Pocet percent tuku v tele

Príspevok v téme: Pocet percent tuku v tele
Lenka456

Zdravim.Citala som,ze normalny pocet percent tuku v tele zeny je od 18 do 25%.Ja mam 25,3.Vysku mam 174cm a vahu 64 kg.Pravidelne navstevujem fitnes centrum,ked nestiham cvicim doma a chodim na zumbu.Preto nechapem svoj vysledok.Mozno si poviete,ze 0,3% je takmer nic.Ale aj tak to nechapem,kedze sa snazim pre svoje telo nieco robit a aj tak som na hrane.Viete mi niekto poradit,co robim zle,popripade co by som mala robit,aby som to zmenila?Vopred dakujem.

Jurro

predsa nie som hlupák.. ja som si to bol merať v Poprade.. išiel som si pre Lekarske potvrdenie na vysokú školu lebo chcem ist na FTVŠ do BA.. ja určite netrpím nadváhou ani nie som anorektik...a merala mi to presne tým spôsobom ako ste to opísali.. a určite nepatrím medzi najivné osoby, ktoré uveria internetovým hlúpostiam... BMI na internete mi ukazovalo hovadiny, že trpím nadváhou :D
sam som nechcel tomu veriť, že len 4% (asi 4,6) ale mne vidno napriklad aj na prsiach šľachy alebo na ramenach... každý sval.. a cítim sa výborne a žiadna fyzicka aktivita mi nerobí problém hrával som futbal aj som cvičil pred rokmi no a teraz som začal zase posiľnovať... možno mam nejaky zmutovany gen :D a inak mám veľmi rýchli metabolizmus... ked už priberám tak nie na tuku.. mám rád fyzickú aktivitu :)

RNG

jurro, ked si ta lekarka naozaj mysli, ze niekto moze mat len 4% tuku a pritom neprisiel vcera z koncentraku, radim ti, najdi si inu lekarku, lebo ta ma hrube medzery vo vedomostiach.
Presnejsie meranie mnozstva tuku v tele je cez ponornu metodu kombinovanu z meranim hrubky tukovej vrstvy pod kozou posuvnym meritkom na viacerych bodoch. Tak sa to da vypocitat podla vzorcov az na +-1%, dokazane to bolo pri pitvach.
Samotny mozog, nervy a lipidy na stenach buniek tvoria vyse 5 % vahy tela a ked chces z toho ubrat, poskodis si nervy, mozog a bunecne steny. Este aj svalstvo potrebuje urcite mnozstvo tukov proti oderu svalovych vlakien jedno o druhe a samozrejme tuky su potrebne ako mazivo s klboch.Miecha je tiez zvacsa tuk, tak isto kostna dren, ved kazdy z nas pozna spikove kosti
Na nete je okolo toho popisane hromada hluposti z fitness centier, zrejme tam ludia nepoznaju fakty a taraju.

RNG

Vahy meraju mnozstvo tuku ako funkciu vodivosti, tj nie priamo. Preto su udaje casto az 6% chybne
Takze sa spoliehat na meranie tuku na tych vahach je naivnost.
Jedine, co ta vaha meria dost presne je celkova vaha, nic viac.
To "meranie tuku" moze jednotlivec individualne pouzit na velmi priblizne vyhodnocovanie zmeny obsahu tuku v tele, ale aj to len velmi priblizne.
Predsa prud, co prechadza z jednej slapy do druhej cez nohy nemoze merat napr mnozstvo tuku na hrudi, chrbte ani okolo srdca a pluc.Tadial ten prud totiz netecie. Prud ide z jedneho miesta do druheho cestou najnizsieho odporu a je velmi zavisly od mnozstva mineralov a vody v tele

jurro

:D ja mam 172cm 67kg a 4% tuku....doktorka to vraj ešte nezažila :D ale že je to v pohode lebo zvyšok sú svaly :D

siwonka

tak teda si postavím kladinu.. na jednu stranu dám kamene a na druhu stranu sa posadím ja..ked to bude v strede tak budem vediet že tolko mám:) a postupne ked schudnem uvidim kolko kamenov je dole :)..
iny sposob potom nevidím okrem váhy obyčajnej :)

mataBB

podla mna tie vahy su blbost...ja sa cudujem ze tomu verite...50% vah nevie ani presne zmerat samotnu vahu, nie este percento tuku v tele...

fun13

ja mam 165cm a 53-54 kg a tuk mam 16,9%.. i tak sa mi to zda vela a chcem dat este dole..aspon na 12%... prehanam??