predchádzajúce zamestnania,neviem aké je tvoje vzdelanie a neviem,či si vyskúšala všetky možnosti.ja keď som nemala prácu,tak som dočasne brala aj rôzne brigády.neviem kde teraz žijete,že aké sú tam možnosti,ale aj v tescu,v metre zvyknú ponúkať brigádne,ale aj na tpp dokladanie tovaru,alebo skúsiť cez nejakú agentúru aspoň dočasne do nejakého DHL skladu,alebo dočasne aj ako predavačka v nejakom obchodíku a samozrejme cez OUP by bolo dobré si urobiť rekvalifikačné kurzy.vieš,že ja som zo šale a my máme blízko nitru,bratislavu,trnavu,takže ja ak by som hľadala prácu,tak mám tých možností dosť.viem,že to ti nepomôže,ale držím ti palce a hlavne nestrácaj nádej!

siwonka

a do akeho mesta ste sa prisťahovali??..
Skús sa zatiaľ popri hľadaní práce, najsť aspon nejakú brigádu dočastnú.. aj to pomoze