Bolesti noh - z dlheho statia...

Príspevok v téme: Bolesti noh - z dlheho statia...
Jela

ahojte, prosim o radu len tych, kt. naozaj maju skusenosti s niecim, co zabera, resp. nieco co uz sami vyskusali a vedia, ze zabera.

pracujem na zmeny v predajni a robim 12tky, okrem 30min. prestavky na obed a obcas este 15min. prestavky niekedy vecer(ak stiham, nemam ludi tak si ju dam) stojim cely den na nohach. Celodenne statie, chodenie po predajni atd. sposobuje neprijemne bolesti chodidiel, ktore zacinaju uz par hodin pred koncom zmeny, hlavne trpia paty a priehlavok chodidla, ked robim dlhy tyzden, robim tri 12tky po sebe a kazdy den je to horsie, na treti den mam bolesti uz od rana a doslova ten den LTT ustojim...
(naozaj nemozem na pracovnej ploche predajne sediet, ani tam stolicku kvoli tomu nemame,su to pravidla..)

mate oskusane tipy a recepty, ako pomoct noham aby to lepsie zvladali, aby to nemalo nejake dlhodobe nasledky, kt. dnes este nevdidim a aby som skratka mala bolesti mensie, menej, ziadne..?

dakujem za radu kazdemu, kto prispeje a zelam vsetko dobre!
inak mam svoju pracu rada, nechcem ju menit, som spokojna aj po fin. stranke celkom, len to statie a bolesti........

KarinHE

Aj ja mam pracu, kde musim byt cely den na nohach - casnicka. Ako som tu uz na forach spominala, par tyzdnov dozadu som si objednala vodne vlozky Medicovi a bolesti zmizli. Vydrzim na nohach ovela dlhsie ako pred tym a bez bolesti.

IgorDS

Ahoj,
aj ja pracujem v predajni, pracovný čas mám 9 hodín a niekedy sa stane (ale už nie často) že aj ja trochu dlhšie stojím a behám. Chvalabohu som v malej predajni a mám dobrého šéfa takže väčšinu dňa sedím. Mám nadváhu a ploché nohy a preto si moje nohy (hlavne členky) dosť vytrpeli. A jediné čo mne pomohlo je ísť za dobrým ortopédom. RTG chodidiel, následne liečba injekciami (lekár presne určí) do chodidiel a potom mi predpísal veľmi kvalitné ortopedické papuče presne na moje nohy. Boli trochu drahé (ak sa dobre pamätám, snáď aj cez 90 EUR) ale som s nimi maximálne spokojný a bolesti sú odvtedy omnoho zriedkavejšie a hlavne znesiteľnejšie :)

Didi9

Ahoj, mne pomáhalo vždy večer vyložiť si nohy napríklad na vankúš, nech sa prekrvia. Potom som používala rôzne gély na uvoľnenie a masírovala si ich vždy po práci, to zaberalo najviac a ešte som používala masážnu vaňu, ale tak to už je extra.

djfkg

jednoznacbe ortoped obub, alebo topanky ako nike/adidas vhodne do posilky. a do toho ortoped. vlozky na podporu klenby

Damasskaruza

Presne na to je Rose olej 500 ml - pravy ruzovy olej, dostanete na eshopikarov.sk, natieranie po sprche, nohy si zabalte do uteraka, olej nechajte vsiaknut, bolest odide, vyskusane

Lučia2611

Ahoj Jela, ja pracujem na rovnaký spôsob a tiež som sa zo začiatku sťažovala na bolesti, ale mama mi odporučila zdravotnícku obuv, mierne vyvýšenú a bolesti nepociťujem. Niekedy si ani neuvedomím, že stojím celý deň na nohách :-) pekný deň

kafe

buď ortopedické vložky alebo zmeň obuv. Kúp si v zdravotníckych potrebách takú, ktorá podopiera klenbu chodidla (má ten hrbol v strede).