vysoky tep

lepidlo

ja mám 16 rokov a tep bežne 130 v pokoji 120.. a tak.. bola som na sono ekg krv rontgen a všetko je v poriadku... mám užívaž horčík... a to je všetko :/

ververeka

ttoo isto mi povedal aj gyn ked som tam bola ci ten tlak nie je kvoli tabletkam a na endokr - ze by mi odporucala viac pohybu a malo by sa srdiecko ukludnit.

ale pre istotu by som na interne sla nech zistia ci to nie je naozaj nejaka chyba inde.

Misinn

ahoj, ja som to mala tiez, jedna vec bola aj to ze som fajcila ale uz nefajcim a dalsia vec ze som mala strasne malo pohybu.
odkedy pravidelne cvicim uz to nemam, si mlada tak ako aj ja mam 21rokov, malo pohybu, clovek a este k tomu mlady clovek potrebuje pravidelny pohyb a najlepsie na to je zadychat sa az tak ze ti ide srdce vyskocit,.. napr. behanim. rob to pravidelne ked len dva krat za tyzden, uvidis ze tlak sa upravi a tak isto aj zmena tlaku. :))

ververeka

ja som si obehala lekarov hore dole, z interneho ma poposielali na endokr. na sono srdca a potm mi dala tabletky na znizenie tlaku ktore citujem "mozem brat aj nemusim" a povedala ze to je psychicke.
24 rokov, tep tak 110 v klude, tlak 160/90

ivanana

toto mam aj ja.. vysoky tep, ale taky ako ty veru nemam! to je velmi vysoky! tlak mam vacsionu uplne super alebo nizky. ale mam prolaps na srdci takze ten tep moze suvisiet s tym. nenechaj to tak, urcite chod k lekarovi!