Mononukleoza

Príspevok v téme: Mononukleoza
KocurM

Mam priatelku, ktora vraj mala mononukleozu, cize v nej drieme herpesovity virus, ktorym ma moze nakazit. Predpokladam, ze ludia sa kvoli tomu nerozidu so svojim partnerom , ale vedome sa tym nakazit fakt nechcem. Je teda mozne sa nejak chranit proti tomu alebo aspon znizit riziko prenosu? Siri sa to aj bezpriznakov, takze je asi nemozne odhadnut kedy je virus aktivny, vsak? :-/ Dost blbe.. Neviem aky postoj teda k tomu zaujat. Som asi paranoidny.

matez

27.8.2016 mi zistili ze mam mononukleozu.. den predtym sme točili flasku a jeden kamarat mal herpes... ja som herpes nikdy predtym nemal ani teraz a kedze mam aj oslabenu imunitu tak som z toho dostal tuto chorou.. teraz mam uz vysledky dobre.. pečenove testy sa lepsie už nesom ani na takej prisnej diete.. v ten vecer ked som to asi chytil bola somnou aj priatelka a jej nieje nic aj ked sme sa bozkavali.. viete mi poradit ci teraz po chorobe ked som ju viem nakazit pusou ?

KocurM

tstekvickats

Ja som sa trosku zle vyjadril.. ona je len kamaratka. :-))) Ale pytam sa to preto, aby som vedel, ci sa moze stat mojou "velmi dobrou" kamaratkou :-D Chapeme?

A potom, staviam sa k tomu trosku zodpovedne, cize ma nehodnot. S byv. priatelkou som bol dlhe roky.

chloeee

Mononukleozu som mala počas vianoc. No pravupovediac bolo to najhoršia choroba ktoru som mala. NIkdy som nebola chora,nikdy som nemala čo len chrípku. Všetci mi hovorili, že to mam od frajera. To sme chodili spolu dva mesiace vtedy. Cele vianoce a silvester som preležala v posteli s horučkami a uzlinami. On neochorel ani nikto iný z rodiny :) A to ma chodil domov každý druhý deň "liečiť". Takže žiadne paranoje, keď sa máš nakaziť tak sa nakazíš. Chlapi majú všeobecne silnejšiu imunitu.

tstekvickats

ja si myslím, že skôr tvoja priateľka by mala prehodnotiť, či sa jej oplatí chodiť s tebou, ked kvôli takejto banalite tu robíš poplach....a fakt nikdy nevieš, kde čo chytíš...ako môj priateľ takéto veci vôbec neriešil...proste ked človeka úprimne ľúbiš, tak takéto veci neriešiš

............

Neboj, dnes je toľko chorôb, že by si emohol chodiť s nikým. Syn prekonal inf. mononukeózu minulý rok a to má len 11 rokov. Nikto iný z našej rodiny neochorel. A prišlo sa na o fakt náhodou. Mysleli sme /aj lekári, že viróza alebo chrípka/, potom dostal gastroenteritídu, bol v nemocnici a náhodou pri krvných testoch zistili, že mal aj toto. Viešm koľkí ľudia to môžu mať v tvojom okolí, veď nie pri každých horúčkach sa chodí na kvné testy. Fakt to nerieš...:))

RNG

Znova opakujem a nejedna sa len o mono ale aj hromadu inych virusov, ktorwe obihaju a usadia sa nam v tele. Zijeme v case tichych ale silnych viralnych epidemii, globalne, ktorym lekari nedavaju dost pozornosti. Zvysujte si viraslnu imunitu, lebo na to doplatite!
Prostriedkov na to je plno, niektore som spomenul v roznych temach, napr HPV, EBV herpes a podobne. Najdete ich aj na Google.sk napriklad zadanim rng herpes alebo rozne ine.
Ja osobne sa branim beriem rozne doplnky, najma selen, zinok jod vitaminy C,E aD-3, a specificky proti virusom aj momentalne monolaurin a L-lysin, obcas aj praskove aloe vera(za mrazu susene=lyofylizovane)Z casu na cas pijem aj caj z chagy.

KocurM

Viacmenej mi ide len o to, aky postoj mam zaujat voci tej osobe. Ci to jednoducho hodit za hlavu, lebo tak ci tak to niekde raz chytim (alebo uz mam) ..alebo sa mam radsej fyzickemu kontaktu s takymito ludmi vyhybat..? Poradte. Ma to zmysel?

KocurM

..okrem toho, ze mal vysledok negativny, ved to nic neznamena. Mozes ho predsa kedykolvek nakazit, ked sa ti virus reaktivuje.

KocurM

tstekvickats

Ved prave preto sa tym nechcem nakazit. Ale take su vsetky herpeticke virusy. Tej nakaze sa asi vyhnut neda, ked sa to prenasa aj vzduchom a ten prenasac nemusi mat ziadne priznaky choroby.

Spytam sa na to doktorky. Dik.

KocurM

lusy92

EBV sa siri kvapockovou infekciou, cize kludne aj bez fyzickeho kontaktu. Fakt sa tomu asi neda vyhnut.

Vola sa to sice choroba z bozkavania, no to ani zdaleka nie je jediny prenos. Mavaju to uz aj male deti. A dostat to mozes napr. pitim z jednej flase, pouzivanim spolocnych priborov, poharov, riadu.. Alebo pri kontakte s niekym, kto ma bezpriznakovu infekciu.