Jeden príbeh zo všedného života...

Príspevok v téme: Jeden príbeh zo všedného života...
Denka-1

Príjemný večer prajem.

Chcela by som vám vyrozprávať príbeh zo života. Je to príbeh jedného dievčaťa, ktorému ťiahne na 23 rokov. Nejdem tu písať, že mala ťažký život, lebo tomu ani tak nebolo.

Vyrastala v harmonickej a milujúcej rodine, ktorá ju ľúbila a vždy ľúbiť bude, aj keď jej sa v živote zadarí spraviť blbosti. Myslím, že keď poviem, že každé dieťa by jej detstvo mohlo závidieť, nebudem klamať. Od malička to bol skôr typ človeka, ktorý je v úzadí, čo sa týka spoločnosti. Človek introvert.

Zažila sklamania, mnohé sklamania od rovesníkov a tak akosi zavrhla na ľudí. Milovala len svoju rodinu, videla len školu, a nič iné ju nezaujímalo. Tak tomu bolo i na strednej škole.

Po skončení školy, žiaľ, nastal zlom v jej živote - smrť blízkej osoby a akýsi strach zo všetkého, no predovšetkým z ľudí. Začala sa pred spoločnosť schovávať, doslova vyhýbať. Rok žila takýmto spôsobom, až kým si sama sebe nepovedala, stop - stačí. Bola to sociálna fóbia, ale zvládla ju bez lekárskej pomoci, len svojou dobrou vôľou.

Podarilo sa jej nájsť si zamestnanie, a napokon i - svoju prvú LÁSKU. Všetko sa zmenilo.. Z neskúsenej, dobrej dievčiny sa stala rebelka. Aj keď vo vnútri je i tohto času stále tá pôvodná krehká dušička , zmenilo sa toho pomerne dosť.

Vďaka jej tvrdohlavosti skoro prišla o rodinu, jej mama chcela kvoli jej správanie skoncovať zo životom, rodinné vzťahy sa nalomili a to len vďaka jej prvej láske. Rodičia nesúhlasili s priatelom a ona to nechcela počuť, nechcela, aby jej niekto rozhodoval v jej osobnom živote. Nakoniec odišla z domu, prišla bývať k nemu, no trvalo to iba mesiac, a vrátila sa naspäť k rodine.

Vzťah sa rozpadol a obaja v tomto vzťahu vedeli (i keď si to do očí nepovedali, že dôvodom je nesúhlas rodičov). Trápila sa kvoli tomu, že sa priateľ o ňu prestal zaujímať, cítila, že sa mu stala príťažou, on sám jej dokonca jedného večera povedal, ze mu už nie je taká vzácna. Ona cítila, že sa láska vytratila. Z jeho strany určite, ona ho miluje doteraz.

Bolo to iba obyčajných 8 mesiacov, ale tie mesiace boli iné, než ten život, ktorý si vybrala predtým. Schválne vravím vybrala, pretože bolo to jej rozhodnutie. Ten život je vyhovoval. Lenže zacítila, čo to znamená milovať a z počiatku i byť milovaný, a tak sa jej potom cnie.

Ešte počas obdobia, keď bývala s priateľom, sa so svojou rodinou odobrila a dokonca dostala aj odsúhlasenie od rodičov, že by s jej voľbou súhlasili. Keď plná nadšenia to rozprávala priateľovi, akoby to šlo mimo neho. Mesiac po rozchode, keď sa s ním o tom rozprávala, povedal: "Aha, nevedel som."

Po tom, ako od neho odišla, ubehol ďalší mesiac, čo sa jej absolútne neozval, nezaujímal sa. Až jedného večera jej napísal: "Ahoj, ako sa máš?" Ako by sa nič nestalo. Ona mala niekoľko myšlienkových pochodov, ktoré sa nakoniec spojili do jedného a skrz slzy mu povedala: "Aj napriek tomu, že ťa milujem a milovať budem, je koniec". Zaskočilo ho to, nevedel, čo na to povedať. Tak radšej nevravel nič.

Opať ubehol ďalší mesiac a náhodne sa stretli. Jej srdiečko zahrmelo, roztriasol sa celý človek, ale i napriek týmto pocitom, hrala odmeraného človeka. Bolo to len krátke stretnutie, odvtedy ho už nevidela a pritom bývajú tak blízko od seba..

Po tomto rozchode však spravila jednu veľkú chybu, ktorú si bude vždy vyčítať. A i vďaka tomuto kroku, už nevie, či svojej prvej láske bude niekedy vedieť pozrieť úprimne do očí.

Sama seba sa pýta, či má zmysel to nejako ešte umelo udržiavať, alebo spraviť hrubú čiaru. Rozum vraví, že ideálne by bolo druhé riešenie, srdce sa však nakláňa k prvému.

