Ex-priatelka..a otázka

Príspevok v téme: Ex-priatelka..a otázka
xbikl32

Zdravím všetkých,
Úvodom chcem povedať, že mi je jasné, že táto téma tu už bola X-krát, ale mám pocit, že rozdiel je v jednotlivých detailoch. Mám priatela, sme spolu rok a pol, ja študujem v Prahe on žije a pracuje na Slovenku, mal predomnou partnerku 2,5 roka rozišli sa z jej iniciatívy, napriek tomu, že ona si za neho našla náhradu, on jej ponúkal, aby si to ešte rozmyslela a vrátila sa k nemu......V tom som prišla ja, začali sme sa schádzať, atď atď..no a problém nastal vtedy, keď som zistila, že sú stále v kontakte (ICQ, facebook) mala som tú \\\"česť\\\" si raz prečítať o čom sa bavia a bolo to v duchu ako si rozumejú, ako sa dopĺňajú, aký majú spoločný humor a proste, že sa majú radi...občas sa stretnú, on mi o tom síce povie, lebo už sa bojí, aby som na to neprišla z inej strany, ináč mám pocit, že by to tajil....keď sa ho opýtam, či ju má stále rád, odpovedá ako z encyklopédie mužského chovania \\\"nie nie, ja mám rád len teba\\\"....neviem no, on sa s ňou rozísť nechcel, stále tvrdí, že sú kamaráti. Ja mu nič zakazovať nebudem, každý sme slobodní, ale dosť ma to...teraz budem impertinentná..\\\"SERE MA TO!!\\\" uberá mi to sebavedomie, lebo ju má každý rád, je pekná, múdra, vtipná.....čo s tým??

hmmm02

Takze ako prve ti musim napisat to co je vo vztahu najdolezitejsie, ze mu mas doverovat! Nechaj to tak, neryp sa v tom, samozrejme, ale neoslepni uplne, lebo vies-doveruj, ale preveruj. Ak ho vsak budes kontrolovat, pripadne nedajboze robit sceny a prilis sa vypytovat a prilis sa uistovat, tak ho budes odhanat rovno do jej narucia, alebo niekoho ineho.

Nemozem povedat "urcite" a tak poviem "mozno" su naozaj len kamarati, pretoze ona ho nechce, on to pochopil a fakt si skvele rozumeju a v tomto by som potom podporila navrh Adama Krta, povedz priatelovi nech vas zoznami, ze ju rada spoznas ak je taka skvela a pokial su fakt len kamosi, nemal by byt problem, aj ked priatel sa moze bat, pretoze predsa len ex a terajsia je vzdy riziko, nikdy nevies co kto povie komu.

A teraz jeden z reality:
nebude to nic povzbudzujuce ani optimisticke, ale realita je (bohuzial) vacsinou kruta.
- Dievcina zvadzala chlapca dlhe tyzdne, napriek tomu, ze mala priatela. Podarilo sa a nakoniec toho priatela pol roka s novym chlapcom podvadzala. Rozisla sa s nim a ostala s tym novym. Boli spolu vyse dvoch rokov. Pocas tohto vztahu bola stale v kontakte s byvalym, s ktorym boli uz IBA kamarati. Novemu chlapcovi sa to nepacilo a tak ziadal aby sa dievcina prestala s byvalym stykat. No ona nechcela, miesto toho ich zoznamila a urobila z nich "kamaratov". Chlapec, aj ked sa mu to nie uplne pacilo, bol celkom spokojny, mal pocit, ze je vsetko oka. Po dvch rokoch ich vztah skoncil, ked dievcinu nacapal s jej byvalym.
-toto bol byvaly vztah mojho priatela.

Cize doveruj, ale preveruj...hlavne nenapadne. Drzim palce a dufam, ze sa ten tvoj rozhodne spravne.

Este posledna otazka na zaver: Preco si nechas nicit sebavedomie? Preco mas pocit, ze ty nie si rovnako, dokonca VIAC, pekna, mudra, vtipna a ma ta kazdy rad??

kpl

Ja to vidim takto. Chodi s tebou. Tak naco riesis?
Mozno ma podvedome pocit, ze tvoje kontrolovanie a ziarlenie (aj ked to tak mozno nevnimas) ho nejak zvazuje a citi, ze na neho tlacis. Vykasli sa na istu dobu na to. Mozno neciti az taku doveru z tvojej strany. Ked bude chciet, tak ta podrazi tak ci tak. A ak ano, tak to jednoducho asi nie je partner do zivota. A ak nie, aspon si vzdy povie, ze aku ma uzasnu priatelku, ktora mu veri. Ak si sa s nim o tom rozpravala, ja by som to uz nechala tak.

xbikl32

V prvom rade ďakujem za reakcie.

On mi vždy jasne povie, že sú len kamaráti, ale to sa vám asi nikto neprizná, že expriateľku má nejakým spôsobom stále rád. Ja som sa ho to pýtala veľmi jasne a exaktne no vždy to dementoval. Ale napriek tomu si píšu a stretávajú sa, stretnutie je zriedkavejŠie, no ale je to hnusný pocit, že ja som 500km od neho a on proste ide s bývalkou sa prejsť...a AdamKrat, to som presne už spravila, vedela som, že to bude asi najschodnejšia cesta, keď sa s nou skamarátim, bola som s ňou na káve a na badmintone, len či to ona teraz nebere ako schodnejšiu cestu sa s ním stetávať, keď sme teraz také "kamošky"....hnevá ma to, aj keď možno by nemalo z racionálneho hladiska, dnes mám celý deň z toho depku a vyhýbam sa mu..čo robiť?

angela85

no urcite vo vztahu by nemal mat taketo tajomstva, ale ty sama musis vediet ako to je vo vasom vztahu a ci mu doverujes alebo ci potrebujes od neho jasne odpovede este, ale urcite maju voci sebe sympatie, predsa len boli spolu dost dlho a ked to bolo z jej iniciativy, tak on to este nemusi mat v sebe uplne uzavrete. musis sa s nim o tom otvorene porozpravat a urcite mu povedat o tvojich skutocnych pochybnostiach

AdamKrt

Urob si z nej spolocnu kamaratku. Hovori sa, priatelov si drz blizko, nepriatelov este blizsie. Budes to mat pod kontrolou.

Alebo povedz priatelovi, nech sa rozhodne a nezavadza Ta. Nech si vyberie. Ty, ci ona. Ze nepotrebujes, aby Ta vodil za nos