Nechcem zomrieť

Príspevok v téme: Nechcem zomrieť
?!?!

Mám vážne psychické problémy, ktoré ma úplne ničia. Zaspávam so strachom, zobúdzam sa zo sna so strachom, vstávam so strachom a celý deň prežívam so strachom. Je to začarovaný kruh a ja už ďalej nevládzem. Nič mi nepomáha. Chcem sa opýtať, čo je pravdy na tom, že človek, ktorý zomrie nevyrovnaný a nešťastný nenájde pokoj ani po smrti. Ďakujem

kocurisko

Navštív psychológa viera v Boha s tým nemá nič spoločné.

Náboženstvo vzniklo vtedy, keď prvý podvodník stretol prvého hlupáka (Mark Twain)

radci

pozri, stačí veriť v Boha, ani ani nemusíš zomrieť. Tak ako nemá svet konca kraja, tak nemusí mať ani život svoj koniec! Jadro zeme je ako naše srdce! ;).. to, či chceš raz zomrieť,alebo žiť večne,je na teba ,môžeš si vybrať.

?!?!

Ja si nemyslím, že každý by mal veriť v Boha. Tak ako si nemyslím, že by mal každý veriť v dušu a podobne :)Ale beriem to ako názor. Inak ja nemám depresie, len neznesiteľné myšlienky. A soc. fóbia je v mojom prípade hlavne o nízkom sebavedomí, takže dúfam, že ju prekonám :D Je to na mne. Chcem sa opýtať, či si prešiel OCD, lebo si spomínal, že si niečim prešiel, len som nepochopila, či práve tým.

medalux

Podľa mňa by mal každý človek veriť v Boha, na tom sa zakladá viera, je mnohokrát lepšie byť vždy pripravený, ako niečo doslova spackať. Vďaka depresiám, ktoré máš, už teraz cítim, že máš niečo v sebe rapídne zmeniť, a to čo bude po smrti na 100% nevie nikto z nás, preto sa svojimi činmi, vnútorným bohatstvom, ktoré zbierame celý život pripravujeme na večný život s ľuďmi, to iste chápeš :)
Určitý typ sociálnej fóbie sa prekonať nedá, môže sa jednať o silu vôle a s tým sa treba naučiť žiť po celý život, než v sebe mučiť bezhlavé myšlienky a zbytočne sa trápiť. Pretože depresie sú aj kvantum hlúpych myšlienkových pochodov, úplne častokrát zbytočné s ničím nesúvisiace.

?!?!

Práve som sa hlbšie zamyslela nad otázkou či nerobím predsa len niečo zle... mám pocit, že to ako som zanedbávala svoju sociálnu fóbiu a riešila ju po svojom, sa odzrkadlilo v mojich myšlienkach. Len ma mrzí, že práve keď som mala pocit, že raz tú soc. fób. prekonám, musím bojovať s niečím 100krát horším. Nechápem to. Myslíte že to má nejaký súvis? Je možné, že SF prerástla do tohto?

?!?!

Neverím v Boha. Verím však, že existuje duša a nadprirodzené veci. Preto sa bojím toho, čo bude po smrti. A viem, že robím veľa vecí inak ako by som mala, ale to práve kvôli OCD a soc. fob.

medalux

z jednej strany tomu rozumieš dobre a z druhej strany ti pomôžem tým, že chcú v tebe niečo zmeniť na lepšie :) na to musíš prísť sama, osobne som si tiež tým prešiel, viem, o čom hovorím :) takže chce to čas, pevnú vôľu, veľa síl, uvar si čajík (z medovky lekárskej, ľubovníka, antistresový-ukľudnujúci) dopraj si relax a uvažuj čo môžeš na sebe zmeniť, ako chápať a inak porozumieť ľuďom. Hovoríš, že si neurobila nič hrozné, ale nerobíš predsa len niečo špatne? A nakoniec do akej miery si veriaca, nie v tú pliagu čo je sem na zemi, ale viera v jediného Boha, aký máš k nemu vzťah?

?!?!

medalux..
ja som založila túto tému, ale nesťažujem sa na zovňajšok. S takými vecami sa netrápim, mám úplne iné problémy :) Hoci radšej by som sa trápila kvôli svojim fyzickým nedokonalostiam ako kvôli psychickým problémom. A ten strach pramení z mojich debilných chemických pochodov v hlave. Neurobila som nič tak hrozné, aby som nemohla kvôli tomu spať. Jednoducho niekto tam hore ma asi nemá rád a udelil mi takýto osud.

medalux

Ľudia v dnešnej dobe trpia mnohými komplexami svojho zovňajška, skôr či neskôr, pokiaľ ťa trápi určitá nedokonalosť sa s tým skús čo najskôr vyrovnať, jednoducho si povedz aký som taký ostanem, hotovo, koľkí ľudia sú na tom horšie a žijú stále.
Máš aj ty v sebe určitú vôľu a chuť žiť, inak by si nevyhľadával poradňu, len nevieš ako, niekedy je dobrá samozrejme nebezpečná silná depresia, keď padneš na samé psychické dno, od ktorého sa odrážaš a začínaš na ´´novo´´, s iným vnímaním, pochopením, pohľadom na život.
Tiež by ma zaujímalo, čo konkrétne strach u teba vyvoláva, z čoho tak silno vyplýva, že nemôžeš normálne kľudne zaspať, skús sa nad sebou zamyslieť, či nerobíš niečo zlé.
A nakoniec, to čo je po smrti, neviem nikto z nás, na zemi sú mnohé domienky, klamstvá, nezmyselné reinkarnácie, z pohľadu viery v boha je to niečo iné, ale to je na dlhšie :))