Hádam raz nájde svoje šťastie v živote...

sansara

škoda, že si ho neprekukla-nesprávne odhadla hneď na začiatku. Možno to bolo u Teba tak intenzívne hlavne kvôli tomu, že u Teba šlo o prvú veľkú lásku, zamilovanosť...možno v tom zahralo rolu aj to bránenie (zakázané ovocie najviac chutí láka) atď
U neho tie city neboli tak veľké, intenzívne, ako tomu bolo u Teba. Šla si tzv cez mŕtvoly za ním a on nestál za také obety, aké si kvôli nemu vykonala
Hlavne kvôli tomuto by si sa mala trošku uvedomiť a poučiť do budúcnosti (nie si zviera aby si sa nechala ovládať pudmi...takže teraz emócie city lásku daj bokom a jeho ber už ako len uzavretú kapitolu svojho života, pouč sa z toho a hlavne sa nevracaj k nemu späť, lebo ak raz bolo/je niečo na hovno-tak nečakaj, že sa všetko zrazu zmení o 180 stupňov a on sa zrazu premení na milujúceho ohľaduplného oddaného atď človeka lebo on taký není /keby bol, tak je takým/ a nevnímaj ho takým-akého ho chceš vidieť vnímať mať a aký by mal byť) a hlavne si usporiadaj myšlienky, zváž ako ďalej, zameraj sa na niečo čo ťa bude napĺňať a plne zamestnávať /práca koníčky záujmy vzdelávanie šport nadväzovanie nových priateľstiev atd atd a buď rada, že si kvôli takémuto jedincovi neprišla o rodinné zázemie prípadne si nedopadla horšie a nabudúce buď pri výbere ďalšieho svojho partnera opatrnejšia, spoznávaj ho dlhšie než kvôli nemu opäť stratíš hlavu rozum srdce atď...lebo ak sa už rozhodneš, mal by to byť jedinec, ktorý ozaj za to stojí, ktorý ťa skutočne miluje, ktorý vie nielen brať ale i dávať a hlavne, aby to s Tebou myslel vážne a bolo to perspektívne do budúcnosti...nielen z Tvojej strany, ale aj z jeho, čiže aby tak tomu bolo z oboch strán

Denka-1

Dakujem za nazory.

Ja viem, ze som spravila kopec chyb, uprimne lutujem mnozstvo z nich. Naozaj az casom clovek dojde na to, co robil a ako robil.
Beriem to uz ako uzavretu kapitolu. Ako som vravela, neberiem to ako koniec vsetkeho, idem si zivotom dalej.
Len pre informaciu, nie je mi "skoro 18", ale viac. Alkohol ani ulety v tom ziadnu rolu nehrali.
Len som sa chcela vyrozpravat a tym, ktori pocuvali sa chcem podakovat.

Deria

Michael86,
nebol si nikdy mlady a zalubeny? Tak nechaj kazdemu priestor, nech sa vyzaluje, co ho trapi.

Denka-1,
srdce si uz nechala prehovorit a v tomto pripade to nedopadlo dobre. Teraz musis na to len s rozumom.

Michael86

Toto mi pride ako spravanie sa pubertacky co sa nestastne zalubi do nejakeho starsieho alkáča a on jej ukazal kus zivota popri chalste a roznych uletoch sa spamataj isto nemas ani 18

Denka-1

Lenze to rebelanstvo vychadzalo prave z toho nesuhlasu doma. Zachadzalo to uz hodne daleko, nebolo vobec pekne ako sa voci mne zachovali ludia, ktori su mi najblizsi. OK, teraz je to uz v poriadku. Mrzi ma, ze to vsetko takto dopadlo, ale chyba bola na oboch stranach. Ale najsmutnejsie na tom celom je, ze i ked sa to usporiadalo, tak sa na mna v podstate ten moj "mily" vykaslal. On mi vravel, ze on ma nenecha, ale takymto jeho konanim ma k tomu vlastne dostal on. Neviem ci mam mat vycitky, alebo co. Chcem zabudnut, ale neda sa to.

Ja nepotrebujem rady, chcela som byt len vypocuta. Viem, ze cas vsetko zahoji, nie som bezmocna, nie som na kraji zrutenia, nezamyslam sa nad ukoncenim zivota (to nedokazem pochopit, ako sa moze niekto k tomuto dopracovat skrz sklamanie v laske a vobec). Viem, ze i toto patri k zivotu a je to uplne bezne. A prosim, reakcie typu, to je dlhe, to sa mi citat nechce, si, prosim, nechajte pre seba. Kto ma zaujem nieco napisat k veci, tak nech sa paci, priestoru na vyjadrenie tu je myslim dost:-)

Simonella

no tebe slohy na slovine teda musia ist :D .. ale k veci - podla mna takto "rebeluje" vela mladych ludi, aj horsie.. je dobre , ze sa vratila spat k rodine .. ved prva laska.. takych este bude..

Deria

Presne tak, ako pise jajka. Az s odstupom casu zistis, ze si urobila dobre, ze si sa s nim rozisla. Kazda bolest raz preboli ale radsej tak, ako by si si mala pokazit cely zivot. V najtazsej chvili nestal pri tebe. Zato mas svoju rodinu a to je velka vyhra. Takze hlavu hore, slniecko zapada ale zakonite aj vychadza, len treba bohuzial vyckat!