Tréner očí Vision Fix

skeletaul

Ešte by som chcel dodať pre niektorích, ktorí neveria týmto okuliarom taký malí testík, ktorý som si všimol. Okuliare majú v sebe malé dierky, čiže oči nútia aby sa cez ne pozerali a teda zaostrovali. Tým že je nejaký objekt veľmi blízko zorného pola oka ktoré je mierne alebo viac poškodené (tj že má diptrio -0.5, 0,7 a tak podobne) zrak vyrovnáva.
Skúste si zavrieť jedno oko (to je jedno ktoré) a pomali približovať ukazovak až na vzdialenosť mihalníc. Ak sa budete zameriavať na určitý text pred vami (lepšie to vidno na väčšom texte ako napríklad tu na tejto tránke na lavo hore text "eHEALTH.SK") v hociakej vzdialenosti a pomalinky hýbať ukazovákom pred okom - zistíte že veľmi blízko neho je také "rozmazané" pole(sú tam dva polia jedno je rozmazané a druhé je už samotný prst - cez ktorý nevidíte nič, je úplne čierne) čo vám pomáha lepšie zaostriť.

skeletaul

Boly časy keď som cvičieval aj očnú jógu. Ale po čase to človeka prestane baviť. Jeden z hlavných dôvodov je lenivosť a pohodlnosť ľudstva. Samému sa mi zhoršil trocha zrak (teraz neviem či je to z dôvodu, že som ako dieťa trávil dlhé hodiny za PC, alebo školou kde sa stále používajú neónové svetlá a pochybujem že sa prestanú, alebo vyšším vnútroočným tlakom, ktorý mi bol nedávno zistený). To je ale mimo témy. Sám som vlastníkom takýchto okuliarov a je pravda, že pri pravideľnom používaní som pociťoval menší tlak v očiach čo bolo zapríčinené pohybom očných svalov. Tak ako človek po posilňovaní cíti tlak v svale normálnom je to aj u očí. A z dôvodu že oči časom lenivejú (u každého je to individuálne) je ich dobre precvičiť. Osobne odporúčam tieto okuliare kúpiť aj keď nemám s nimi také dlhodobé skúsenosti, ako sa píše na mnohých internetových stránkach, že dlhodobé používanie zlepší zrak aj o pol dioptrií. Výhodou je trocha aj to, že sa dajú používať ako alternatíva za dioptrie, to jes napr pri čítaní, písaní alebo pozeraní TV. Nútia oči, aby cvičili. Samozrejme si oči musia pomaly na toto zvykať, preto sa odporúča začať postupne, t.j - každým dňom pridávať o 5minút.
1deň - 5min
2deň - 10 min
3deň - 15 min
.
.
. až do niekoľko hodín (2-3)