ustavičná potreba niečo robiť

Príspevok v téme: ustavičná potreba niečo robiť
ročník92

stále mám nutkanie niečo robiť.ked idem zo školy domov vystúpim o dve zastávky dalej a idem 2 km domov peši.ked prídem domov musím všetko poumývať,upratať čo sa dá...ked už idem spať mám potrebu skontorolovať či mám všetko nachystane do školy alebo nutkanie zapnuť počitač a skontrolovať maily,facebook...v škole nedokažem sedieť na jednom mieste.stale mením polohu alebo sa presádzam.triedna si to všimla a vraví žeby to mohla byť obsedantno-kompulzívna porucha.čo myslíte?

Misinn

boye mat tak tvoj problem :)) alebo keby som mala aspon z polovice tolko nutkania do roboty co ty bola by som taka spokojna :)

marysol

So záujmom som si prečítala tvoj problém! ale to je nič proti mômu 63r "manželovy".
je to až nenormálne ako sa stal hyperaktívny-až chorobne po 57-ke. ak nevyjde a nevojde denne do bytu 36 kr. a to som náhodne narátala, tak ani raz.. trebarz varí, a v polovici varenia zrazu zmizne aj na 2-3hod. trebarz leží pustí si TV, a behom 2-3 min. už plesnú dvere a je v garáži a len tak sa tam moce.hovorí sám so sebov, kolko kr. som išla pozrieť,či neprišlo niektoré z detí na návštevu... ale nie.on debatí sám so sebov. trebarz minule sa stalo, že už o 04.30h klepal rezne... susedy mi samozrejme dohovárali. jemu sa nemôže povedať nič! hned skočí do hádky. žijeme spolu 39r, ale oddelene v 1 byte 18r,ako dvaja cudzinci. tak si viete predstaviť aký mám kríž a na staré kolená kde odísť? mám 59r.ale počúvať ho, tak to je na psychiku neúnosné, a to jeho behanie. on je stále naložený v Ataralgine. dokáže ho pojesť tony. 20ks? na 1a1/2dňa. je stále nadopovaný . a k tomu lieky na vysoký TK. ale lieta, a deti to využívajú robí im poskoka. a to ešte aj robí,ako dôchodca a to je šťastie. ja si neviem predstaviť,ked prestane robiť!ale vidím, že to v hlave nemá v poriadku.a čo dokáže natrepať! aké intrigy narobiť v rodine.a ked sa mu povie ,je strašne urazený hned bliaka, a všetko popiera, alebo povie, kašlem na vás, vezme auto,a zmizne nevedno kam aj na celé popoludnie. a bože chráň že by sním podebatila alebo sa usmial na neho priatelsky nejaká mladá baba. on je celý hotový! je to trapné.ja som jeho pravý opak.už mi nemá čo utiecť. deti na poriadku, ale jeho vinou, je rozbitá vlastne celá rod. a ja som zostala sama. a nič si nepamätá čo sa mu povie! a pri tom robí vodiča na Ivecu... ja nechápem, že sa nestalo za tie roky ešte nejaké nšťastie. pripadá mi ako schyzofrenik 2v1.von pred ludmi je iný, a len čo sa zatvoria dvere bytu je šialenec.už sa stalo, že som musela volať i políciu, tak bol zalúbený a agresívny.mám malý dôchodok. o každý cent som sa musela sním súdiť.je to trapné po skoro 40r manželstve. plat má vyše 34tis.+s dôchodkom.a mne povedal, že čo zdochnem nedá mi ani halier. aj som musela výživné vymáhať súdobne.a rozvod? a kde by som išla? deti si doslova kúpil... tak že toto sú problémy, ktoré vy popisujete ešte pokojné.

erer

mozno ti chyba nikotin... ja tiez nefajcim a tym padom beham kade tade a furt mam chut nieco robit a nieco jest ..ale keby som fajcil tak viem ze som lenivy a len sedim

pastelkaa

nemusíš chodiť hneď k psychiatrovi a napchávať sa tabletkami....ja mám toto tiež, aj keď natoľko hyperaktívna nie som, ale kontrola, kontrola a zase raz kontrola všetkého a všade. Pokiaľ si to uvedomujem a viem to sem tam ovládnuť tak to neriešim. skúšam si to v hlave otočiť a povedať si, že sa stane niečo zlé práve vtedy, keď to budem kontrolovať ako idiot. Viem, že to možno nie je najsprávnejšie, ale zase zaberá to, nekontrolujem a som pokojnejšia..sem tam ma to chytí, najmä čo sa týka poriadku a záclony, skrine, ale to je bežná úzkosť, každý niečim trpí a keby sme to všetci riešili psychiatrami tak je minimálne každý druhý človek na liekoch....

jajka001_

mhm, tak to vyzera na tu ocp...
ja ked som bola mala som mala sem tam take stavy, si pamatam, ze musim zavriet dvere na skrinke, ze musim preskocit ciaru na chodniku a ked nie tak som bola z toho nervozna...ale casom to same nejak zmizlo proste som sa tym nezaoberala. skus naschval proste nerobit tie veci ktore ta to nuti robit, ci to zvladnes a ako . a ak nie, chod za tou psychologickou, su na to lieky...ale skus to, nenechat sa ovladat pocitmi.

ročník92

prepáč, malo to ísť že : jajka001_

kreslím si ustavične :)

no ja som skúšala už pár krát nespraviť niečo ku čomu som mala nutkanie a dopadlo to tak že asi hodinu a pol som bola strašne nervózna musela som neustále na to myslieť,tak som to nakoniec spravila.

ale žeby som si myslela že sa stane niečo zlé,to zas nie.

jajka001_

kreslím si ustavične :)
no ja som skúšala už pár krát nespraviť niečo ku čomu som mala nutkanie a dopadlo to tak že asi hodinu a pol som bola strašne nervózna musela som neustále na to myslieť,tak som to nakoniec spravila.
ale žeby som si myslela že sa stane niečo zlé,to zas nie.

lost

A existuje minuta v dni, ked si unavna, alebo sa ti nechce nieco robit ?

Co by sa stalo, ak by si sa namiesto nezmyselnej cinnosti (tie bez ktorej by sa dalo zit), by si zacala robit nieco produktivne, napr: ucit sa novy jazyk, alebo nieco ine.. proste premerovat energiu do niecoho, alebo - zistit ci ta bavi takto energeticky robit aj "povinnosti" :)