Dedičnosť cukrovky ?

- mira

Amala, hlavne nepreťažuj pankreas nárazovými dávkami týchlych cukrov. to sú cukry jednoduché /dvojité, trojité/ ako je repný, ovocný, z medu, ktoré rýchlo vstupujú do krvi a nútia pankreas k vysokej nárazovej produkcii inzulínu. Po odoznení spôsobujú prudké zníženie hladiny glukozy v krvi a hypoglykémiu. Toto kolísanie nenastane, ak budeš jedávať obilniny, ktoré nie sú zbavené vlákniny, minerálov a vitamínov, obilniny v celých zrnách, ktoré udržujú hladiny cukru v konštatných hodnotách a nezaťažujú pankreas.
Pankreas oslabujú i živočíšne tuky /okrem rybacieho/ a stužené tuky, chemické aditíva a množstvo povzbudzujúcich a aromatických látok.

DiabetikIvo

amala,

hocui sa Ti to nezdá RNG má pravdu. Proti chorobám sa dá brániť. V časopisich o zdraví čítaš o prevencii voči chorobám, o zdravom štýle života, o striedmej strave, o otužovaní, o nestresovaní sa, ... atď.

To všetko je bránenie sa proti chorobám. Aj proti niektorým formám diabetu sa dajú robiť preventívne kroky. Prevažne proti vzniku diabetu II. typu sa správnou životosprávou dá urobiť strašne veľa...

Proti vzniku iných0 typov diabetu to síce pomôcť nemusí, ale pomôže proti iným chorobám, ktoré vznikajú v dôsledku nadbytku nesprávne orientovanej stravy...

Dokonca sa v zahraničí už testujú spôsoby preventívnej ochrany proti vzniku diabetu 1. typu... :-)

Ja k Tvojmu príspevku len toľko.

amala

teda ja by som chcela vedieť ako sa dá vyvarovať cukrovke a hlavne braniť voči chorobám tak to je riadna hlúposť